علیرضا آذربایجانی در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با ادبیات تند و بی اخلاقی برخی نمایندگان از تریبون مجلس نسبت به مسئولان نظام، اظهار کرد: در ادبیات فارسی کلمات را برای ارائه معنی به سه دسته تقسیم می کنند؛ دسته اول کلماتی هستند که دارای بار مثبتاند، مثل به کار بردن لفظ (رشید) برای کسی که کوتاه قد نیست. دسته دوم کلماتی که به اصطلاح ادبا بار خنثی دارند، یعنی در شنونده حس مثبت و یا منفی ایجاد نمیکنند، مثل به کار بردن لفظ (بلند) برای کسی که قد کوتاهی ندارد و دسته سوم کلمات دارای بار منفی هستند مثل استعمال لفظ (دراز) برای همان فرد.
این حقوقدان تصریح کرد: اولین نکتهای که در ارتباط با سخنرانیهای اخیر نمایندگان مجلس مطرح است، این است که بخشی از ایشان علاوه بر استعمال کلمات با بار منفی، عملاً به بعضی از مسئولین اهانت میکنند. فارغ از نقاط ضعفی که به عملکرد بسیاری از مخاطبین وارد است قدر متیقن این است که استعمال الفاظ با این شیوه به دور از نقد سازنده، ارزش مطالب و کلمات را از بین برده و فاقد آثار عملی خواهد بود.
آذربایجانی با طرح این سوال که “اما چرا اینگونه میشود؟ “، گفت: یکی از علل مهم انجام این رفتار صرف نظر از موضع گیریهای سیاسی، این است که وقتی انسان توانایی ویژهای در حل مشکلات نداشته باشد با این نوع رفتار سطحی سعی میشود ظاهری از رفتار انقلابی ارائه شده و در مقام انتقاد موکلین که شما چه نقشی در دوره نمایندگی ایفا فرمودید، اظهار نمایند که ما بیش از شما انتقاد کردیم و اعتراض داریم.
انتهای پیام