دکتر سیدمحمد جمالیان در گفتوگو با پایگاه خبری ایسنا، اظهار کرد: سیر نزولی آمار مبتلایان به کروناویروس در کشور و استان مرکزی ارتباطی با محدودیتهای دو هفته اخیر نداشته و تاثیرات اعمال محدودیت های اخیر، این هفته اثر خود را نشان خواهد داد.
وی توضیح داد: در پی افزایش آمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ و آمار صعودی مرگ و میرها در چند هفته گذشته، برخی محدودیتها نظیر منع تردد شبانه از ساعت ۲۱، تعطیلی اصناف از ساعت ۱۸ و رعایت پروتکل های بهداشتی با مشارکت مردم اعمال شد که منجر به شیب نزولی آمار مبتلایان شد و تاثیرات آن را طی روزهای گذشته شاهد بودیم. تشدید محدودیت های سختگیرانه نظیر تعطیلی رستههای شغلی ۱ و ۲ و ۳ و ۴ و نیز محدودیت تردد بین استانی نیز به روند نزولی کمک کرده و تاثیر آن در هفته جاری و روزهای آینده مشاهده خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه طبق بررسیهای بعمل آمده ضریب سرایت پذیری ویروس به یک و دو صدم رسیده است که بسیار خوب و امیدوارکننده است، تصریح کرد: آنچه امروز از اهمیت خاصی برخوردار است تداوم این روند و نادیده نگرفتن زحمات و سختی هایی است که طی این دو هفته متحمل شدهایم. مردم باید به گونه ای رفتار کنند که این وضعیت پایدار بماند و از بین نرود.
رئیس علوم پزشکی اراک تاکید کرد: انتظار نداریم که اصناف تعطیل شده یا مجددا محدودیت های سختگیرانه اعمال شود و با تجربه ای که طی این ۹ ماه از شیوع کروناویروس بدست آمده است توقع ما این نیست که دوباره به پیک شیوع برگردیم.
وی افزود: متاسفانه در روز نخست پس از تعطیلات و محدودیتهای سختگیرانه، شاهد ازدحام مردم و ترددهای غیرضروری در سطح استان بودیم. نباید دوباره دورهمیهای شبانه شکل بگیرد و با کاهش محدودیتها عادی انگاری در جامعه ایجاد شود چراکه نتیجه آن برگشت به پله اول و هدر رفت تلاشهایی است که صورت گرفته و به عبارتی میتوان گفت در صورت عدم رعایت پروتکل ها توسط مردم، ایمنی لازم برای قطع زنجیره سرایت ویروس ایجاد نخواهد شد و به شرایط پایدار دست نخواهیم یافت.
دکتر جمالیان از مردم خواست تا با مدیریت پیشگیری از سرایت ویروس اجازه دهند که شرایط جامعه از نظر ابتلا تثبیت شود و ضمن مراجعه تدریجی به مراکز خرید برای تامین مایحتاج ضروری و پرهیز از تردد در سطح شهر در ساعات پیک جمعیت، حتما از ماسک حتی در خانه استفاده کنند و با رعایت فاصله دو متر از یکدیگر، ماندگاری خود در محیط سربسته را به بیشتر از یک ساعت نرسانند و گفت: در صورت عدم رعایت این موارد مجددا مجبور به اعمال محدودیتهای سختگیرانه خواهیم بود.
وی در خصوص احتمال شیوع پیک جدیدی از کروناویروس در فصل زمستان گفت: رخ دادن هرگونه پیک جدید کرونا بستگی به رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی از سوی آحاد مختلف جامعه بویژه در ادارات، صنایع، اصناف و مراکز تجمعی دارد. نباید دلخوش کاهش نسبی آمار باشیم. بدیهی است که هرگونه کوتاهی در این زمینه منجر به افزایش شیب آمار مبتلایان در فصل زمستان خواهد شد و در صورت رعایت مردم و آمدن واکسن شرایط پایدار و ثابتی حاکم خواهد شد و به وضعیتی نظیر بیماری آنفلوانزا خواهیم رسید.
رئیس علوم پزشکی اراک در خصوص آخرین وضعیت اجرای طرح شهید سلیمانی نیز گفت: این طرح به صورت محله محور و با تمرکز بر پیشگیری از انتشار ویروس در حال اجراست و منجر به شناسایی بیماران و ناقلین شده و از طریق آن، نقاط ضعف در شناسایی مبتلایان واکاوی و برطرف خواهد شد.
وی بیان کرد: برخی طرح های مربوط به شناسایی و پیشگیری از سرایت ویروس که به دلیل کمبود نیرو و زیرساخت ها از سوی حوزه سلامت اجرایی نشده بود با همدلی مردم و مشارکت بسیج، هلال احمر، نیروهای جهادی و داوطلب و نیز دستگاه های اجرایی در طرح شهید سلیمانی اجرایی شده ولی هنوز نمی توان در مورد موفقیت آمیز بودن این طرح اظهار نظر کرد گرچه تا به امروز همکاری و اشتیاق خوبی برای اجرای دقیق این طرح صورت گرفته است.
دکتر جمالیان همچنین با ابراز نگرانی از دورهمی مردم در شب یلدا گفت: امسال متاسفانه یکی از سنتهای ایرانی تحت تاثیر شیوع کروناویروس قرار گرفته و به جهت حفظ سلامت مردم باید محدود شود. نمی توان امید داشت که مراسم یلدا مطلقا برگزار نشود ولی از مردم انتظار می رود که دورهمی در فاصله زمانی حداکثر یک ساعت و با تعداد مدعوین حداقلی به تناسب مساحت منزل مسکونی و با رعایت فاصله دو متری افراد از یکدیگر انجام شود. مردم حتما از ماسک استفاده کنند و سالمندان و نیز افرادی که بیماری زمینه ای دارند از شرکت در این دورهمی ها به شدت پرهیز کنند .
وی بیان کرد: توصیه ما عدم برگزاری این آئین سنتی و هرگونه دورهمی است و چنانچه اصرار به تشکیل دورهمی یلدایی هست، حتما پروتکلهای بهداشتی رعایت شود تا سلامتی خود و همنوعان به خطر نیفتد، چرا که دورهمیها و این تجمعات محیطی فرصت خوبی برای بهره برداری ویروس کرونا و آلودگی مردم است.
انتهای پیام