به گزارش ایسنا، اسماعیل نجار در چهارمین جشنواره روز ملی جنگلبان که امروز در سازمان جنگلها برگزار شد با اشاره به اینکه کشور ما روی کمربند خشک جهان قرار گرفته است و باید محدود جنگلهایی را که داریم حفظ کنیم، اظهار کرد: از سال ۹۴ مقرر شد که سازمان مدیریت بحران در برخی از ماموریتها به سازمان جنگلها کمک کند. طی همان سال وزیر دفاع وقت پیشنهاد دادند که از خدمات بالگردها برای اطفای حریق در عرصههای منابع طبیعی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: اعتباری که از سازمان اعتماد نو به نقل از برنامه و بودجه برای این کار دریافت شد بسیار ناچیز و تعداد بالگردها نیز محدود بود. در نهایت به دلیل اهمیت حفظ جنگلها تفاهمنامه چهارجانبهای بین وزیر جهاد کشاورزی، وزیر دفاع، وزیر کشور و رییس سازمان اعتماد نو به نقل از برنامه و بودجه منعقد شد.
به گفته رییس سازمان مدیریت بحران، پس از آن ۱۶ پایگاه به صورت پراکنده در کشور و یک پایگاه متمرکز در تهران ایجاد و قرار شد که این پایگاهها هنگام وقوع حریق در جنگلها و مراتع در حالت آمادهباش باشند. در این راستا حتی یک هواپیما به آبپاش مجهز شد اما متاسفانه برخی از دستگاهها برای فعالیت این پایگاهها همکاری نکردند.
نجار افزود: طی اواخر سال گذشته از ۳۰ میلیارد تومانی که در آن تفاهمنامه چهارجانبه تصویب شده بود، ۵ میلیارد تومان در قالب اوراق در اخیتار سازمان جنگلها قرار گرفت.
وی در ادامه اظهار کرد: با گسترش آتشسوزیها در کشور طی امسال ۱۵ میلیارد تومان دیگر در اختیار سازمان جنگلها قرار گرفت که نسبت به حجم کار کافی نبود. از اینرو ما مستقیم از رییس جمهوری خواستیم که اعتباری را برای این موضوع در نظر بگیرند که در نهایت ۵۰ میلیارد تومان در اختیار وزارت دفاع قرار گرفت.
نجار با اشاره به اینکه استفاده از بالگرد برای اطفای حریق در جنگلها و مراتع هزینهای بالا و علاوه بر آن خطرات خاص خود را دارد، گفت: در مدیریت بحران اولویت ما این است که آسیبدیده و جانباختهای را به مجموع آسیبدیدگان اضافه نکنیم.
رییس سازمان مدیریت بحران با اشاره به قانون مدیریت بحران کشور گفت: قصد ما این است که ماده واحدهای را به این قانون اضافه کنیم. در این ماده واحده به موضوع فداکار خدمت اشاره شده است که همه کارکنان دستگاههای مختلف را دربرمیگیرد. بر این اساس اگر افرادی در ماموریتهای اداری جان خود را از دست بدهند و یا صدمهای ببینند فداکار خدمت محسوب خواهند شد.
نجار تصریح کرد: بر اساس این ماده واحده افراد داوطلبی که از طریق دستگاههای مختلف به آنها برای اطفای آتش ماموریت داده میشود، در صورت آسیب دیدن فداکار خدمت شناخته خواهند شد. ما این ماده واحده را به دولت فرستادهایم و امیدواریم که تصویب شود.
رییس سازمان مدیریت بحران در پایان گفت: ماده ۱۶ قانون مدیریت بحران پیشبینی اعتبارات این موضوع را کرده است.
انتهای پیام