انتخابات مجدد ریاست جمهوری در بولیوی کلید خورد

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، بولیوی که زمانی ناآرامترین کشور در حوزه آمریکای لاتین در زمینه سیاسی بود، یک دوره ثبات را در دوران اوو مورالس،‌ رئیس جمهوری سابق خود تجربه کرد اما وی در پی انتخابات سال گذشته میلادی که خود را پیروز آن دانست اما از سوی مخالفانش با اتهام تقلب انتخاباتی روبرو شد، مجبور به استعفا و ترک کشور شد. استعفای وی یک دوره ناآرامی را در کشور با ۳۶ کشته به وجود آورد. مورالس برکناری‌اش را یک کودتا نامید.

انتخابات امروز، یک انتخابات مجدد انتخابات سال گذشته میلادی و تلاشی برای احیای دموکراسی در بولیوی به شمار می‌رود.

سازمان مدافع حقوق بشری مستقر در واشنگتن موسوم به WOLA گفت:‌ رهبران اجرایی و قانونگذاری جدید در بولیوی با چالش‌های زیادی که کشور را فلج کرده، روبرو هستند که شامل شیوع کووید-۱۹ هم می‌شود و بسیاری از نهادهای این کشور را تضعیف کرده است.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل به مردم بولیوی تاکید کرده تا به روند انتخابات به ویژه نتایج نهایی احترام بگذارند.

اوراق رای، صندوق‌های آرا و سایر وسایل مربوط به رای گیری روز شنبه از سوی پلیس و واحدهای نظامی به حوزه‌ها رسید.

دادگاه عالی انتخابات بولیوی اواخر روز شنبه اعلام کرد، تصمیم گرفته همزمان با شمارش آرا، آرای مقدماتی را اعلام نکند چون می‌خواهد از عدم قطعیتی که در جریان اعلام نتایج اولیه انتخابات سال گذشته ایجاد شد، بپرهیزد.

رئیس این شورا قول داده که شمارش امن و شفاف آرای رسمی که ظرف پنج روز صورت می گیرد، انجام شود.

برای پیروزی در دور نخست، کاندیداها به بیش از ۵۰ درصد آرا نیاز دارند و اگر این اتفاق نیفتد، دور دوم ۲۸ نوامبر برگزار می‌شود.

پاسخ ترور «فؤاد شکر» مبهم نخواهد بود و همه متوجه آن خواهند شد
هم اکنون بخوانید

انتخابات برای مجلس قانونگذاری ۱۳۶ کرسی بولیوی نیز برگزار می‌شود.

این انتخابات به دلیل شیوع ویروس کرونا دو بار به تعویق افتاد و قرار است این رای گیری با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده همه رای دهندگان از ماسک برگزار شود.

رقبای اصلی این انتخابات لوئیس آرسه، وزیر سابق اقتصاد و کارلوس مسا، رئیس جمهوری سابق بولیوی هستند. مورالس که اکنون در تبعید و در آرژانتین به سر می‌برد، آرسه را از حزب جنبش به سوی سوسیالیسم برگزیده و پیروزی وی می‌تواند پیروزی برای حزب چپ آمریکای لاتین باشد.

در اکثر نظرسنجی‌ها، آرسه پیشرو است اگرچه احتمالا رای کافی نمی‌آورد تا از دور دوم انتخابات اجتناب شود.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 1 =

دکمه بازگشت به بالا