به گزارش ایسنا، یک نشریه دولتی روز یکشنبه اعلام کرد این شرکت که شرکت توسعه انرژی عمان نام دارد در شرکت توسعه نفت عمان سهامدار خواهد بود و در بلوک ۶ هم ذی نفع است. شرکت توسعه انرژی عمان فعالیتهای اکتشاف و تولید هیدروکربن را انجام خواهد داد و به هر روشی می تواند پول استقراض کند.
این شرکت همچنین می تواند در خارج سرمایه گذاری کرده و محصولات انرژی تجدیدپذیر را خرید و فروش کند.
بلومبرگ ماه گذشته گزارش کرده بود عمان که برای تامین کسری بودجه فزاینده خود به مشکل برخورده است، قصد دارد ۶۰ درصد سهم بلوک ۶ را از شرکت توسعه نفت عمان به شرکت جدیدی منتقل کند که در نیمه اول سال ۲۰۲۱ حدود سه میلیارد دلار اوراق قرضه منتشر خواهد کرد. به گفته یک منبع آگاه، شرکت “جی پی مورگان چیس اند کو” در این زمینه به دولت عمان مشاوره می دهد.
بلوک ۶ یکی از بزرگترین پهنه های نفتی در خاورمیانه است که ۶۵۰ هزار بشکه در روز ظرفیت تولید دارد. شرکت رویال داچ شل ۳۴ درصد، شرکت توتال چهار صد و نفت و گاز پارتکس دو درصد در این بلوک سهم دارند.
پیشنهاد عمان ممکن است رویه جدیدی را برای سایر دولتهای خاورمیانه ایجاد کنند که به دنبال تهیه نقدینگی بدون تحت فشار قرار دادن ترازنامه هایشان هستند. منطقه کردستان عراق بخشی از نفت خود را پیش از استخراج شدن تحت قراردادهای فاینانس پیش پرداخت می فروشد و دولت امارات متحده عربی امسال با فروش حقوق لیزینگ خطوط لوله و داراییهای انرژی، میلیاردها دلار تهیه کرده است. اما هیچ دولتی در این منطقه تاکنون از یک بلوک نفتی خاص به عنوان وثیقه برای تامین مالی استفاده نکرده بود.
بر اساس گزارش بلومبرگ، این ساختار برای عمان شاید مشابه تسهیلات وام دهی بر مبنای ذخایر باشد که در میان تولیدکنندگان شیل آمریکا متداول است.
انتهای پیام