سخنگوی حزب اعتماد ملی با بیان اینکه انتخابات شورای اسلامی شهرها تابع میزان مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری است، گفت: اگر مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ بالا باشد، قاعدتاً برنده آن انتخابات هم در شورا و هم در ریاست جمهوری اصلاحطلبان خواهند بود.
اسماعیل گرامی مقدم در گفتوگو با پایگاه خبری اعتماد نو به نقل از ایلنا در خصوص نهاد اجماع ساز اصلاح طلبان اظهار کرد: نهاد اجماع ساز نهادی است که برای ایجاد وحدت رویه میان اصلاح طلبان در سراسر کشور برای انتخابات ۱۴۰۰ شکل گرفته است.
سخنگوی حزب اعتماد ملی افزود: علیرغم اینکه اصلاحطلبان از رفتار شورای نگهبان در انتخابات مجلس ناخرسند و ناراضی هستند اما به دلیل حفظ منافع ملی و حفظ جمهوریت نظام با سازوکار نهاد اجماع ساز وارد انتخابات خواهند شد اما این به آن معنا نیست که اگر اصلاحطلبان نامزدی نداشتند، از نامزدی حمایت کنند که هویت اصلاحطلبی ندارد و در آینده پاسخگوی مطالبات مردم نباشد.
وی گفت: بر این اساس اصلاحطلبان مجدداً انتخابات و ستادهای انتخاباتی را به صورت یکنواخت و یکسان در سراسر کشور با این نهاد اجماع ساز و آییننامههای آن پیگیری و اجرا خواهند کرد.
گرامی مقدم بیان کرد: به نظر میرسد که به دلیل تعدد احزاب در کشور به خصوص در جریان اصلاحات و اینکه امکان پیروزی، صرفاً با یک نامزد وجود دارد، دبیران کل ۳۱ حزب عضو این نهاد اجماع ساز هستند و ۱۵ فرد حقیقی شورایی را طراحی کردند که خروجی آن موجب سازماندهی ماشین انتخابات اصلاحطلبان در سراسر کشور و رسیدن به نامزد واحد در انتخابات میشود که با توجه به تجربه قبلی این موضوع امکانپذیر خواهد شد.
وی در خصوص نقش آقای خاتمی در نهاد اجماعساز نیز گفت: نقش آقای خاتمی در نهاد اجماع ساز بسیار پررنگ و تأثیرگذار است. آقای خاتمی به عنوان چهرهای محبوب توانسته اصلاح طلبان را به انسجام نسبی برساند، قابل ارزشگذاری و احترام است. حضور و وجود ایشان در این شورا مؤثر خواهد بود اما ایشان کلیت کار اجماع را به این نهاد سپردند و خودشان نیز به عنوان یک شخص حقیقی می توانند در مشارکت جویی مردم نقش به سزایی ایفا کنند.
گرامی مقدم بیان کرد: جریان مقابل نیز با خیال آسوده و بدون هیچ گونه نگرانی از رفتار شورای نگهبان، فعالیت های انتخاباتی خود را سازماندهی می کنند. البته در آن جبهه نیز چند نامزدی و تفرقه وجود دارد. طرفداران آنها نیز ثابت هستند و جماعتی که به آنها رأی میدهند هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی روشن است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب ادامه داد: به دلیل ناامیدیهای به وجود آمده و سرخوردگیها، کار دشواری است که اصلاحطلبان بدون آماده سازی زیرساخت، قصد شرکت در انتخابات را داشته باشند.
وی اظهار کرد: اصلاحطلبان قبل از اینکه به اجماع برسند، باید فضای سرد انتخابات در بین هواداران خود را از بین ببرند و برای مردم توضیح دهند که به چه دلیل از آقای روحانی حمایت کردند. همچنین باید اقدامات مثبت آقای روحانی را برشمرند و بیان کنند که اگر روحانی نبود، وضعیت بسیار بدتر از وضع موجود میشد. همچنین به این دلیل که مردم را به پای صندوق رأی بیاورند باید با مردم گفتوگوهای بیشتری داشته باشند و مدافع مطالبات مردم باشند و سپس به سمت و سوی گزینش نامزد پیش بروند.
گرامی مقدم تصریح کرد: هر یک از احزاب ممکن است از افراد مختلفی حمایت کنند؛ پس از اینکه نهاد اجماع ساز در سراسر کشور راهاندازی شد و زیرساختهای آن ایجاد شد، قطعاً نامزدها فعالیت خود را اجرا خواهند کرد.
سخنگوی حزب اعتماد ملی ادامه داد: نهاد اجماع ساز باید منتظر باشد و ببیند که پس از ثبت نام نامزدها، شورای نگهبان چگونه عمل خواهد کرد. پس از عبور تعدادی از نامزدها از فیلتر شورای نگهبان، وضعیت اجماع روشن خواهد شد اما در حال حاضر ما نمیتوانیم پیشاپیش پیشگویی کنیم که کدام نامزد ممکن است مورد اجماع اصلاحطلبان قرار خواهد گرفت.
وی در خصوص انتخابات شوراهای اسلامی شهرها نیز گفت: هنوز در خصوص انتخابات شوراها اقدامی نشده است. سازوکار بستن لیستها هم در تهران و شهرستانها بر عهده نهاد اجماع ساز است. به نظر میرسد که پس از ثبت نام و تأیید صلاحیتها کار دشواری نخواهد بود و این نهاد میتواند اظهار نظر کند و لیستهای واحدی را ارائه دهد.
وی اضافه کرد: در گذشته اصلاحطلبان اجماع کردند و از افراد مختلفی که ثبت نام کرده بودند، رزومهگیری کردند. با توجه به اینکه امروز ترکیب مجلس تغییر یافته است، این امکان وجود دارد که به قدری ریزش در صلاحیتها داشته باشیم اما با این اوصاف باید منتظر ماند تا نهاد اجماع ساز راهکارهایی را برای اینکه گفتگوی واحد شکل بگیرد، صورت دهد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب در پایان خاطرنشان کرد: انتخابات شوراها نیز تابع میزان مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری است. اگر مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ بالا باشد، قاعدتاً برنده آن انتخابات هم در شورا و هم در ریاست جمهوری اصلاحطلبان خواهند بود اما اگر مشارکت کاهش یابد، در شوراها نیز به همان میزان ریزش آرا اصلاحطلبان را خواهیم داشت و اینها تابع یکدیگرند.