سامانه گارانتی بازار کالای قاچاق را ناامن می کند

عباس تابش امروز پنجشنبه سوم مهرماه در جریان بازدید از دو واحد تولیدی و صنعتی در شهر صنعتی کاوه شهرستان ساوه در گفت‌وگو با پایگاه خبریان در خصوص اتخاذ تمهیدات لازم برای متعادل شدن قیمت‌های سرسام آور برخی کالاها در کشور اظهار کرد: تعبیر افزایش قیمت سرسام آور قیمت‌ها تعبیر درستی نیست گرچه معتقدیم در برخی از کالاها افزایش قیمت وجود دارد.

وی گرانی و گرانفروشی را دو عامل افزایش قیمت برخی از کالاها دانست و افزود: گرانی عاملی است که به دلیل تغییر نرخ ارز یا کمبود عرضه ایجاد می‌شود و افزایش قیمت ارز و میزان دستمزد منجر به افزایش قیمت تمام شده کالا و هزینه‌های مالی تولید می‌شود که خود عاملی برای گرانی کالا است. گرچه نمی‌توان راهکاری برای کاهش قیمت تمام شده اتخاذ کرد چرا که تولید کننده نمی‌تواند کالای خود را به کمتر از قیمت تمام شده عرضه کند و از این بابت متضرر خواهد شد.

معاون وزیر، گرانفروشی را از دیگر عوامل افزایش قیمت در بازار دانست و افزود: مقابله با گرانفروشی به سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و نیز سازمان صنعت، معدن و تجارت استان‌ها برمی گردد.

وی بهافزایش ۱۰ درصدی میزان بازرسی در نیمه نخست سالجاری نسبت به سال قبل اشاره کرد و افزود: این میزان رشد در بازرسی در حالیکه صورت می‌گیرد که تمام توان خود را به عنوان بازرس مقیم در واحدهای تولید کننده مواد  مقابله با کرونا مستقر کردیم.

تابش به رشد ۴۳ درصدی گشت‌های مشترک سازمان صمت در سراسر کشور با سایر نهادهای ذیربط اشاره کرد و افزود: رشد ۱۶۰۰ درصدی پرونده های ارسالی سازمان صمت به تعزیرات حکومتی بیانگر آن است بازرسی ها به اندازه کافی صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: برای اینکه بتوان احساس بازرسی به بازار منتقل شود درصدد هستیم از لباس و خودروهای متحدالشکل برای محسوس شدن و ملموس شدن بازرسی‌ها در بازار استفاده کنیم و امیدواریم با قول مساعد دولت و با بهره گیری از سامانه‌های مبارزه با قاچاق کالا به عنوان شبکه‌های نوین توزیع ، احساس بازرسی که از خود بازرسی مهمتر است به بازار منتقل شود.

سخنگوی کمیسیون تلفیق: قیمت بنزین تغییر نمی‌کند
هم اکنون بخوانید

وی از مردم خواست تا با مشارکت حداکثری یاریگر وزارت صمت بوده و با اعلام شکایت ها از طریق سامانه ۱۲۴ روند بازرسی و مدیریت بازار با برخورد با تخلفات به نحو احسن صورت گیرد.

معاون وزیر صنایع در خصوص مدیریت بازار مخصوصا در خصوص پکیج و سیستم‌های گرمایشی در کشور گفت: فرآیند عرضه کالای تولید ایرانی  در سامانه در حال انجام است و موضوع شناسه کالا و شناسه رهگیری کالاها عملیاتی شده و از هفته آینده در کشور اجرایی خواهد شد و امیدواریم با رصد صنایع موضوع تامین نیاز بازار بدون مشکلی عملیاتی شود.

وی اجرای سیاست کدشناسایی و کدرهگیری را عاملی برای جلوگیری از خدشه‌دار شدن برند تولید محصولات دانست و افزود: شناسنامه دار کردن کالاهای ایرانی راهکار موثری برای تفکیک کالای ایرانی با کالای فیک و قاچاق است. براین اساس از طریق سامانه این موضوع را پیگیری تا این معضل برطرف شود.

تابش به برگزاری نشست اخیری با ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا برای انجام طراحی‌های اولیه به منظور مبارزه با قاچاق کالا اشاره کرد و افزود: قاچاق کالا ریشه تولید داخلی را هدف قرار داده است و به دنبال سوزاندن ریشه تولید ملی است و با رصد و پیگیری لازم فضای بازار را برای افرادی که به دنبال ضربه زدن به تولید ملی هستند ناامن خواهیم کرد و اجازه نخواهیم داد که کالای فیک و قاچاق در بازار عرضه شود.

وی عملیاتی شدن سامانه گارانتی را راهکاری برای ناامن شدن بازار عرضه کالای فیک و قاچاق عنوان کرد و افزود: با مراجعه به سامانه گارانتی به راحتی کالای فیک و قاچاق از کالای واقعی قابل تشخیص است و از مردم انتظار می‌رود قبل از خرید هر کالای از طریق سامانه گارانتی استعلام کنند چرا که هیچگونه گارانتی، سرویس و خدمات پس از فروش برای کالای قاچاق و فیک وجود نخواهد داشت و با استعلام از سامانه گارانتی متوجه خواهند شد که چه کالایی می توانند بخرند تا سالیان سال از خدمات پس از فروش آن استفاده کنند.

معاون وزیر صنایع در ادامه با اشاره به بازدید خود از دو واحد تولیدی و صنعتی در شهر صنعتی کاوه شهرستان ساوه با تاکید بر اینکه تنظیم بازار کالاهای تولیدی داخلی از جمله اهداف مهم بازدید از صنایع در سراسر کشور است، اظهار کرد: تولیدات شرکت نیکسان صنعت که تولیدکننده انواع یخچال و فریزر است با کیفیت روز اروپا رقابت می کند و به دلیل کیفیت بالا برند یخچال تولیدی این شرکت در رقابت با مدت مشابه خارجی بوده و با استقبال خوبی از کالای ایرانی تولیدی در این کارخانه از سوی مصرف کنندگان مواجه شده است.

خبر جدید درباره نحوه پرداخت یارانه آذر ماه+ جزئیات
هم اکنون بخوانید

وی تصریح کرد: بسیاری از مردم ایران با خرید کالای تولیدی در این شرکت از تولید داخلی حمایت می کنند و برخی نیز نسبت به تولید این محصول در کشور ایران و در شهرستان ساوه بی اطلاع هستند در حالیکه توانگران و توانمندان تولید ملی توانستند محصولی تولید کنند که نیاز مردم را به خوبی تامین و با مشابه خارجی از نظر قیمت کمتر و از نظر کیفیت مطابقت دارد.

وی به تولید روزانه ۵۰۰ دستگاه یخچال در هر شیفت این شرکت اشاره کرد و افزود: اعتماد نو به نقل از برنامه ریزی برای افزایش تولید تا هزار دستگاه در هر شیفت تا پایان سال در دستور کار شرکت قرار دارد.

رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان افزود: روان‌سازی کالای تولیدی این شرکت در کف بازار از جمله موضوعاتی بود که در جریان این بازدید در دیدار با مدیریت کارخانه مطرح شد تا بتوان حقوق مصرف کننده حفظ و با حداقل قیمت به بازار عرضه شود تا نیاز کامل مردم تامین شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در سفر به ساوه به همراه معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی، معاون استاندار و فرماندار ساوه و جمعی از مسئولین از شرکت زرین رویا تولید کننده انواع پوشک بچه و بزرگسال و نیز شرکت نیکسان صنعت تولید کننده انواع یخچال بازدید و از نزدیک در جریان روند تولید و مشکلات این دو واحد تولیدی و صنعتی قرار گرفتند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × پنج =

دکمه بازگشت به بالا