کوچِ«چاقی»

به گزارش ایسنا، در این طرح که با مشارکت مدیران، معلمان و نظارت مربیان درس تربیت‌بدنی در دست اجراست با سنجش شاخص توده بدنی، دانش‌آموزان دارای اضافه‌وزن و چاقی را شناسایی‌ و با اعتماد نو به نقل از برنامه‌های مدون و پیش‌بینی‌شده در طول سال تحصیلی، نسبت به کنترل وزن و ایجاد سبک زندگی سالم آن‌ها اقدام می کند.

آن طور که از آمارها برمی آید ۱۴ درصد نوآموزان چاق هستند. حمیدی – معاون تربیت بدنی و امور سلامت وزارت آموزش و پرورش – دراین باره می گوید که « ۲۱.۲ درصد دانش آموزان دارای اضافه وزن و چاقی اند. ۱۴ درصد نوآموزان چاق اند و اضافه وزن دارند. فرزندپروری باید با مهارت همراه شوند. یکی از مسائلی که باید در دروه پیش دبستانی و مهدها مورد توجه قرار بگیرد همین کنترل وزن است.»

چاقی محصول سبک زندگی است، سبک نادرست زندگی امروز در الگوی زندگی و هم در تغذیه موجب تشدید این بیماری در جامعه شده است و البته در شرایط حاضر دنیا شیوع بیماری کرونا هم با حضور بیشتر افراد در خانواده و خانه و کم‌تحرکی دانش آموزان به شیوع بیماری چاقی کمک کرده است.

 طرح کوچ به‌عنوان طرحی برای کنترل وزن و چاقی دانش‌آموزان، گام بزرگی برای تصحیح الگوی زندگی و افزایش تحرک دانش‌آموزان است.

اجرای این طرح در درجه اول به میزان غربالگری صحیح شاخص توده بدنی دانش آموزان وابسته است که همه ‌ساله در آغاز سال تحصیلی انجام می‌شود.

شاخص توده بدنی را چگونه اندازه می گیرند؟

اما غربالگری چگونه است؟ شاخص توده بدنی دانش‌آموزان در سامانه‌های آموزش‌ و پرورش ثبت می‌شود و بر این اساس آمار دقیقی از شاخص توده بدنی دانش‌آموزان به دست خواهد آمد. طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش تا کنون BMI هشت میلیون دانش آموز اندازه گیری شده است.

با این حال هنوز شماری از دانش آموزان به این طرح نپیوسته اند. محسن بیگی، مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش درباره چگونگی سنجش دانش آموزانی که تا کنون به مدرسه مراجعه نکرده اند می گوید: امکان گرفتن وزن و قد به طرق مختلف وجود دارد. نخست آنکه هر دانش آموزی به هرعلتی به مدرسه مراجعه کند BMI او سنجیده می شود.

تزریق واکسن تاریخ مصرف گذشته «آسترازنکا» صحت ندارد
هم اکنون بخوانید

محسن بیگی ادامه می دهد: اما برای آنها که حضوری به مدرسه نمی روند این امکان فراهم شده که خانواده ها قد و وزن بچه ها را گرفته و در همان شبکه مجازی به مدرسه ارسال کنند تا در سیستم ثبت شود. اگر برخی خانواده ها به ابزار لازم دسترسی نداشته باشند پیش بینی شده که بتوانند به مراکز جامع سلامت و خانه های بهداشت یا نزدیکترین مدرسه محل سکونتشان مراجعه و قد و وزن فرزندشان را بسنجند.

اجرای طرح کوچ در ۳ فاز

به گزارش ایسنا، حسن محمدی، معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش شهر تهران نیز  با بیان اینکه طرحِ کوچ در سه فاز اجرایی خواهد شد، می گوید: در فاز اول غربالگری اولیه را داریم که قد و وزن دانش‌آموزان اندازه گیری می‌شود. پس از ثبت اطلاعات دانش‌آموزان، کارنامه‌ای صادر خواهد شد و در فاز دوم، دانش‌آموزان چاق و دارای اضافه وزن به بخش مشاوره تغذیه ارجاع داده می‌شوند و از خدمات مشاوره‌ای و آموزش‌های مرتبط با سبک زندگی سالم استفاده می‌کنند و تحت مراقبت قرار می‌گیرند.

وی می افزاید: در پایان و در فاز سوم طرح، غربالگری انجام می‌شود و قد و وزن دانش‌آموزان اندازه‌گیری و داده‌های به دست آمده در اختیار مسئولین قرار می‌گیرد.

دانش‌آموزان دارای لاغری مفرط نیز شامل طرح کوچ می‌شوند

محمدی با بیان اینکه عوامل مدرسه و خانواده در اجرای این طرح نقشی اساسی دارند و امسال نقش خانواده‌ها بسیار مهم‌تر است؛ زیرا به دلیل شیوع کرونا، حضور فیزیکی دانش‌آموزان را در مدرسه نداریم، عنوان می کند: در این خصوص مباحث آموزشی برای گروه‌های مختلف از جمله مجریان طرح، دانش‌آموزان و والدین در نظر گرفته شده‌است. خانواده‌ها باید متقاعد شوند که داشتن دانش‌آموزان چاق مزیت نیست و چاقی و اضافه وزن برای آن‌ها مضر است.

آشنایی دانش آموزان با فناوری نانو
هم اکنون بخوانید

به گفته وی، هدف کمی طرحِ کوچ، این است که در هر سال سه درصد از میزان چاقی دانش‌آموزان کاسته شود. همچنین اگر دانش‌آموزی لاغری مفرط داشته‌ باشد نیز شامل این طرح می‌شود.

 محتواهای شبکه‌ شاد همسو با طرح کوچ

وی با اشاره به اینکه در کانال‌های تربیت بدنی و سلامت در شبکه‌ شاد، پیام‌های مربوط به سبک زندگی فعال و پویا تبلیغ می‌شوند، می گوید: با توجه به عدم حضور فیزیکی دانش‌آموزان در مدرسه، از طریق شبکه‌ شاد مطالب و پیام‌ها ارسال می‌شوند. همچنین فعالیت‌های معلمین تربیت بدنی و مراقبین سلامت از این طریق رصد خواهند شد. امیدواریم خانواده‌ها در این زمینه خود را مسئول بدانند و برای کمک به خودشان با ما همکاری داشته باشند تا نتیجه‌ی خوبی حاصل شود.

دعوت از خانواده ها برای مشارکت در طرح کوچ

به گزارش ایسنا،  شروع مداخلات در این طرح از  ۱۵ آبان ماه در غالب بروشورها، ویدئوهای آموزشی و … با تحت نظر قرار گرفتن کلیه دانش‌آموزان توسط معلمین پایه، دبیران درس تربیت‌بدنی و مراقبین سلامت از طریق سامانه شاد در شرایط کرونا آغاز شده و آموزش به ۱۴میلیون دانش‌آموز و خانواده‌های آن‌ها در حال انجام است.

دست یابی به اهداف این طرح بدون مشارکت خانواده ها امکان پذیر نخواهد بود. اخیرا معاون تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش از خانواده‌ها برای مشارکت در اجرای طرح ملی کوچ دعوت کرد.

 مهرزاد حمیدی در این باره می گوید: ما از خانواده‌های عزیز که در شرایط کرونا به کمک تعلیم و تربیت فرزندان خود آمده‌اند طلب استمداد داریم تا با بهره‌گیری از محتویات ارائه شده در غالب طرح کوچ، به تغذیه صحیح فرزندان خود دقت کنند. این طرح مختص به دانش‌آموزان دارای اضافه وزن و چاق نیست و همه ۱۴ میلیون دانش‌آموز را در بر خواهد گرفت تا همه به شرایط مطلوب رسیده و آن را حفظ کنند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − 11 =

دکمه بازگشت به بالا