محمدتقی نقدعلی در گفتوگو با ایسنا در خصوص حذف ردیف اعتباری خودکفایی گندم از سال ۱۳۹۴ تاکنون، اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که شدیداً کمیسیون کشاورزی پیگیر آن است موضوع حذف ردیف اعتباری خودکفایی گندم است که به همین دلیل چند روز پیش ۵ ساعت با وزیر کشاورزی جلسه داشتیم که در این جلسه موضوعات مهمی مانند حذف یارانه کودهای فسفاته و پتاسیم مطرح شد که چرا قیمت این کودها پنج برابر شده است.
وی افزود: یکی دیگر از موضوعات مطرح شده در جلسه با وزیر کشاورزی کمبود و گران شدن نهادههای دامی به خصوص سویا و کنجاله بود که بیپرده و بدون مماشات مطالبات مردم و مجلس به وزیر کشاورزی منتقل شد. وزیر کشاورزی این مشکلات را قبول داشت و پیرامون حذف ردیف اعتباری خودکفایی گندم استدلال کرد که گرفتن برخی اختیارات از وزارت کشاورزی و دادن این اختیارات به وزارت صمت یکی از عوامل به وجود آمدن این مشکل است.
این عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، گفت: البته کمیسیون کشاورزی برخی از موارد مطرح شده از سوی وزیر کشاورزی را قبول داشت، اما در برخی موارد حرفهای زیادی برای گفتن داشتیم. یک طرح دو فوریتی برای بازگرداندن ردیف اعتباری خودکفایی گندم در مجلس مطرح خواهد شد.
نقدعلی تصریح کرد: در خصوص گران شدن نهادههای دامی، وزیر کشاورزی قولهایی به کمیسیون کشاورزی داد و برخی اقدامات انجام شده را مطرح کرد. درباره کودهای فسفاته و پتاسیم دولت بر تصمیم خود مبنی بر گران کردن اصرار دارد که به همین دلیل وزیر کشاورزی قول داد در جلسه هیات دولت این موضوع را دنبال کند و یک سری اقدامات عملی را در این خصوص انجام دهند. بخشی از این کودهای فسفاته وارداتی است که وزیر کشاورزی قول داد از طریق تولیدات داخلی این مشکل را جبران کند.
وی ادامه داد: یکی از اقدامات ناشایست حذف ردیف اعتباری خودکفایی گندم بود که مجلس در قالب طرح قانونی به دنبال بازگرداندن این ردیف اعتباری است.
این عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در خصوص این انتقاد که انحصار واردات گندم در اختیار برخی افراد است، گفت: در کل با موضوع واردات گندم مخالفیم، اما برخی افراد خاصی که خط و ربط سیاسی دارند و هیچگونه تخصصی ندارند در بحث واردات گندم ورود پیدا کردهاند که این موضوع از وزیر کشاورزی در مجلس سؤال شد. منتها برخی انحصارها در ورود برخی نهادهها مطرح است که متأسفانه از گذشته مطرح بوده و مجلس از طریق جلسات مختلف با مسئولان مربوط به دنبال رفع این انحصار است که وزارت کشاورزی در این خصوص قولهایی داده است.
نقدعلی خاطرنشان کرد: اگر همان ارزی که برای واردات گندم به این افراد اختصاص داده شده است به نرخ خرید تضمینی گندم داده میشد این نیاز از داخل جبران و تأمین میشد و نیازی به واردات گندم نبود.
انتهای پیام