زخم زبان‌ها در روحیه عاشقان خدمت نباید تأثیر داشته باشد/کسانی که حتی یک پروژه را مدیریت نکرده اند، دولت را ناکارآمد می‌خوانند


زخم زبان‌ها در روحیه عاشقان خدمت نباید تأثیر داشته باشد/کسانی که حتی یک پروژه را مدیریت نکرده اند، دولت را ناکارآمد می‌خوانند

معاون اول رییس جمهور از بانک مرکزی و بانک‌های عامل که در طرح مقاوم سازی و بازسازی واحد‌های مسکونی روستایی مشارکت داشته اند، قدردانی کرد و با تأکید بر ضرورت استمرار اینگونه طرح‌ها گفت: اختصاص ۴۰ هزار میلیارد تومان برای بهسازی و بازسازی واحد‌های مسکونی روستایی توسط نظام بانکی کاری بزرگ و ماندگار در کشورخواهد بود.

به گزارش اعتماد نو به نقل از ایلنا، اسحاق جهانگیری عصر امروز(دوشنبه) در آیین تجلیل از عملکرد شبکه بانکی کشور در طرح ویژه بهسازی و بازسازی مناطق سانحه دیده با اشاره به برخی کم لطفی ها و بی مهری ها درباره بانک های عامل اظهار داشت: کار کردن برای مردم کشور به قدری شیرین و لذت بخش است که نباید زخم زبان ها کمتری تأثیری در روحیه افرادی که عاشق خدمت هستند ایجاد کند.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه اقتصاد ایران به شدت به عملکرد نظام بانکی کشور متکی است، تصریح کرد: نظام بانکی در همه بخش های اقتصادی کشور از جمله بخش صنعت، کشاورزی، خدمات و مسکن نقش موثری دارد و هیچ طرح کوچک و بزرگ صنعتی در کشور نیست که نظام بانکی در اجرای آن کمک نکرده باشد از این رو با در نظر گرفتن جایگاه پراهمیت نظام بانکی، باید همواره به دیده احترام نسبت به مدیران بانکی کشور نگاه کنیم.

جهانگیری در ادامه با بیان اینکه به دلیل شرایط اقلیمی و زمین شناسی، ایران همواره در معرض بحران های شناخته شده نظیر زلزله، خشکسالی و سیل و بحران های ناشناخته نظیر کرونا است، اظهار داشت: همانگونه که وجود منابع نفت و گاز و معادن مختلف در کشور نتیجه فعل و انفعالات زمین در طول میلیون ها سال است، در عین حال گسل های زلزله خیز و بحران هایی نظیر خشکسالی نیز از جمله اتفاقات اجتناب ناپذیر است که باید نسبت به آنها شناخت داشته باشیم و تلاش کنیم آثار و عوارض این پدیده ها و بحران ها را به حداقل برسانیم.

معاون اول رییس جمهور ادامه داد: در بروز بحران ها و حوادث معمولاً آسیب پذیرترین افراد جامعه خانواده ها و اقشار ضعیفی هستند که در مناطق کم تر توسعه یافته کشور سکونت دارند و معمولاً بیشترین آسیب ها را متحمل می شوند.

جهانگیری با یادآوری زلزله استان کرمانشاه و آسیب به واحدهای مسکونی و خانه های اقشار آسیب پذیر در این زلزله گفت: در این حادثه اقشار ضعیف که نتوانسته بودند خانه های خود را مقاوم سازی کنند، دچار خسارات و آسیب های جدی شدند که بخشی از این خانوارها تمام خانه هایشان تخریب شد و عده ای نیز زیر آوار جان خود را از دست دادند.

معاون اول رییس جمهور ادامه داد: در جریان وقوع سیل سال گذشته نیز مناطقی از کشور که دولت موفق نشده بود آنطور که باید اقدامات پیشگیرانه نظیر سیل بند ایجاد کند، آسیب های جدی دیدند و در جریان وقوع بارش های شدید و بی سابقه، زندگی مردم در برخی مناطق دچار تخریب و آسیب شد و کشاورزی و اقتصاد آنها لطمه دید.

جهانگیری با یادآوری اینکه از ۱۵ سال پیش در دولت آقای خاتمی موضوع مقاوم سازی خانه های روستایی در دستور کار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار گرفت، اظهار داشت: آقای تابش رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی همواره در دولت های مختلف پیشنهاداتی برای تصدی وزارتخانه داشته است اما روحیه خدمت در ایشان به گونه ای است که در جایگاه فعلی خود یعنی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی احساس رضایت بیشتری دارد زیرا در این کسوت می تواند به ضعیف ترین اقشار جامعه خدمت کند و در این مدت نیز با همین روحیه موفق شده است مسئولین کشور و نظام بانکی را پای کار مقاوم سازی مسکن روستایی بیاورد.

معاون اول رییس جمهور افزود: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی طی یک دوره موفق شد از پنج میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی که ۹۳ درصد این واحدها از استحکام خوبی برخوردار نبودند بخش زیادی را مقاوم سازی کند و این واحدها امروز به بیش از دو میلیون واحد رسیده است.

بازگشت اولین گروه دانشجویان ایرانی به گرجستان
هم اکنون بخوانید

جهانگیری با اشاره به بازدیدهای خود از مناطق زلزله زده اظهار داشت: در این بازدیدها شاهد آن بودم که واحدهای مسکونی مقاوم سازی شده در زلزله های بعدی آسیب ندیده بودند چرا که از مصالح ساختمانی استاندارد و طراحی و نقشه مناسب برای مقاوم سازی و ساخت آنها استفاده شده بود که در نتیجه اجرای این طرح ها، از جان و مال مردم در زلزله های بعدی حفاظت شده بود.

معاون اول رییس جمهور با تأکید بر اینکه در زمینه بازسازی مناطق آسیب دیده کاری کارستان در کشور انجام شده است تصریح کرد: یکی از ظلم ها به مدیریت کشور این است که نمی گذارند ارزش کارهای بزرگ انجام شده به اطلاع مردم رسانده شود. در زلزله آبان سال ۱۳۹۸ در کرمانشاه تعداد زیادی شهر و روستا تحت تأثیر این زلزله قرار گرفت و حدود ۱۴۰ هزار واحد مسکونی یا آسیب دید و یا به طور کامل تخریب شد که ظرف دو سال با کمک خود مردم، دولت، اعتبارات نظام بانکی و نظام اجرایی طراحی شده، این واحدها بازسازی شدند.

جهانگیری همچنین با اشاره به وقوع سیل سال ۱۳۹۸ و درگیری ۲۰ استان کشور با این سیل اظهار داشت: برخی استان ها نظیر گلستان، لرستان و خوزستان آسیب های بیشتری در جریان وقوع سیل متحمل شدند اما با سازمان دهی و مدیریت مناسب بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گام های موثری در زمینه جبران این خسارات برداشته شد و این بنیاد با اتکا به تجربه و دانش مدیریتی خود طراحی خوبی را انجام داد و امروز با افتخار اعلام می کند که کل واحدهای آسیب دیده ناشی از سیل بازسازی و تعمیر شده اند.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به سخنان تعدادی از مدیران عامل بانک ها در خصوص اقدامات صورت گرفته برای بازسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی افزود: در سخنان مدیران بانک ها و همچنین رییس کل بانک مرکزی احساس رضایت درونی به چشم می خورد و مشخص است که این مدیران از اینکه تسهیلات را برای کمک به خانوارهای آسیب دیده پرداخت کرده اند احساس خرسندی و رضایت دارند.

جهانگیری طرح مسکن محرومین را از کارهای ابتکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: این طرح با کمک دولت و نظام بانکی در روستاها به انجام رسیده است و تاکنون بیش از ۵۰ هزار واحد مسکن محرومین از تعداد ۱۲۰ هزار واحد مسکونی تعهد شده، تکمیل و زمینه برخورداری محروم ترین اقشار جامعه از سرپناهی مطمئن را فراهم کرده است.

معاون اول رییس جمهور با تأکید بر اهمیت کمک به تأمین سرپناه مطمئن برای اقشار ضعیف و محروم جامعه گفت: این حداقل کار در جهت تحقق عدالت و اجرای آرمان های امام خمینی (ره) و شهدا است.

جهانگیری افزود: البته باید توجه داشته باشیم که تسهیلات بانکی در واقع منابع سپرده گزاران در بانک است که بانک های عامل باید از بازپرداخت این تسهیلات اطمینان داشته باشند و در این راستا لازم است استانداران و فرمانداران کشور به نظام بانکی کمک کنند که حتماً بازپرداخت تسهیلات به موقع انجام شود.

معاون اول رییس جمهور یکی از اقدامات لازم برای مقابله با حوادث غیرمترقبه را مقاوم سازی واحدهای مسکونی دانست و گفت: اقدام مهم دیگر ایجاد صندوق بیمه حوادث است که البته هفته گذشته در جلسه هیئت دولت به تصویب رسید و سرمایه اولیه نیز برای این صندوق تعیین شد.

جهانگیری در ادامه به زلزله اخیر در منطقه سی سخت در استان کهگیلویه و بویر احمد نیز اشاره و تصریح کرد: متأسفانه این حادثه در فصل زمستان رخ داد و مردم دچار آسیب شدند البته دولت به سرعت منابع مالی لازم را مشخص کرد و بانکهای عامل دستورالعمل های پرداخت تسهیلات را صادر کردند و رییس جمهور نیز دستور داده است که بازسازی واحدهای مسکونی سی سخت تا آخر تیرماه انجام شود که با توانمندی و تجربه ای که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی دارد، امری شدنی است.

اصلاح موادی از قانون انتخابات شوراها و انتخابات ریاست جمهوری در دستور کار هفته آینده مجلس
هم اکنون بخوانید

معاون اول رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عملکرد بسیار خوب نظام بانکی در جریان شیوع کرونا افزود: در ایام نخست شیوع این بیماری تعدادی از مدیران و کارکنان بانک های عامل جان خود را بر اثر کرونا از دست دادند که به روح همه آنها درود می فرستیم و به خانواده هایشان تسلیت مجدد می گوییم.

جهانگیری افزود: ابتدای سال جاری که جلسه ای برای تأمین منابع مالی برای مقابله با کرونا برگزار شده بود، پیشنهاد دکتر همتی رییس کل بانک مرکزی پیشنهادی بسیار ارزشمند بود که از محل سپرده بانک ها نزد بانک مرکزی ۷۵ هزار میلیارد تومان اختصاص داده شد که کمک بزرگی برای دولت بود.

معاون اول رییس جمهور افزود: کار مهم بانک های عامل در دوران شیوع کرونا این بود که برخلاف رویه ها و روال موجود برای مراجعه ضامن و ارائه اسناد و مدارک هویتی، بیش از ۲۰ میلیون خانوار بدون حتی یک بار مراجعه توانستند تسهیلات از بانک ها دریافت کنند. اینگونه موارد نشان می دهد که در دل هر تهدید یک فرصت نهفته است و مشخص شد که نظام بانکی قادر است بدون مراجعه حضوری متقاضیان، به آنها تسهیلات بدهد.

جهانگیری همچنین با اشاره به عملکرد مثبت نظام بانکی کشور برای تحقق جهش تولید خاطرنشان کرد: رشد اقتصادی در شش ماهه نخست سال جاری مثبت شد و حتماً یکی از بخش های موثر در تحقق مثبت شدن رشد اقتصادی کشور، اقدامات نظام بانکی بوده است.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه آمار کارگاه های صنعتی کشور نیز نشان می دهد که رشد تولید و فروش محصولات این واحدها در ۹ ماهه نخست سال از وضعیت خوبی برخوردار بوده است که این امر نیز با کمک نظام بانکی محقق شده است.

جهانگیری تصریح کرد: در سایر بخش ها نیز شاهد رشد مثبت هستیم اما عده ای که هنوز یک خانه برای خود نساخته اند و هنوز مدیریت یک پروژه را نتوانسته اند انجام دهند، کل نظام مدیریتی کشور و دولت را زیر سوال می برند و می گویند که دولت کارآمد نیست.

معاون اول رییس جمهور ادامه داد:‌در شرایط تحریم فراهم کردن این حجم از منابع و اجرای پروژه های متعدد در کشور جزو موارد استثنایی است. سال ۹۹ یکی از سخت ترین سال های پس از انقلاب اسلامی و حتی تاریخ کشور است اما با وجود همه فشارها، اقتصاد کشور سر پا مانده و امیدواریم شاهد از بین رفتن سختیها و روزهای خوش برای مردم کشور باشیم.

در این جلسه رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه علی رغم فشارهای تحریم و مشکلات ناشی از کرونا، نظام بانکی عملکرد خوبی را در جهت کمک به اقشار مختلف مردم داشته است گفت: بانک ها علاوه بر کمک به اقشار مختلف مردم، در سال جاری یکپارچه در خدمت تحقق جهش تولید بوده اند.

همتی افزود: نظام بانکی در ده ماهه اخیر یک میلیون و ۴۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده است که واقعاً رقم بزرگی است و از این میزان ۳۰ درصد در بخش صنعت بوده و بخش مهمی نیز به طرح ویژه بهسازی و بازسازی مناطق سانحه دیده اختصاص یافته است.

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هم در این نشست گزارشی از وضعیت روستاهای کشور و اقدامات صورت گرفته برای بهسازی و بازسازی واحدهای مسکونی روستایی آسیب دیده ارائه کرد.

در این مراسم با حضور معاون اول رییس جمهور لوح تقدیر از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به تعدادی از مدیران بانک مرکزی و مدیران عامل بانک های مشارکت کننده در طرح ویژه بهسازی و بازسازی مناطق سانحه دیده اعطا شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + نوزده =

دکمه بازگشت به بالا