زهرا شیخی در گفت و گو با ایسنا در توضیح جلسه امروز کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: این جلسه با حضور پیروز حناچی شهردار تهران، محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورای شهر تهران، معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی، بازپرس شعبه ۱۱ ویژه قتل دادسرای امور جنائی تهران و کارشناس مرکز پژوهشهای مجلس برای ادامه بررسی علت وقوع حادثه کلینیک سینا مهر و وضعیت بیمارستانها و دی کلینیک با ریسک بالا در شهر تهران و تصمیمسازی در خصوص احیاء و تقویت اعتبار بخشی بیمارستانها و مراکز جراحی محدود برگزار شد.
وی توضیح داد: در ابتدای جلسه میرمحمدی عضو کمیسیون بهداشت و رئیس کمیته رسیدگی به علل حادثه کلینیک سینا مهر گزارشی در خصوص بازدید گروه ارزیابی ایمنی مراکز درمانی در پایتخت ارائه کرد که طبق آن نتایج بازدید کمیته از ۶ بیمارستان و مرکز جراحی محدود نشان می دهدکه تمامی آنها پتانسیل بروز حادثه ای مانند کلینیک سینا اطهر را به دلیل بی توجهی به مسائل ایمنی داشته و بیشتر مسوولان و متولیان ساختمانهای جراحی محدود و بیمارستانها اطلاعات بسیار اندکی نسبت به مسائل ایمنی ساختمان دارند.
شیخی با اشاره به گزارش مدیر عامل سازمان آتش نشانی در خصوص علت حادثه کلینیک سینا مهر گفت که در این گزارش مطرح شد که بازرسی های سازمان آتش نشانی ثیرگذار نیست و برای اثرگذاری بیشتر باید مجلس با ورود به این موضوع خلاءهای قانونی را رفع کند.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به حضور شهردار و رئیس شورای شهر تهران نیز اشاره و اظهار کرد: آنها نیز با بیان ابعاد حادثه خلاء قانونی را یکی از چالشهای اساسی مسئولان متولی ایمنی ساختمانها دانسته و از کمیسیون خواستند تا نسبت به رفع آن اقدام کند چون در حال حاضر سازمان آتش نشانی امکان لغو پروانه بهره برداری از ساختمانهای نا ایمن را نداشته و در عمل بازدیدهای آنها بی اثر است. اعتقاد آنها بر این است که باید با تصوب قوانین صحیح مانع بهرهبرداری از ساختمانهای نا ایمن شده تا جلوی حوادثی مشابه کلینیک سینا و پلاسکو گرفته شود.
وی افزود: معاون وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی نیز این گزارش را ارائه کرد که ۴۳۱ مورد مرکز درمانی ناایمن در سطح تهران وجود دارد که علت اصلی و قوع حوادث مانند کلینیک سینا مهر اجرایی نشدن درست قانون است. معاون درمان وزارت بهداشت نیز با اشاره به خلاءهای قانونی از کمیسیون بهداشت درخواست کرد تا برای بررسی نواقص قانونی موجود کمیتهای متشکل از وزارت بهداشت، کمیسیون بهداشت، شهرداری تهران و وزارت کار تشکیل شود. همچنین قانون موجود باید به نحوی اصلاح شده که وزارت بهداشت به عنوان متولی ارائه مجوز به بیمارستانها و مراکز جراحی محدود بتواند صدور و تمدید پروانه ساختمانهای ناقص را تا زمان رفع ایراد به تاخیر بی اندازد.
شیخی ادامه داد: اعضای کمیسیون نیز موضوعات مختلفی در خصوص بی توجهی مسئولان به رعایت مسائل ایمنی در ساختمانها مطرح کردند و در نهایت مقرر شد دستگاههای مختلف موارد مد نظر خود را برای اصلاح قوانین حوزه ایمنی ساختمانها به کمیسیون ارائه کرده تا پس از بررسی در قالب گزارشی به صحن مجلس داده شود. همچنین آقای میر محمدی مامور شد تا با همکاری شهرداری، وزارت بهداشت و وزارت کار گزارشی در خصوص موارد ضروری برای اصلاح قوانین آماده کند تا در اسرع وقت به صورت لایحه از طرف دولت و یا به صورت طرح به صحن مجلس ارائه کرده تت از وقوع حوادث مشابه جلوگیری شود.
انتهای پیام
انتهای پیام