به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، مقام ها و تحلیلگران سئول معتقدند، زمانی که دونالد ترامپ به خود می بالید که جلوی وقوع جنگی را گرفته و از تبادل “نامه های زیبا” با کیم جونگ اون کره شمالی سخن می گفت، این رئیس جمهوری آمریکا حتی یک تعهد چشمگیر از کره شمالی برای جمع آوری اعتماد نو به نقل از برنامه تسلیحاتی آن دریافت نکرد.
این مقام ها می گویند، از دیدگاه کیم جونگ اون، جو بایدن دموکرات یک شریک مذاکره کننده چالش برانگیزتر است که احتمالا نگارش نامه را به دیدار حضوری با او ترجیح دهد و بخشی از آن بابت رویه بی سابقه ای است که ترامپ ایجاد کرد.
پیونگ یانگ در سال ۲۰۱۷ یک سری آزمایش های بی سابقه تسلیحاتی انجام داد و خودش را یک قدرت هسته ای دانست. این اقدامات پس از آن انجام شد که پیونگ یانگ بزرگترین انفجار هسته ای را ترتیب داد و دوربردترین موشک بالستیک قاره پیما را پرتاب کرد.
پس از ماه ها تشدید تحریم ها و تهدیدات تجاری، ترامپ اولین رئیس جمهوری آمریکا شد که در سال ۲۰۱۸ در نشست سنگاپور با رهبر کره شمالی دیداری انجام داد.
یک مقام مطلع کره جنوبی گفت: کیم جونگ اون کاری را انجام داده که برای ماندن در قدرت ضروری است و تسلیحات هسته ای، قدرتمندترین ابزار برای بقا هستند.
از دید این مقام، اینکه بایدن برگزاری نشست با کیم را بعید ندانسته است، “اثر ترامپ” توصیف کرد؛ حتی با اینکه این نامزد دموکرات ها رهبر کره شمالی را “ارازل و اوباش” خوانده و گفته که نشست در صورتی ممکن است که پیونگ یانگ از قابلیت هسته ای خود دست بکشد.
یک مقام دیگر کره جنوبی هم گفت: هر شخصی که پیروز انتخابات سوم نوامبر باشد، باید مشخص کند که چگونه تحت نقشه راه مورد توافق که پایان اعتماد نو به نقل از برنامه های تسلیحاتی را پیش بینی می کرد، باید به خلع سلاح هسته ای کامل رسید.
کارشناسان می گویند، در حالی که کره شمالی عمدتا به مهلت زمانی بر سر آزمایش های هسته ای و موشک های دوربرد پایبند بود، این کشور به توسعه موشک های جدید و همچنین موتورهایی که قابلیت نصب روی موشک های دوربرد و پرتابه های سیار جدید را دارند، ادامه داد و ذخایر هسته ای در سطح تسلیحاتی را تقویت کرد.
در حالی که توانمندی نظامی بزرگتر ایالات متحدده قادر است تا به سرعت خسارتی سنگین به کره شمالی وارد شود، پیونگ یانگ اکنون با موشک های هسته ای خود که قادر هستند سرزمین اصلی آمریکا را هدف بگیرند، یک تهدید به شمار می رود.
ارزیابی کارشناسان از پرتابه های راکتی چندگانه جدید کره شمالی و موشک های سطح به سطح هم آنها را در هر نوع درگیری در این شبه جزیره به شدت اثرگذار رتبه بندی می کنند.
رژه نظامی اخیر کره شمالی هم نشان می دهد تسلیحات استراتژیک آن تا چه حدی تقویت شدند. به گفته لی سو-سئوک، از کارشناسان موسسه استراتژی امنیت ملی، هدف کیم جونگ اون از این نمایش، این بود که نشان دهد می تواند از همان جایی که مذاکرات با ترامپ تمام شد، به میز مذاکره برگردد یا اینکه آزمایش تسلیحات پیشرفته خودش را دوباره آغاز کند.
انتهای پیام