به گزارش ایسنا، روزنامه «رسالت» در ادامه نوشت: سودهای هنگفت و نوسانات نامحدود بهواسطه خرید این رمز ارز موجب شده تا افراد استفاده نکردن از این فرصت را خسارت تلقی کنند، به خصوص آنانی که در ماههای گذشته در بورس سرمایهگذاری کرده و بعضا متحمل خسارات مالی زیادی شدند و حالا میخواهند از طریق رمزارزها به جبران آن برآیند. فناوری غیرمتمرکز بلاکچین و ظهور رمزارزها نوع جدید و بدون مرزی از سرمایهگذاری اقتصادی محسوب میشود که مرتبط با هیچ دولت و کشوری نیست و فعالیت در آن مستلزم صرف انرژی برق و بهکارگیری تخصص است. درواقع دنیای رمزارزها هم فضای بهشدت تخصصی است که ورود و فعالیت در آن به دانش خاصی نیاز دارد و امیدواری به کسب سودهای بالا در کوتاه مدت میتواند تلهای برای از دست رفتن سرمایههای افراد باشد، مانند تجربه تلخی که برای عده زیادی از سهامداران در بورس رخ داد.
بر اساس آمار دادهشده روزی دو هزار میلیارد تومان به گردش مالی رمزارز در کشور اختصاص پیداکرده که گویای کوچ سهامداران بورسی به حوزه رمزارزهاست. ابتدای امسال بود که رئیسجمهور مردم را به حضور در بازار سرمایه تشویق کرد و این بازار را یکی از مطمئنترین روشهای سرمایهگذاری دانست. درحالیکه ترغیب به این سرمایهگذاری بدون دادن آگاهیهای لازم به مردم باعث شد پولهای زیادی در بازار سرمایه از بین برود و جو بیاعتمادی در آن حاکم شود.
در واقع فعالیت در هر بازار و اقتصادی صرفا با مشاهده چند CD آموزشی یا دنبال کردن پیجهای اینستاگرامی برای عدهای که تصور میکنند میتوانند همواره از پلههای سودآوری بالا بروند، کافی نیست و حالا این نکته درباره خرید بیت کوین و اتریوم هم صادق است.
همه میدانیم بیت کوین مرزهای مقاومتی را یکی پس از دیگری پشت سر گذاشته و رکوردهای جدیدی را به ثبت رسانده است به نحوی که اکنون هر بیت کوین به رقمی بیش از ۵۰ هزار دلار رسیده، اما نوسان پذیری در حوزه رمزارزها بسیار بالاست و نسبت به رقبای خود مانند طلا با تغییرات بیشتر و قاعدتا ریسک بالاتری همراه است. بنا به نظر کارشناسان احتمال میرود بیت کوین رفتاری مانند سال ۲۰۱۷ از خود بروز دهد به طوری که پس از اوج گرفتن قیمت با سقوطی عمیق مواجه شود.
فناوری تاکنون تحولات شگرفی را در حوزههای مختلف رقم زده است و حالا هم فناوری بلاکچین افقهای جدیدی را پیش روی سیستم مالی اقتصاد در همه دنیا ترسیم کرده است، اما باید بدانیم ورود بدون برخورداری از دانش و اطلاعات کافی و صرفا در جهت انجام اقدامات هیجانی برای دور نماندن از قافله همراهی با ارزهای دیجیتال نتیجهای به جز از دست رفتن سرمایه به همراه نخواهد داشت. بنابراین افتادن دوباره افراد در ورطه حضور بدون دانش و اطلاعات در بازارهای مالی مجددا دود شدن سرمایهها را به دنبال خود میآورد.
نوسان در ذات بیت کوین است
رضا قربانی، عضو هیئتمدیره سازمان نظام صنفی رایانهای درباره وجود ذهنیت رسیدن به سودهای کلان از طریق سرمایهگذاریهای کوتاه مدت در بورس و حوزه رمزارزها اظهار کرد: سرمایهگذاری به معنای پولدار شدن نیست، بلکه برای آن است که افراد از داراییهایی که به دست میآورند، حفاظت کنند تا در طول زمان کاهش پیدا نکند. عدهای تصور میکنند سرمایهگذاری همان پولدار شدن در زمان کوتاه است و بر همین اساس انتظار دارند از خرید و فروش بیت کوین سودهای کلانی به دست آورند، مانند دیدگاهی که برای بورس از ابتدای امسال وجود داشت.
وی با بیان اینکه بیت کوین، هفتمین کلاس دارایی محسوب میشود، افزود: رمزارزها یکی از روشهای سرمایهگذاری جدید در دنیا محسوب میشوند که نوسان در ذات آنهاست. بیت کوین سرمایهای دیجیتالی است و مانند داراییهایی همچون خانه، خودرو و طلا فیزیکی نیست.
بیت کوین از ۱۲ سال قبل تاکنون روند رو به رشدی داشته است و احتمال میرود در آینده رشد آن نیز تداوم پیدا کند، اما هیچ تحلیلگری انتظار چنین پیشرفتی را نداشت.
قربانی ادامه داد: افرادی که سواد مالی ندارند، نباید به حوزه بیت کوین ورود کنند. سرمایهگذارانی که به دنبال کسب سود در کوتاه مدت هستند، قطعا در بازاری که نوسان زیادی دارد، متضرر میشوند. هر بیت کوین اکنون یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان قیمت دارد، درحالیکه طی نظرسنجی که چندی قبل از متخصصان این حوزه به عمل آمد، آنها ارزش هر بیت کوین را ۶۰۰ میلیون تومان برآورد کرده بودند.
خروج بیت کوین از روند منطقی و پیشبینیپذیر
عضو هیئتمدیره سازمان نظام صنفی رایانهای یادآور شد: بیت کوین اکنون از حالت منطقی و پیشبینی پذیر خارجشده است. هر زمان در بازاری شاهد صعودهای شارپی و بالا بودهایم به همان نسبت هم نزولهای شدید به وقوع پیوسته است و این موضوع هم میتواند درباره بیت کوین اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به لزوم ارائه آموزشهای لازم برای فعالیت در حوزه رمزارزها بیان کرد: افرادی که قصد سرمایهگذاری در بیت کوین رادارند باید بدانند که این فناوری غیرمتمرکز و زیر نظر هیچ نهاد مشخصی در دنیا وجود ندارد. به عنوان نمونه اگر شخصی رمز درگاه خرید ارز دیجیتال خود را فراموش کرده و یا گم کند، هیچ راهی برای پیدا کردن آن نیست و هیچ سازمانی هم برای پاسخگویی وجود ندارد، زیرا در عمل هیچ مرکزی آن را پشتیبانی نمیکند تا بتواند رمز را بازیابی و مجدد صادر کند. ما بارها نمونه چنین مواردی را از نزدیک شاهد بودهایم که به این شکل سرمایه زیادی از افراد از بین رفته است.
این کارشناس حوزه دیجیتال هک شدن رمزارزها را غیرقابل امکان عنوان کرد و افزود: هک شدن بیت کوین امکانپذیر نیست، زیرا از ضریب امنیتی بسیار بالایی برخوردار است. درواقع اینکه رمز استفاده برای فعالیت در این فضا هرگز قابلردیابی یا بازیابی نیست هم به دلیل وجود امنیت بالای آن است، اما هک شدن کیف پول بیت کوین میتواند رخ دهد و هکرها امکان ورود به آن رادارند.
قربانی درباره تشویق چهرههای موفق و مهم دنیا مانند ایلان ماسک برای خرید بیت کوین اظهار کرد: خرید یک و نیم میلیارد دلاری بیت کوین توسط مدیرعامل تسلا موتورز باعث جلب رضایت عمومی شد و بسیاری را ترغیب به خرید آن کرد. چراکه در حال حاضر سهام کمپانی تسلا در بورس باارزش است و محصولات این شرکت هم از کیفیت بالایی نسبت به بنز و BMW برخوردار هستند. بنابراین خرید بیت کوین توسط مدیرعامل تسلا میتواند به عاملی برای استقبال از این رمزارز بدل شود اما باید درنظر داشت لزوما خرید بیت کوین توسط ایلان ماسک نمیتواند به معنای تداوم روند رشد آن محسوب شود.
وی در پایان درباره جایگزینی کامپیوترهای کوانتومی در آینده به جای رمزارزها بیان کرد: این نسل از کامپیوترها در مرحله آزمایشگاهی قرار دارند و هنوز نمیتوان درباره تأثیر آنها بر روی فعالیت رمزارزها بهطور دقیق اظهارنظر کرد. شاید در آینده چنین ابزارهایی بتوانند جایگزین بیت کوین شوند، اما از حالا صحبت کردن درباره این مسئله بسیار زود است. اینترنت هم از ابتدای آغاز به کار خود تاکنون تغییرات زیادی کرده و متحول شده و کامپیوتر و فضای مجازی هم از این قاعده مستثنی نیست.
انتهای پیام