گردش مالی ۱۵ هزارمیلیارد تومانی نهاده های شیمیایی سد راه عرضه کودهای معدنی

به گزارش ایسنا، اسماعیل صفاکیش در نشست خبری کشاورزی سالم و ضرورت ترویج مصرف کودهای بیولوژیک با بیان اینکه ۱۰ درصد  زمین های کشور قابلیت کشت دارند، اظهار کرد: در کشور حداکثر ۲۱ میلیون هکتار زمین قابل کشت وجود دارد که از این ۲۱ میلیون هکتار ۹ میلیون هکتار جنگل و مرتع و ۱۲ میلیون هکتار حداکثر سطح زیرکشت است. ۳درصد از این ۱۲ میلیون هکتار غنای مواد آلی دارد و مابقی  از نظر غنای مواد آلی به شدت دچار ضعف هستند و بایستی برای آنها تمهیداتی اندیشیده شود.

وی با اشاره به اینکه میزان زیادی از این زمین های قابل کشت با محدودیت هایی مواجه هستند، گفت:با وجود اینکه در ظاهر ۲۱ میلیون هکتار زمین قابل کشت داریم ولی اگر ۹ میلیون هکتار جنگل و مرتع را از آن کم  کنیم با وجود محدودیت ها عرصه زیادی باقی نمی ماند.

این تولید کننده کودهای معدنی اضافه کرد: ۶میلیون هکتار از ۱۲ میلیون هکتار فقط گندم کاشته می شود، زیرا بیشترین مصرف را دارد و در ۶ میلیون هکتار باقی مانده نیز محصولات دیگر کشت خواهد شد.

صفاکیش تصریح کرد: درتحریم ها و در شرایطی که باید به تولیدات استراتژیک توجه داشته باشیم اما در بسیاری از استان ها محصولاتی کاشت می شود که هیچ کمکی به اقتصاد کشور و جهشی تولید نمی کند در حالی که باید به سمت خودکفایی در محصولات استراتژیک حرکت کنیم.

وی با بیان اینکه بو، رنگ، طعم و مزه مواد غذایی به دلیل استفاده از کودها نامناسب از بین رفته است به اهمیت استفاده از کودهای معدنی و افزایش کیفیت در کنار کمیت اشاره کرد.

 عضو انجمن ارگانیک ایران مشکل اصلی در بخش کشاورزی را استفاده از کودهای شیمیایی دانست و گفت: برای حل مشکل تامین موادغذایی مردم به  استفاده از کودهای شیمیایی روی آورده ایم که فقط کمیت محصول را افزایش دهیم، فارغ از اینکه نمی دانیم چه زیان هایی به جامعه وارد می شود و متاسفانه فرزندان ما از این محصولات استفاده می کنند.

رگولاتور ارتباطات: اقدامات ایرانسل در راه‌اندازی 5G خلاقانه است
هم اکنون بخوانید

صفاکیش با اشاره به اینکه بیشترین علت بیماری هایی که مردم در دنیا با آن مواجه هستند ماحصل خوراکی هایی است که مصرف می کنند، گفت: اگر خوراک را مناسب کنیم بیشتر بیماری ها را از مبدا درمان کرده ایم. باورمان این است که اگر کشاورز کود سالم استفاده کند محصول سالم تولید خواهد کرد و اگر محصول سالم در دسترس مردم قرار بگیرد بیماری ها کاهش می یابد. 

وی  خاطر نشان کرد: پیش بینی می شود تا سال ۲۰۵۰ جمعیت جهان به ۱۰ میلیارد نفر برسد یعنی با افزایش ۵۰ درصدی جمعیت مواجهیم  و برابر مطالعات انجام شده باید ۷۰ درصد تولید محصولات کشاورزی افزایش یابد. اگر این تولیدات افزایش نیابد در مشکل تامین خوراک مردم به مشکل خواهیم خورد و این موضوع نگران کننده است و بایستی جهاد کشاورزی اعتماد نو به نقل از برنامه ریزی مناسبی در این زمینه انجام دهد.

این فعال بخش خصوصی در ادامه  گفت: وجود گردش مالی ۱۵ هزار میلیارد تومانی کود و سم و بذر در کشور اجازه حضور  تولیدکنندگان غیرشیمیایی را در بازار نمی‌دهد.

وی در پایان گفت: کودهای معدنی که توسط تولیدکنندگان داخلی عرضه می شود می تواند تولیدات محصولات زراعی چون گندم، کلزا، ذرت و جو را تا ۱۵۰ درصد افزایش دهند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − 3 =

دکمه بازگشت به بالا