اولین سفر وزیر خارجه آمریکا به صورت مجازی و به مکزیک و کانادا انجام شد

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، تصمیم جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به جهت وا داشتن بلینکن به بازدید از مکزیک و کانادا به عنوان اولین بازدیدهایش، حتی به صورت مجازی، هر چند که برای هر یک از این دولتها اهمیت نمادین دارد اما بخشی از تلاش‌ها برای ورق زدن صفحه مربوط به وزیر قبل از خود است که گاها با هر دو کشور روابطی پر تنش داشت.

سال گذشته میلادی بعد از آن که دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا خواستار مذاکرات مجدد در توافق تجارت آزاد آمریکای شمالی شد، این کشورها اقدام به امضای یک توافق تجاری اصلاح شده کردند.

بلینکن اظهار کرد: آمریکا روابطی قدیمی هم با مکزیک هم با کانادا دارد. نشستهای امروز فرصتی برای عمیقتر پرداختن به اولویت‌های مشترک بود.

بایدن قرار است روز دوشنبه با آندرس مانوئل لوپز اوبرادور، رئیس جمهور مکزیک در جریان اعتماد نو به نقل از برنامه هر دوی آنها برای برگزاری یک نشست مجازی تعامل داشته باشد. به گفته کاخ سفید انتظار می‌رود دو رهبر درباره مسائلی شامل مهاجرت، بازیابی از همه گیری کووید ۱۹ و همکاری اقتصادی به مشورت بپردازند.

وزیر خارجه آمریکا سفرهای مجازی‌اش را ابتدا با مکزیک که مکررا مورد هجمه ترامپ در زمان کمپین انتخاباتی و اوایل ریاست جمهوری‌اش قرار گرفت، شروع کرد. هر چند که روابط دو کشور تحت ریاست جمهوری لوپز اوبرادور شروع به گرمتر شدن کرد.

بلینکن به مارسلو ابرارد، وزیر خارجه مکزیک گفت: من خواستم اول از مکزیک بازدید کنم تا اهمیتی که ما و رئیس جمهور بایدن برای روابط بین کشورهایمان قائل هستیم را نشان دهم.

پاپ: دیدارم با سیستانی فراموش نشدنی بود
هم اکنون بخوانید

نشستهای بلینکن با مقامهای مکزیک و کانادا که هر دو از بزرگترین شرکای تجاری آمریکا هستند، مسائل اقتصادی و همچنین تلاشها برای مقابله با تغییرات آب و هوایی و مبارزه با کووید ۱۹ که دو کشور را وادار به بستن مرزهایشان به روی همه رفت و آمدها بجز رفت و آمدهای ضروری کرد، پوشش داد.

جو بایدن با تصمیمش در ابتدای ریاست جمهوری در لغو مجوز مربوط به پروژه خط لوله کی استون ایکس ال باعث ناراحتی برخی در کانادا شد.

این مساله در بخش علنی نشست بلینکن با مارک گارنو، وزیر خارجه کانادا که از تعهد بایدن به “احیای رهبری و دیپلماسی آمریکا ” استقبال کرد مطرح نشد. وزیر خارجه آمریکا بعدا دیداری خصوصی نیز با جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا داشت.

ابرارد به نوبه خود از تصمیم بایدن برای الحاق مجدد به توافق آب و هوایی پاریس و سازمان بهداشت جهانی استقبال کرد. او همچنین از “ابتکارعملهای” دولت جدید آمریکا تحسین کرد؛ اشاره‌ای واضح به ایجاد روندی جدید در حوزه مهاجرت و سیاستهای کلی تر.

او بدون اشاره مشخص به سیاستی خاص گفت: ما درک می‌کنیم که این کارها با به رسمیت شناختن جامعه مکزیک انجام می‌شوند. ما با همدلی پذیرای آنها هستیم.

بلینکن همچنین به پایگاه خبریان گفت که دولت آمریکا تلاش دارد یک فرآیند پناهندگی “منطقی‌تر” را تدارک ببیند.

بلینکن قبل از نشستش با ابرارد، بازدیدی مجازی از گذرگاه مرکز پر رفت و آمد ال پاسوی تگزاس داشت و گفت، دولت در حال همکاری با مکزیک و کشورهای آمریکای مرکزی است تا شرایطی که مردم را به تلاش برای ورود غیرقانونی به آمریکا وا میدارند، بهتر کند.

اصابت ۶ راکت به منطقه «خبات» در اربیل
هم اکنون بخوانید

او تاکید کرد: پیام ما برای هر کسی که به فکر دست زدن به این سفر است این است؛ این کار را نکنید، ما به سختی قوانین مهاجرتمان و تدابیر امنیت مرزهایمان را اجرا می‌کنیم.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 + نوزده =

دکمه بازگشت به بالا