سرهنگ علی حسینی هفتم مردادماه در جلسه شورای راهبری تصادفات استان مرکزی با اشاره به گزارش تصادفات استان در چهار ماهه نخست سال جاری بیان کرد: در این مدت تصادفات فوتی هفت درصد، تعداد متوفی پنج درصد، تصادفات جرحی ۲۵ درصد، تعداد مصدومان ۲۶ درصد و تصادفات خسارتی ۴۹ درصد کاهش داشته است.
وی با اشاره به افزایش هفت درصدی تعداد موارد اعمال قانون ویژه تخلفات، افزود: مبالغ حاصل از اعمال قانون ۲۲ درصد افزایش یافته است. این افزایش در ۴ ماهه سال جاری چهار میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.
حسینی در خصوص تصادفات درون شهری با اشاره به کاهش ۴۷ درصدی مجموع تصادفات، اظهار کرد: طی چهارماهه نخست سال جاری ۳۱ مورد فوتی از این حوادث برجای مانده است که ۱۲ مورد آن مربوط به شهرستان اراک است، در مناطق شهری ۶۸ درصد تصادفات مربوط به عابران پیاده است.
وی با بیان اینکه تعداد متوفیان عابر پیاده نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۱ درصد افزایش یافته است، اضافه کرد: ۴۰ درصد مصدومان تصادفات عابران پیاده هستند، ۷۴ درصد متوفیان در بیمارستان جان خود را از دست داده اند و باقی در صحنه تصادف فوت کردند. ۳۰ درصد علت تصادفات عدم توجه به حق تقدم عبور و ۲۵ درصد مربوط به عدم توجه به جلو بوده است.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی استان مرکزی یکی از عوامل موثر در افزایش تصادفات عابران پیاده در شهرها را مناسب نبودن زیرساخت ها دانست و گفت: زیرساخت های شهرها براساس خودرومحوری ایجاد شده است و توجهی به شهرهای انسان محور نشده است، متاسفانه وضعیت پیاده رو در اراک نسبت به محل عبور خودروها قابل مقایسه نیست، سرعت ها در شهرها بالا رفته، خیابان های تعریض شده و معابر برای مردم ناایمن شده است.
وی با اشاره به وجود ۴۳ نقطه حادثه خیز در استان مرکزی اظهار کرد: ۱۵ نقطه از این تعداد مربوط به اراک، ۱۱ نقطه مربوط به ساوه، هفت نقطه مربوط به زرندیه و پنج نقطه نیز مربوط به دلیجان است. یکی از مهمترین نقاط حادثه خیز شهر اراک میدان امام خمینی(سه راه خمین) است که طی پنج سال اخیر تصادفات در این نقطه ۱۷ میلیارد تومان به شهروندان خسارت زده است چراکه ورودی و خروجی مناسبی ندارد و لازم است که ورودی و خروجی مسدود و تاسیسات موجود در محوطه پارک جمع آوری شود تا بتوان تراکم جمعیت و خودروها را تحت کنترل داشت.
انتهای پیام