نیرو‌های عدلیه نباید بر گرفتاری‌های مردم بیافزایند/اجازه خدشه دار شدن امنیت اجتماعی را نمی دهیم/برخی رفت و آمد‌ها به دفاتر وکلا سوال برانگیز است


نیرو‌های عدلیه نباید بر گرفتاری‌های مردم بیافزایند/اجازه خدشه دار شدن امنیت اجتماعی را نمی دهیم/برخی رفت و آمد‌ها به دفاتر وکلا سوال برانگیز است

رییس قوه قضاییه با یبان اینکه نیرو‌های عدلیه نباید بر گرفتاری‌های مردم مراجعه کننده به واحد‌های قضایی بیفزایند، گفت: باید مراقب بود حتی یک نفر هم که از دوردست آمده و زبان حقوقی و پول وکیل گرفتن ندارد، ناراضی از عدلیه خارج نشود.

به گزارش اعتماد نو به نقل از ایلنا، سید ابراهیم رییسی عصر امروز پنجشنبه (۱۶ بهمن) در دیدار با قضات و کارکنان قضایی استان گیلان با اشاره به گستردگی مفهوم عدالت گفت: وقتی از خلقت، امامت، توحید، معاد و فرج صحبت می‌کنیم، ناگزیر از عدالت هم بحث می‌کنیم.

رییس قوه قضاییه با بیان اینکه از ویژگی‌های مهم امام المسلمین و رهبر، برخورداری از ملکه عدالت است، تاکید کرد: قاضی باید همواره خود را در محضر پروردگار متعال ببیند و طبق حکم خدا حکم کند.

رییسی با بیان اینکه «عدل» صفت ذات مقدس حضرت حق است، قضاوت را یکی از جلوه‌های عبادت دانست و گفت: توجه به قانون و قانونمداری، ملاک توجه به رفتار کارکنان قضایی است. در حال حاضر بهترین ملاک اجرای عدالت، قانونمداری است.

رییس قوه قضاییه با توصیه به قضات بر باحوصله عمل کردن گفت: ضمن بررسی با حوصله پرونده ها، قضات باید سعی خود را بکنند که در نهایت عدالت رای را صادر کنند.

رییسی با بیان که در دستگاه قضایی باید مقتدرانه و مدبرانه عمل کرد و با مردم مهربان بود، بی تابی و بی حوصلگی را موجب اختلال در امر قضاوت دانست و تاکید کرد که مردم از دستگاه قضایی انتظار رای ناعادلانه ندارند.
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه مردم باید احساس کنند که عدلیه پناهگاه آنهاست، تصریح کرد: همان گرفتاری‌هایی که مردم دارند به خودی خود کافی است و دیگر نیرو‌های عدلیه نباید بر گرفتاری‌های مردم مراجعه کننده به واحد‌های قضایی بیفزایند.

دستاوردهای صنایع فضایی کشور، شاهدی بر شکست تحریم‌ها و تلاش برای منزوی کردن ایران است
هم اکنون بخوانید

رییسی با بیان اینکه لازمه اقتدار «بداخلاقی» نیست و می‌شود هم اقتدار داشت و هم اخلاق مدارانه حرکت کرد، افزود: باید مراقب بود حتی یک نفر هم که از دوردست آمده و زبان حقوقی و پول وکیل گرفتن ندارد، ناراضی از عدلیه خارج نشود. ممکن است رای بر ضرر فردی صادر شود؛ اما برخورد‌ها و رفتار‌ها باید به گونه‌ای باشد که همان فرد هم احساس کند به عدالت با وی برخورد شده است.

رییس قوه قضاییه ضمن تقدیر از عملکرد نیرو‌های قضایی استان گیلان به خصوص در ارائه خدمات به مردم در شرایط کرونایی، عنوان کرد: عدلیه، هم باید پناهگاه مظلومان باشد و هم در برابر متجاوزان به حریم و بستر رودخانه‌ها و در مقابل زمین خواران و جنگل خوار‌ها با قدرت ایستادگی کند.

وی ضمن تاکید بر تسلط و اشراف قاضی بر مسائل مختلف به سبب آنکه پرونده‌ها در بسیاری از مواقع چندساحتی و چندوجهی هستند، گفت: قضات باید از مشاوره‌های به روز در زمینه‌های مختلف استفاده کنند. به دنبال آن هستیم که دادگاه‌ها در جهت هر چه تخصصی‌تر شدن حرکت کنند.

رییس قوه قضاییه در بخش دیگری از صحبت‌های خود تصریح کرد: معاونت منابع انسانی قوه قضاییه موضوع «آموزش‌های تخصصی قضات و ارائه گواهی‌های علمی» را با جدیت دنبال خواهد کرد.

رییسی با اشاره به کاهش پرونده‌های معوقه در استان گیلان گفت: حبس زدایی یکی از سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب اسلامی از سال‌ها پیش است و قوه قضاییه اجرای این سیاست را با جدیت دنبال خواهد کرد.

رییس قوه قضاییه ضمن توصیه به نیرو‌های قضایی در سراسر کشور مبنی بر آنکه دست به حبس شان سریع نباشد، گفت: تا آنجایی که امکان دارد نباید مجرمان را به حبس فرستاد. در مجازات ها، بجز در مورد افراد شرور و سارقینی که دل مردم را می‌لرزانند، تا حد توان می‌شود با سیاست حبس زدایی اقدام کرد.

پاسخ «سنا» را می‌دهیم
هم اکنون بخوانید

رییسی همچنین تاکید کرد: به هیچ وجه اجازه خدشه دار شدن امنیت اجتماعی تحت هر عنوان و با هر انگیزه‌ای را نمی‌دهیم.

رییس قوه قضاییه وجود روابط سالم در عدلیه را بسیار مهم خواند و با اشاره به وکیل شدن برخی قضات پس از پایان دوره قضاوت، گفت: برخی رفت و آمد‌ها به دفاتر وکلا سوال برانگیز است. احتیاط در این است که اینگونه رفت و آمد‌ها بسیار کنترل شده باشد. باید از هرگونه ارتباط‌های نامناسب جلوگیری کرد. نباید اجازه داد این آسیب به شان قضاوت وارد شود.

رییسی تصریح کرد: مرتفع کردن مشکلات کمبود نیروی انسانی در دستگاه قضا، اقدامی زمان بَر است که باید انجام شود ولیکن انتظار می‌رود همکاران قضایی با تلاشی مضاعف به گونه‌ای عمل کنند که پرونده‌های معوقه دیگر در دادگستری وجود نداشته باشد.

مختومه شدن ۸۹ درصد پرونده‌های معوقه دادگستری گیلان

گفتنی است پیش از سخنان رییس قوه قضاییه، حجت الاسلام والمسلمین «حمزه خلیلى» رییس کل دادگسترى گیلان در این جلسه تعداد پرونده هاى ورودى و خروجى واحد‌های قضایی این استان را نشان دهنده عملکرد مثبت دادگسترى دانست و با اشاره به وجود ٣٥ هزار و ٥٢٢ فقره پرونده معوقه گفت: ٨٩ درصد پرونده هاى معوقه دادگستری گیلان مختومه شده است.

رییس کل دادگستری گیلان با ثروت شمردن شن و ماسه هاى رودخانه‌های این استان گفت: به نحو غیرمتعارف، غیرقانونى و غیرضابطه‌مند شاهد غارت این ثروت ملى بوده ایم و متاسفانه خسارت هاى غیرقابل جبرانى در جریان سیل‌ها نسبت به شن و ماسه‌های رودخانه‌های گیلان تحمیل شده است.

همچنین نمایندگان قضات، شورا‌های حل اختلاف، کارکنان اداری، کارکنان قضایی و سازمان‌های تابعه در این جلسه به ایراد نقطه نظرات خود پرداختند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − 16 =

دکمه بازگشت به بالا