جامانده

۲۸ آذر ۱۳۹۹ / ۱۸:۴۸

شهر، فرزند ناخواسته‌اش را خودش هم نمی‌پذرید و حتی خودش را هم از بین می‌برد، ظاهرش را حفظ می‌کند و باطنش را پس می‌زند آنطرف‌تر، دور و دورتر؛ می‌اندازد پشت سرش که نبیند؛ دست‌کم برای حفظ ظاهر: باطنی آلوده و ظاهری آراسته.
با افزایش شهرنشینی و گسترش زندگی صنعتی، پسماندها به بخش جدایی‌ناپذیر و البته مخرب زندگی انسان تبدیل شده است. بسیاری از متخصصان محیط‌زیست پیش‌بینی کرده‌اند که در آینده نزدیک، این پسماندها زندگی بسیاری از موجودات زنده و حتی انسان را تحت تاثیر قرار خواهند داد؛ بیش از آنچه تا امروز کرده‌اند.
در این میان، طی چند دهه اخیر، پسماندها یا نخاله‌های ساختمانی به‌دلیل گسترش ساخت و سازهای عمرانی به‌طور چشمگیری افزایش یافته‌اند؛ این در حالی است که در برخی نقاط کشور حتی محل مشخصی برای دفن اینگونه پسماندها در نظر گرفته نشده است و ناگزیر، به حال خود رها شده‌اند.
عدم مدیریت نخاله‌های ساختمانی علاوه بر آلودگی‌های زیست‌محیطی و ایجاد گرد و غبار، بدمنظر شدن فضای شهری را به‌دنبال دارد. اینگونه از پسماندها و مصالح ساختمانی درحالی در بسیاری از نقاط رها می‌شوند که حدود ۹۰ درصد آن‌ها قابل بازیافت و استفاده مجدد هستند. از طریق بازیافت می‌توان بدون آسیب رساندن به محیط زیست، نخاله‌های ساختمانی را مدیریت و از آن‌ها مجدداً استفاده کرد و ضمن حفظ منابع اولیه مصالح ساختمانی، اشتغالزایی و ارزآوری از طریق صادرات را می‌توان نیز متصور بود.

کرونا چگونه منجر به "سکته" می‌شود؟
هم اکنون بخوانید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × دو =

دکمه بازگشت به بالا