سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی توضیحاتی را درباره جلسات صبح و عصر این کمیسیون ارائه داد.
مالک شریعتی نیاسر در گفتوگو با پایگاه خبری اعتماد نو به نقل از ایلنا، درباره جلسه امروز کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: جلسه صبح امروز اختصاص به پاسخ دکتر اردکانیان وزیر نیرو به سوالات نمایندگان داشت که به غیر از ۲ سوال مابقی از سایر سوالات انصراف دادند.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اولین سوال مربوط به «حبیب الله دهمرده» در خصوص علل تعلل وزارت نیرو در تکمیل نیروگاه بادی میل نادر مطرح شد و پس از پاسخ وزیر مقرر شد یک ماه به وزارت نیرو فرصت داده شود تا به تعهد تکمیل فونداسیون و انتقال توربینها عمل شود و سوال دوم را «رسول فرخی میکال» مطرح کرد که به علل فرسودگی شبکه برق لاهیجان اختصاص داشت و در نتیجه پاسخ وزارت نیرو، مقرر شد تا دو هفته آینده نسبت به این موضوع رفع معضل شود.
وی افزود: جلسه عصر به حضور سردار جلالی، رییس سازمان پدافند غیرفعال در کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اختصاص پیدا کرد. وی در مورد اهمیت تاسیسات تولید انرژی در کشور و تمهیدات و مخاطرات مربوط به آنها از سوی دشمن که به روشهای متنوع و جدید دنبال میشود توضیحاتی ارائه داد.
شریعتی گفت: در این جلسه موضوعات دیگری هم مطرح شد که عبارتند از ضرورت آمادگی مربوط به اقدامات پدافند غیر عامل در این تاسیسات که شامل پالایشگاهها، پتروشیمیها، مخازن نفت و گاز، اهمیت عسلویه، پارس جنوبی و دیگر تاسیسات که زیرساخت گازی دارند، وجود مخازن پرخطر نزدیک شهرها که ضرورت انتقال به مراکز کم جمعیت دارد، اهمیت ایجاد پراکندگی در تاسیسات حساس تغییرات اقلیمی انسانساز که برخی از کشورها به آن پرداختهاند، ضرورت تشکیل پنج منطقه نفتی با فرماندهی واحد، اشاره به خطر ریز پرندهها برای تاسیسات، محصولات خارجی ناامن مانند محصولات زیمنس که در مقطعی در لیست سیاه قرارداده شدند، راهاندازی آزمایشگاه شناسایی آلودگی آب در پنج استان، وابستگی به اینترنت، انجام رزمایشها در مورد قطع آن و صدماتی که به سیستمهای خدمات وارد میشود، ضرورت انجام مانورهای شیمیایی، نیاز به طراحی تنوع سبد انرژی برای جلوگیری از ایجاد بحران، ضرورت پرداختن به فضای سایبری.
وی خاطرنشان کرد: البته در حوزه سازمان پدافند غیرعامل نیز پیشنهاداتی ارائه شد، که عبارتند از فعال شدن شورای عالی انرژی برای آمادگی در بحرانها، ایجاد لایههای موازی برق، ساماندهی مراکز پرخطر و انتقال آنها به بیرون شهرها، تامین برق از منابع هستهای، نیاز به دیپلماسی فعال در حوزه انرژی، ایجاد پالایشگاههای کوچک، تجارت برق با همسایگان.
این نماینده مجلس یادآور شد: همچنین پیشنهاداتی در صنعت هستهای مطرح شد که عبارتند از کاهش دسترسیهای گسترده و خارج از تعهد بازرسان آژانس، بازگرداندن صنعت هستهای از لحاظ فنی به قبل از برجام و ایجاد ردیف بودجه برای پدافند مراکز هستهای.