معافیت زنان خشونت دیده از هزینه‌های دادرسی و درمان رایگان

به گزارش ایسنا، شهناز سجادی در نشست “نقد و بررسی لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت” درباره ویژگی‌های این لایحه، اظهار کرد: این لایحه‌ای فراجناحی و مورد اجماع قوه قضائیه و دولت است. همچنین در هر دو جناح مطرح اصلاح طلب و اصولگرا بررسی شده است. از سوی دیگر حل مشکلات و تناقضات حقوق زنان کار یک نهاد و قوه نیست بلکه باید بسیاری از نهادها متناسب با ظرفیت خود وارد این عرصه شوند و از این رو تشکیل کارگروه ملی با حضور ۱۹ نهاد قانونی و ۶ نهاد مدنی در این لایحه در نظر گرفته شده است. این کارگروه ملی در سطح استان‌ها تحت عنوان کارگروه استانی شکل می‌گیرد.

سجادی ادامه داد: کارشناسان و قضات و اساتید رشته حقوق در بررسی لایحه حضور داشتند، در این لایحه اقدامات پیشگیرانه مقابله ای و حمایتی وجود دارد، به طوری که گونه‌ها و انواع خشونت اعم از روانی، جسمانی، عاطفی و… در این لایحه دیده شده است.

به گفته دستیار حقوق شهروندی معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، از جمله ویژگی‌های این لایحه در نظر گرفتن مجازات جایگزین حبس، جرم انگاری رفتارهای به ظاهر هنجارمند مثل ازدواج اجباری در سنت خون بس یا ختنه زنان، تشدید مجازات علیه برخی مرتکبان خشونت مثل پدر یا کارفرما و مقام قضائی و انتظامی، قرار گرفتن مددکاران اجتماعی در حکم ضابط قضائی و اعتبار گزارش آنها به اعتبار ضابط قضائی، اقدامات احتیاطی و تامینی از سوی مقام قضائی نظیر منع ورود متهم به محل سکوت و کار زن است.

وی افزود: همچنین در این لایحه به الزام درمان فرد خشونت دیده، معافیت زن خشونت دیده از هزینه‌های دادرسی و درمان رایگان زن خشونت دیده، پیش‌بینی حمایت مالی در قالب صندوق حمایت برای پرداخت تفاضل دیه برای زنان، تامین خسارت بدنی با توجه به ماده ۴۵ و پرداخت مابه‌التفاوت دیه زنان سرپرست خانوار از طریق بیت المال توجه شده است تا اینگونه بتوان مسکنی برای درد و رنج زنان خشونت دیده ایجاد کرد.

تشییع دومین شهید مدافع سلامت شیراز
هم اکنون بخوانید

سجادی با اشاره به امکان طرح شکایت و دفاع زنان تحت پوشش بهزیستی توسط نمایندگان حقوقی این سازمان ادامه داد: زنان نیازمند تحت پوشش بهزیستی می‌توانند از طریق نمایندگان حقوقی سازمان بهزیستی برای طرح شکایت و دفاع اقدام کنند. همچنین از دیگر وظایفی که این لایحه بر عهده سازمان بهزیستی نهاده است توانمند سازی زنان خشونت دیده از طریق اعطای تسهیلات کم بهره و اعطا اشتغال با اولویت زنان زندانی، دختران بی سرپرست و بد سرپرست و زنان خود سرپرست است.

دستیار حقوق شهروندی معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهوری درباره جرم‌انگاری‌های این لایحه تصریح کرد: جرم انگاری نشوز مرد اعم از ترک زندگی یا اخراج زن از زندگی، جرم انگاری برای الزام زوجین به تمکین نامشروع، تعریف زنان آسیب پذیر که در صورت مورد خشونت واقع شدن برای آزارگر و فردی که خشونت را اعمال می‌کند حداکثر مجازات در نظر گرفته می‌شود، تشدید مجازات مجرمینی که ضابطین قضائی یا کارکنان دستگاه اجرایی و یا اعضای تشکل‌های مردم نهاد هستند و پرداخت هزینه‌های درمان زن خشونت دیده از جمله موارد مورد توجه این لایحه است.

سجادی در پایان گفت: از جمله دیگر ویژگی‌های این لایحه توجه به حضور مشاور قضایی زن در بررسی جرایم مورد اشاره در لایحه است، همچنین در مواقعی که شوهر مخالف خروج زن از کشور است و زن احتیاج به خروج دارد با رجوع زن به دادگاه خانواده و بررسی آن امکان اخذ تامین مناسب برای خروج از کشور وجود دارد.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − هفده =

دکمه بازگشت به بالا