![](/wp-content/uploads/2021/12/arm.jpg)
به گزارش ایسنا، در چارچوب تلاشهایی که کابینه مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق برای توقف حملات راکتی گهگاهی که به پایگاههای میزبان نیروهای آمریکایی در شمال و غرب بغداد و نیز سفارت آمریکا واقع بر رودخانه دجله در منطقه الخضرا در بغداد انجام میشوند، مسؤولان عراقی که یکی از آنها از ژنرالهای وزارت دفاع این کشور است، در گفتوگو با العربی الجدید فاش کردند: نیروهای امنیتی عراق طرح جدیدی را برای مقابله با تهدیدهایی که متوجه منافع آمریکا در این کشور است، در پیش گرفتهاند و آنها نگران این هستند که یکی از این حملات به کشته شدن شهروندان آمریکایی منجر شود و واکنش نظامی جدی آمریکا را مشابه حمله هوایی اواسط مارس گذشته جنگندههای این کشور به پایگاههای حشد شعبی به دنبال داشته باشد، حملهای که در پی حمله به پایگاه التاجی در شمال بغداد انجام شده و موجب کشته شدن دو سرباز آمریکایی و یک سرباز انگلیسی شد.
به گفته یک مسؤول عراقی در فرماندهی عملیات بغداد که خواست نامش فاش نشود، این طرح بر مبنای استقرار نیروهای ارتش در اطراف پایگاههای نیروهای ارتش آمریکا و یا نیروهای ائتلاف ضد داعش با جایگزینی یگانهای موجود از جمله فرماندهان و افسران با یگانهای دیگر است، در این طرح به ارتش اختیار بررسی و تفتیش خودروهایی که وارد محیط اطراف این پایگاهها میشوند، چه خودروی شخصیتهای رسمی امنیتی و یا دولتی داده شده است.
این منبع در گفتوگو با العربی الجدید تاکید کرد: این طرح که شامل نظارت بر دفاتر گروههای حشد شعبی در بغداد و اطراف آن است و گروهی از نیروهای امنیتی حشد شعبی وابسته به فالح فیاض نیز در بررسی پایگاههای رسمی و نیز خودروهای خروجی از آن مشارکت دارند، در واقع آغاز شده است.
در همین راستا یک مسؤول دولتی دیگر در دفتر الکاظمی که مشاور است، به العربی الجدید گفت: این طرح امنیتی برای محاصره و یا مقابله با چالش موشکهای کاتیوشا پس از شکست تمامی تلاشهای سیاسی انجام شده در دوره گذشته برای توقف این حملات در پیش گرفته شد.
این منبع افزود: دولت از زخمی یا کشته شدن آمریکاییها در این حملات که واشنگتن را به آغاز حملاتی جدید علیه نیروهای حشد شعبی ترغیب کرده و عرصه امنیتی را به نقطه صفر بازگرداند، نگران است.
او ادامه داد: آمریکاییها تصمیم گرفتند پایگاه التاجی واقع در ۲۵۰ کیلومتری شمال بغداد را تخلیه کنند و در حقیقت این کار را در طرح استقرار دوباره نیروهای آمریکایی در مرحله آتی قرار دادهاند.
عراق در سه روز گذشته شاهد تغییر آشکاری در سطح حملات راکتی بود، مسؤولان این کشور چهارشنبه گذشته همزمان با شلیک راکت به منطقه الخضرا و یک حمله مشابه در شمال بغداد با استفاده از موشکهای کاتیوشا، اعلام کردند هفت موشک کاتیوشا را که به سمت منطقه الخضرا در بغداد کار گذاشته شده و مشکلی موجب شده بود عمل نکنند، کشف و ضبط کردند، به گفته این مسؤولان، موشکهای یاد شده به یک دستگاه کنترل از راه دور وصل بودند.
عدی الشعلان، نماینده ائتلاف فتح، شاخه سیاسی حشد شعبی اعلام کرد که موضعگیری ائتلافش ادامه تلاشها برای بیرون کردن نیروهای آمریکایی از سراسر عراق است.
الشعلان درباره آغاز دور دوم گفتوگوهای استراتژیک آمریکا و عراق اظهار کرد: ائتلاف فتح هرگز در مورد باقی ماندن اشغالگران برای مدت طولانیتری کوتاه نخواهد آمد.
او در ادامه اتحاد گروههای سیاسی در مقابل این توطئه صهیونیستی-آمریکایی را خواستار شد.
علی الحسینی، از فرماندهان حشد شعبی به العربی الجدید گفت: خروج نیروهای آمریکایی خواسته و حقی است که نیازی به بحث و گفتوگو و یا مذاکره ندارد و درباره ادامه تلاشها برای تحقق حاکمیت کامل بر عراق با بیرون کردن آخرین نیروی آمریکایی از عراق اتفاق نظر وجود دارد.
فالح العیساوی، گزارشگر کمیته امنیتی و دفاعی پارلمان عراق درباره ناتوانی دولت در مقابله با گروههای شلیک کننده کاتیوشا به دلیل شرایط فعلی کشور عراق گفت: کمیته امنیتی پارلمان باید کار تدوین طرحهای امنیتی همسو با اتفاقات کشور را پیگیری کرده و بر آن نظارت داشته باشد اما شیوع ویروس کرونا کار پارلمان و نیز کمیته دفاعی آن را متوقف کرد.
العیساوی در ادامه گفت: دولت از هویت طرفهای عامل بمباران با موشکهای کاتیوشا آگاه است و پس از هر عملیاتی که علیه نیروهای ائتلاف ضد داعش انجام میشود، اعلام میکند تعدادی از آنها را بازداشت کرده است و بعداد برخی از آنها را آزاد میکند.
او افزود: کشور با بحرانها و چالشهای بزرگ و پیچیدهای روبهروست، در نتیجه دولت در سطوح مختلف وارد درگیریهای سختی شده است، بنابراین با تواجه به شرایط موجود دولت در شناسایی هویت طرف عامل و یا پایگاههای آنها و نیز مقابله با آنها ناتوان است.
عدنان البیاتی، کارشناس مسایل امنیتی عراق نیز طرح یاد شده را اعتراف آشکار دولت به این مساله دانست که کنترل گروههای مسلح در حشد شعبی را ندارد.
البیاتی در گفتوگو با العربی الجدید اظهار کرد: این طرح احتمالا از تحرکات این شبهنظامیان کم میکند اما هرگز حملات راکتی را متوقف نخواهد کرد چرا که نفوذ این شبهنظامیان بسیار زیاد و بالاتر از قدرت نیروهای نظامی برای مقابله به آنها است. همچنین آنها آشکارا در نیروهای ارتش و پلیس نفوذ دارند و برخی به نفع آنها کار میکنند.
وی افزود: این شبهنظامیان در حال حاضر تلاش میکنند از هرگونه درگیری مستقیم با دولت عراق دوری کنند، آنها نمیخواهند تنشها با دولت عراق بالا بگیرند و سعی دارند اقدامات آتی دولت را تحت نظر داشته باشند تا بر اساس آنها رفتار کنند اما همزمان به حملات خود علیه منافع آمریکا ادامه میدهند هرچند که حملات کم خطرتری باشند اما پیام سیاسی این حملات از پیام امنیتی آن بسیار بزرگتر است.
انتهای پیام