این نویسنده و پژوهشگر بوشهری درباره انتشار این کتاب اظهار کرد: این اثر شامل دو منظومه نایاب و از دست رفته دکتر مهدی حمیدی شیرازی بوده که با یافتن نسخه اهدایی رهی معیری و محمد گلبن توسط انتشارات آرون به چاپ رسیده است.
بشیر علوی گفت: هر دو اثر به شکل نسخه مایکروفیلم موجود بوده که تصحیح و بررسی شده و منظومه «سال های سیاه» سال ۱۳۲۵ و «شکوفه ها» سال ۱۳۱۷ به چاپ رسیدند و در همان اوان کار نایاب شدند.
وی در ادامه عنوان کرد: از آنجا که در این دو اثر به ویژه «سال های سیاه» به شدت به دستگاه پهلوی و به ویژه پهلوی اول تاخته شده و اشعاری تند و گزنده در سرزنش و شماتت آن دوران و آن اشخاص سروده شده، احتمال زیادی می رود که خیلی زود توسط عمال پهلوی جمع آوری و نابود شده باشد.
علوی خاطرنشان کرد: این دو اثر به اثبات می رسانند حمیدی شیرازی صرفاً دغدغه عاطفه غنایی و فردی نداشته و نسبت به وضعیت دوره و روزگار سیاسی و اجتماعی خود بی تفاوت نبوده و شعرهایی غرّآ و آتشین در رد ظالم و دوره ظلم سروده است.
این پژوهشگر و منتقد ادبی تصریح کرد: کشور خدایان، انعکاس افکار ایرانیان، جزیره نشین، از مجسمه شاه به چه فکر افتادم، وطن!، ایده آل رضاشاه، نبردگاه شهریور، غوغای آذربایجان و ده ها عنوان شعر دیگر در این مجموعه نشانی از پر ملات بودن عاطفه اجتماعی و فکر و مؤلفه های ذهنی حمیدی شیرازی به شمار می رود.
بشیر علوی خاطرنشان کرد: در این اثر به مصاحبه با همسر و فرزند حمیدی شیرازی نیز پرداخته شده و بسیاری از نگارش بزرگان آن دوره از آثار حمیدی نیز ضمیمه شده است.
انتهای پیام