به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین حمید شهریاری -دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی- در نشست علمی «نقش سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در وحدت و امنیت جهان اسلام» که عصر امروز سهشنبه(۱۳آبانماه) به صورت وبیناری برگزار شد با اشاره به شخصیت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی اظهار کرد: امام راحل که موسس انقلاب بودند از همان ابتدا در اقدامات برجستهای تربیت نیروهای مخلص و متعهد جهادی در مسیر مقاومت و اسلام را در دستور کار قرار دادند. این حرکت امام موجب پیدایشی از نسل جوان شد که توانستند با دست خالی در مقابل استکبار بایستند.
وی با اشاره به دو ویژگی این نسل گفت: سردار حاج قاسم سلیمانی در راس این نسل بود. اولین ویژگی این نسل ایمان راسخشان به خداوند بود که در برابر کفار و رفتارهای آنها میایستادند و به غیر از خداوند ترسی نداشتند و افرادی مقید بودند و بر آنچه که میگفتند عمل میکردند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تاکید کرد: دومین ویژگی این نسل این بود که همواره بر مطالعه و دانش خود میافزودند. همین امر باعث شده بود که شخصی همچون سردار شهید حاج قاسم سلیمانی سهم منطقهای و جهانی زیادی از موضوعات داشته باشد. به قدری مطالعه و گسترش فهم و دانش برای این نسل مهم بود که حاج قاسم به هر کجا میرفتند یک موسسه مطالعاتی را کلید میزدند و این نشان از آیندهنگری شهید سلیمانی داشت.
حجتالاسلام والمسلمین شهریاری یادآور شد: وجود این نسل بر ایمان منطبق بود و همواره نکات کلیدی را با مطالعه و نقشه راهبردی مدیریت میکردند. حاج قاسم سلیمانی مدیر جهادی بود نه مدیر که پشت میز قرار بگیرد. ایشان اعتقادی وصفناپذیر به وحدت جهان اسلام داشت و معتقد بود برای اینکه جلوی استکبار جهانی بایستیم باید وحدت داشته باشیم و همواره درصدد بود بین شیعه و سنی، کرد و عرب، عجم و عرب و… اتحاد ایجاد کند و در همین زمینه فعالیتهایش را در مناطقی همچون کردستان و فلسطین شاهد بودیم. اهل سنت منطقه نسبت به حاج قاسم اعتقاد داشته و براساس مدیریت جهادی ایشان حرکت میکردند.
وی افزود: اسماعیل هنیه در مراسم ترحیم سردار دلها؛ حاج قاسم را به عنوان شهید قدس معرفی کرد و این نشان از آن دارد که حاج قاسم زبان قدرت را فهمیده بود. جهان اسلام جهان ترکیبی است و برای به قدرت رسیدن این جهان باید بر وحدت تاکید کنیم. اگر میخواهیم در میدان پیروز شویم باید دست به دست هم بدهیم و از فرقهگرایی دست برداریم و این درس حاج قاسم برای ما است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در پایان گفت: دنیا در مقابل انقلاب اسلامی ایستاد و از هر راهی بهره برد. جنگ هشت ساله به راه انداخت و داعش را برای تخریب ایران به وجود آورد اما با امثال شهید حاج قاسم سلیمانی نه تنها چهره اسلام را نتوانست تخریب کند بلکه باعث نشر و گسترش بیشتر اسلام نیز شد.
نظام تقریبی سردار سلیمانی به اسلام ناب اهمیت زیادی میداد
در ادامه این نشست محمد مهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مکتب حاج قاسم یک منظومه است که در این منظومه نظامهای متعددی را میتوان دید، اظهار کرد: از جمله این نظامها، نظام اعتقادی و دینی حاج قاسم است. حاج قاسم به اسلام ناب برگرفته از پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) باور داشت و آن را نه تنها به عنوان یک اعتقاد شخصی بلکه در زندگی اجتماعی و سیاسی خود نیز پیاده میکرد.آ
وی ادامه داد: اگر نظام سیاسی حاج قاسم را جستوجو کنیم میبینیم حاج قاسم انقلاب اسلامی را باور و رهبری و ولایتفقیه را قبول داشت، وی در بحث نظام سیاسی معتقد بود که جهان اسلام نیازمند رهبری واحد است تا اینگونه همه پای کار بیایند و اقتدار اسلام حفظ شود و از این طریق است که میتوان با استکبار مبارزه کرد.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در ادامه با اشاره به نظام جهادی و مدیریتی حاج قاسم خاطرنشان کرد: ایشان مرد میدان بودند و سیستم مدیریتی حاج قاسم عملگرا، عاقلانه و خردمندانه بود و در نظام رفتاری نیز بسیار سادهزیست بود. به دنبال جمعآوری مال دنیا و جاذبههای اقتصادی نبود. فوقالعاده مردمدار بود و این منظومه رفتاری شهید حاج قاسم سلیمانی است که باید آن را بشناسیم.
زاهدی تصریح کرد: از دیگر نظامهای اعتقادی حاج قاسم، نظام خانواده بود. ایشان فوقالعاده برای خانواده اهمیت قائل بود. حتی در بحرانها به روستای اجدادی خود رفته و به پدر و مادرشان سر میزد و به زانو آنها میافتاد و پای پدر و مادر را میبوسید. ژنرال یا سرداری که ابهتش سران آمریکا را به لرزه میانداخت طوری با خانواده رفتار میکرد که همواره برای ما الگو است.
وی در پایان سخن گفت: نظام تقریبی حاج قاسم نیز به اسلام ناب اهمیت زیادی میداد. برای او شیعه و سنی فرقی نداشت. زمانی که کردستان عراق در محاصره جدی بود؛ باورشان نمیشد که حاج قاسم به آنجا برود، ایشان در آن منطقه حضور و لرزه در دل داعش انداخت. در جنگ غزه نیز از اهل سنت حمایت میکرد. شیعه و سنی برای حاج قاسم مهم نبود بلکه مجاهدت مهم بود و بیشتر زندگی خود را وقف گسترش اسلام ناب محمدی کرده بود. حاج قاسم یک مجاهد، عارف، سیاستمدار، دینمدار و ولایتمدار فرهنگی بودند.
سردار شهید سلیمانی متعلق به انسانیت بود
حجتالاسلام والمسلمین سیدصادق حسینی استاد دانشگاه و خطیب دهلینو در ادامه این نشست علمی با اشاره به اینکه حاج قاسم سلیمانی جهان اسلام را متحول کردند، اظهار کرد: من سراغ ندارم که در عزای شهادت سرداری شیعه و سنی با یکدیگر در مجلس حضور پیدا کرده و برای فردی اینچنین گریه کنند.
وی ادامه داد: شهید حاج قاسم سلیمانی به شهدای کربلا متصل شدند چراکه اهداف و آرمان ایشان کاملا برای سیدالشهدا بود. در هندوستان اهل سنت برای حاج قاسم مراسم عزاداری میگرفتند و ایشان مقاومت را در جهان اسلام مستحکمتر کردند.
این استاد دانشگاه ابراز کرد: شهید سلیمانی فقط متعلق به تشییع یا جهان اسلام یا یک منطقه جغرافیایی نبود. باور دارم که شهید سلیمانی متعلق به انسانیت بود و برای مقام معظم رهبری همچون حضرت عباس (ع) برای امام حسین (ع) به شمار میرفت. حاج قاسم امام خود را میشناخت و نسبت به او ادب و احترام داشت.
تلاش برای اتحاد مسلمین یکی از اهداف برجسته شهید سلیمانی بود
در ادامه این نشست مهدی چمران رئیس سابق شورای شهر تهران با بیان اینکه نوع تقسیمات کشوری در خاورمیانه بهگونهای است که از قدیمالایام کشورهای کوچک عموما در این منطقه با یکدیگر درگیری داشتهاند، اظهار کرد: میتوان گفت همین امر سبب زنده ماندن اسرائیل و به وجود آمدن این اختلافات شده است. دو قطبی بودن خاورمیانه از یک سو و وجود اسرائیل از سوی دیگر باعث شده است که کشورهای منطقه نتوانند به اتحاد برسند.
وی ادامه داد: برخی سران خودفروخته کشورهای اسلامی نیز در این دو قطبی بودن بدتر عمل کردهاند و همواره رژیم اسرائیل به دنبال پررنگ کردن فاصله عرب و عجم بوده است. انقلاب اسلامی باعث شد که اتحاد در منطقه بیشتر باشد و پس از انقلاب اسلامی، بسیج در مناطق مختلف خاورمیانه پدیدار شد و همین امر باعث شد که راحتتر بتوانیم اهداف انقلاب را به جهانیان معرفی کنیم.
رئیس سابق شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: به وجود آمدن نیروهای حشدالشعبی در عراق و نیروهای مقاومت در سوریه و یمن نشان از آن دارد که سردار حاج قاسم سلیمانی مدیریتی عظیم در این عرصه داشتند.
چمران گفت: تلاش برای اتحاد مسلمین یکی از اهداف برجسته حاج قاسم بود. ایشان با همین اتحاد بود که در مقابل داعش ایستاد و با دیپلماسی وحدتآفرین توانست ملاقاتهایی با پوتین، بشار اسد، سیدحسن نصرالله و… داشته باشد تا از این طریق دیپلماسی سیاسی را شجاعانه رقم بزند و ملتهای منطقه در کنار یکدیگر بایستند.
سردار سلیمانی تئوری شکستناپذیری رژیم صهیونیستی را شکست داد
احمد دستمالچیان سفیر سابق ایران در اردن و لبنان در ادامه این نشست علمی با بیان اینکه شهید حاج قاسم سلیمانی یک اسطوره بود، گفت: ایشان از مکتب امام راحل به وجود آمد و یک فرد خودساختهای بود که توانست پشت استکبار را بر زمین بزند اما همین مرد در بین مردم فردی مخلص و خازع بود و همانند یک مالک اشتر زمان برای انقلاب و رهبری بود.
وی ادامه داد: سردار شهید سلیمانی بزرگترین طرح شوم استکبار را خنثی کرد و کاری کرد که درست برعکس خواست کشورهای غربی در خاورمیانه اهداف به پیش برود و این کشورها از جنوب لبنان تا بابالمندب در اختیار مقاومت قرار گرفتند. این بزرگترین کاری بود که حاج قاسم در آخرین اقدامات جهادی خود انجام داد.
سفیر سابق ایران در اردن و لبنان ادامه داد: سردار شهید سلیمانی تئوری شکستناپذیر رژیم صهیونیستی را شکست داد و طرح بزرگ صهیونیست که تحریک مسلمانان علیه یکدیگر بود را خنثی و تشکیلات اسلامی را راهاندازی کرد. در یمن انصارالله پشت طاغوت زمان را به خاک مالید. وقتی مکتب امام شاگردان مخلص و متقی را تربیت کند، آنها میتوانند حتی تحولات منطقه را نیز جابهجا کنند.
دستمالچیان تصریح کرد: از جمله ویژگیهای شخصی حاج قاسم سلیمانی اخلاص ایشان بود که بدون هیچ چشمداشتی در میدان مبارزه حضور داشته و هرگز دنیاگرا نبودند. اقدامات ایشان در عرصه نابودی رژیم صهیونیستی همواره موثر است و طرح تکفیریها که برخی از کشورهای مرتجع عربی و آمریکا به دنبالش بودند را محو کرد.
وی در پایان تصریح کرد: داعش به دنبال نابودی بشریت بود و میتوان گفت حاج قاسم ناجی بشریت بود. آنها به هیچکس رحم نمیکردند و این مکتب حاج قاسم بود که چهره آنها را برای جهانیان معرفی و جریان مقاومت را باید از این طریق شناخت و شکافت.
انتهای پیام