معدوم سازی طیور بومی مبتلا به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در تهران/ پایش روزانه حیات وحش

سید بهمن نقیبی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه آخرین کانون آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ۲۴ آذرماه سالجاری در یک باغ ویلایی اطراف تهران بود، اظهار کرد: با مشاهده این بیماری در یک باغ ویلایی در ملارد تعداد ۱۰ قطعه طیور بومی معدوم سازی شدند. کانون اول این بیماری در استان تهران نیز در همین منطقه بود که فردی ۶۰۰ قطعه بوقلمون به صورت غیرمجاز نگهداری می کرد و با مشاهده این بیماری توسط دامپزشکی معدوم سازی صورت گرفت.

وی ادامه داد: از آن تاریخ به بعد تا کنون هیچ موردی از تلفات ناشی از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در حیات وحش، طیور صنعتی و بومی گزارش نشده است.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی اضافه کرد: اداره کل دامپزشکی هراستان به همراه اداره محیط زیست به صورت روزانه تالاب ها، مناطق پشت سدها و آبگیرها را پایش می کنند و در صورت مشاهده تلفات نمونه برداری و اقدامات لازم انجام می شود.

وی در ادامه به چگونگی مراقبت از طیور بومی در برابر آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان اشاره کرد وگفت: به شهروندان توصیه می کنیم که اگر کسی طیور بومی نگهداری می کند حتما در محیط محصوری باشد که این طیور با پرندگان آزاد پرواز در ارتباط نباشند و این بیماری به آنها منتقل نشود. همچنین سعی کنند به طور مداوم محل نگهداری طیور را ضدعفونی کنند و از خرید یا فروش پرندگان به صورت دوره گردی نیز خودداری کنند.

نقیبی تصریح کرد: اگر در بین طیور بومی تلفات غیرمتعارف مشاهده شد در سریعترین زمان ممکن از طریق سامانه ۱۵۱۲ به دامپزشکی اعلام شود که حتما این موضوع پیگیری و در صورت نیاز اقدامات لازم انجام خواهد شد.

عملیات پیش راه‌اندازی پالایشگاه نفت فوق‌سنگین قشم آغاز شد
هم اکنون بخوانید

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده − هشت =

دکمه بازگشت به بالا