به گزارش ایسنا، جلسه کمیسیون ماده پنج شهر تهران به ریاست پیروز حناچی شهردار تهران و با حضور اعضاء، محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورای اسلامی شـــهر تهران، عبدالرضا گلپایگانی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران و علی اشراقی رئیس دبیرخانه کمیسیون ماده پنج تشکیل شد.
علی اشراقی رئیس دبیرخانه کمیسیون ماده پنج در این باره گفت: سایت ۱۲۰ هکتاری مجموعه میلاد در میان چهار بزرگراه مهم شهر تهران (همت، حـــکیم، چمران و شیخ فضلالله) قرار گرفته است که در دهه ۱۳۸۰، برج میلاد و مرکز همایشها در محدوده میانی و شمالی سایت در زمینی به وسعت ۱۸ هکتار احداث شده است.
اشراقی افزود: در چشمانداز ترسیم شده، قرار است تا این مجموعه به مرکز دیپلماسی فرهنگی پایتخت تبدیل شود، به طوری که موجب تقویــــت هویت رقابتی پایتخـــت در عرصههای بینالمللی شده و دارای فعالیتهای مختلفی از جمله بام فرهنگ، هنر و فناوری، مرکز مــــــلی و حوزه تخصــصی برگـــزاری همایشها، نمایش و… باشد، این موضوع باید به شکلی باشد که زمینهساز بسط و تجلی صنایع فرهنگی خلاق کشور شود؛ با این دیدگاه طرح پیشنهادی مشاور در جلسه کمیسیون ماده پنج شهر تهران بررسی شده و پس از بحث و بررسی کارشناسی، با کلیات طرح مجموعه ۱۲۰ هکتاری میلاد با رویکرد غالب فرهنگی – اقتصادی موافقت شد.
رئیس دبیرخانه کمیسیون ماده پنج در خصوص نکات کارشناسی مدنظر گفت: در طراحی شهری این مجموعه بر حفظ تقارن مجــــموعه، تعیین محدودیت ارتفاعی به منظور شاخص نمودن برج میلاد و حفظ دید آن، فرم پلکانی طرح به منظور احیاء تپه مجاور، توجه به پهنه یکپارچه متعادل و همپیوند با عرصههای پیرامونی نظیر بوستان پردیسان تأکید شده است.
بر اساس گزارش روابط عمومی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران، وی در خصوص سناریوهای پیشنهادی گفت: در طرح مذکور دو ایده مطرح بوده یکی مجموعه تخصصی تجارت بین المللی و دیگری بام فرهنگ، هنر و فناوری، که مقرر شد طرح نهایی تلفیقی از این دو ایده و شامل کـاربریهای اصلی فرهـنگی–هنری (کاخ جشنواره، سالنهای سینما، تئاتر، موسیقی، مرکز مطالعات، نمایشگاه، رستورانها، اداری، تجاری و آکادمی هنری) و تفریحی–گردشگری ( فضای اقامتی، ورزشی، سالـــن های همایش) با زیر بنای ۲۵۰هزار متر مربع باشد.
اشراقی بیان کرد: قرار شد در مجموع تراکم ساختمانی با زیربنای موجود فعلی که شامل دانشگاه علوم پزشکی، بیمارستان میلاد، مرکز انتقال خون ایران، مـــــــــرکز همـــــایشها و برج میــــــلاد هست، دربر گیرنده ۵۴ درصد از کل مساحت مجموعه باشد.
وی افزود: همچنین تصمیم گرفته شد کاربریهای اقتصادی مجموعه حداکثر تا سقف ۲۰ درصد مازاد بر پیشنهاد طرح ارائه شده اصلاح شده و امکان دسترسی بهرهبرداران و مراجعین از طریق تقویت اتصال مجموعه به مترو فراهم شود.
رئیس دبیرخانه کمیسیون ماده پنج با تاکید بر لزوم تقویت ارتباط مجموعه در جبهه شرقی با بوستان گفتوگو و بافتهای مجاور و لوپهای دوچرخه و محورهای پیادهراهی داخل مجموعه، گفت: بنا شد طرح معماری مجموعه به صورت فاخر و متناسب با جایگاه برج میلاد در مقیاس بینالمللی طراحی و اجراء گردد و اصلاحات لازم در شبکه دسترسی و تأییدات ترافیکی با هماهنگی معاونتهای شهرسازی و معماری و حملونقل و ترافیک شهرداری تهران صورت گرفته و طرح نهایی به شورای عالی شهرسازی و معماری ایران ارسال شود.
انتهای پیام