علائم و عوامل بروز مسمومیت غذایی

به گزارش ایسنا، علائم مسمومیت غذایی معمولا متفاوت است و به منبع آلودگی بستگی دارد. همچنین مدت زمان تداوم علائم به منبع عفونت مرتبط است، هرچند ممکن است فرد برای مدت یک ساعت تا ۲۸ روز به علائم مسمومیت غذایی دچار باشد.

افراد معمولا به هنگام مسمومیت غذایی با علائمی که در ادامه به آنها اشاره می‌شود روبرو هستند:

– گرفتگی شکمی

– اسهال

– استفراغ

– از دست دادن اشتها

– تب خفیف

– احساس ضعف

– حالت تهوع

– سردرد

همچنین از جمله علائمی که ممکن است جان بیمار را تهدید کند و لازم است فرد به سرعت به پزشک مراجعه کند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– اسهال برای مدت بیش از سه روز

– تب بالای ۳۸ درجه

– مشکل در دیدن و صحبت کردن

– احساس خشکی شدید همچون خشکی دهان

– وجود خون در ادرار

بیشتر موارد مسمومیت غذایی از سه عامل باکتری، انگل و ویروس ناشی می‌شود که باکتری‌ها شایع‌ترین آنها به حساب می‌آیند.

چگونه مواد غذایی به عامل آلودگی و مسمومیت تبدیل می‌شوند؟

پاتوژن‌ها یا همان عوامل بیماری‌زا در تمامی مواد غذایی وجود دارند. حرارت دیدنِ مواد غذایی به هنگام طبخ، باعث از بین رفتن عوامل بیماری‌زا می‌شود. بنابراین مواد غذایی که به صورت خام مصرف می‌شوند اصلی ترین منبع مسمومیت غذایی بشمار می‌روند چرا که فرآیند طبخ را طی نمی‌کنند.

به گزارش هلث لاین، در این بین گوشت، تخم مرغ و محصولات لبنی از معمول‌ترین مواد غذایی با قابلیت ایجاد مسمومیت هستند. همچنین احتمال آلودگی آب آشامیدنی به ارگانیسم‌های بیماری زا نیز وجود دارد.

آمادگی آموزش و پرورش برای ارائه فرم‌های هدایت تحصیلی در فضای مجازی و پاسخ به سوالات
هم اکنون بخوانید

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × پنج =

دکمه بازگشت به بالا