ترامپ آماده پرداخت هزینه برای رسیدن به توافق با ایران است

رضا ذبیحی، در گفتگو با ایسنا درباره تلاش دولت ترامپ برای فعال کردن مکانسیم ماشه گفت:‌ به لحاظ حقوق بین الملل فعال شدن مکانسیم ماشه یا اسنپ بک اختیاری است که برجام تنها در اختیار اعضای آن قرار داده است، در حالی که آمریکا به صراحت اعلام کرده است که از برجام خارج شده است.

وی افزود: با این وجود آمریکا سعی دارد بدون وجود هیچ استدلال محکم حقوقی و تنها مبتنی بر منطق زور حرف خود را در این زمینه به کرسی بنشاند که گمان می رود برای عملیاتی کردن اراده خود در این خصوص مسیر بسیار دشواری در پیش داشته باشد. 

این کارشناس مسائل بین الملل عنوان کرد: دولت ترامپ در حالی بر استفاده از مکانسیم ماشه برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران پای می فشارد که اروپا نیز به صراحت اعلام کرده است که آمریکا به دلیل خروج از برجام قادر به استفاده از مکانسیم ماشه نیست. 

اصرار ترامپ برای استفاده از مکانیسم ماشه، باعث ایجاد تنش بسیار بالایی در شورای امنیت خواهد شد 

ذبیحی ادامه داد:‌ در صورت اصرار دولت ترامپ برای کاربرد مکانیسم ماشه، ممکن است تنش بسیار بالایی در شورای امنیت بوجود آید و به همین دلیل است که روسیه به دنبال برگزاری نشست مجازی هفت کشور شامل اعضا دائم شورای امنیت به اضافه ایران و آلمان است. 

فعال شدن مکانیسم ماشه به معنای پایان و سقوط برجام است

این کارشناس مسائل بین الملل افزود: در عین حال به نظر می رسد اروپا، روسیه و چین این بار در برابر زورگویی آمریکا مقاومت کنند، چرا که فعال شدن مکانیسم ماشه به معنای پایان و سقوط برجام است و این چیزی است که حداقل کشورهای اروپایی نسبت به وقوع آن بسیار بیمناک هستند. 

رایزنی عراقچی و اتمر درباره نهایی‌سازی متن سند جامع همکاری‌های راهبردی ایران و افغانستان
هم اکنون بخوانید

اروپا،حداکثر مقاومت را در برابر استفاده آمریکا از “مکانیزم ماشه “انجام خواهد داد 

وی ادامه داد: البته اروپا در زمینه مسائل اقتصادی از جمله موضوع  اینستکس و نیز تلاش برای بهره مند شدن ایران از مزایای اقتصادی برجام ناکام ماند که دلیل آن عدم توفیق برای جلب رضایت شرکت های اروپایی برای تداوم تجارت با ایران از ترس تحریم آمریکا بود، ولی در خصوص مکانسیم ماشه که یک موضوع سیاسی است،اروپا حداکثر مقاومت را انجام خواهد داد. 

اروپا به دنبال راه بینابینی برای برون رفت از شرایط فعلی است

ذبیحی افزود: البته اروپا نیز به هیچ عنوان موافق حذف تحریم های تسلیحاتی ایران نیست و ممکن است به دنبال راه بینابینی برای برون رفت از شرایط فعلی باشد، اما در هر صورت به سمت تلاش برای حفظ برجام حرکت خواهد کرد. 

این کارشناس مسائل بین الملل عنوان کرد:‌ ترامپ در تلاش است در ماه های پایانی تا انتخابات ریاست جمهوری با انجام اقدامات اینچنینی، ناکامی خود در عرصه سیاست خارجی را جبران کند، به ویژه اکنون که برای رسیدن به توافق با ایران تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری ناکام مانده است.

ترامپ برای رسیدن به توافق با ایران ،حاضر به دادن هر هزینه ای در این زمینه است 

وی ادامه داد:‌ در عین حال ترامپ هنوز برای رسیدن به توافق به ایران تا پیش از انتخابات امیدوار است و از آنجا که آن را یک برگ برنده در عرصه سیاست خارجی برای خود می داند حاضر به دادن هر هزینه در این زمینه است .

ذبیحی افزود:‌ البته در سوی دیگر ترامپ تمام تلاش خود را برای عملیاتی کردن مکانسیم ماشه را به کار خواهد بست که به نظر می رسد در این صورت اروپا، روسیه و چین تلاش خواهند کرد تا بحران را مدیریت کنند .

اولویت برنامه‌های رزم حسینی در وزارت صنعت، معدن و تجارت ابلاغ شد
هم اکنون بخوانید

 انتهای پیام 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + چهارده =

دکمه بازگشت به بالا