محمدرضا سیفی در گفتوگو با ایسنا، تاریخچهای پیرامون شکلگیری مدرسه تلویزیونی ارائه و اظهار کرد: دی ماه با افزایش آلودگی هوا و تعطیلی مدارس تهران تصمیم بر این شد که معاونت ابتدایی با تلویزیون ارتباط برقرار کند تا بتوانیم در این گونه موارد از ظرفیت تلویزیون استفاده کنیم.
وی افزود: بعد از شیوع کرونا سریعاً همکاران ما در شهر تهران امور اجرایی را بر عهده گرفتند و از معلمانی که در اختیار داشتند استفاده کردند و پخش آموزشهای تلویزیونی شروع شد. با اعلام فراخوان عمومی از ۱۰۰ داوطلب، ۲۰ نفر به جمع معلمان اضافه شدند و کیفیت آموزشها بهبود پیدا کرد، البته این تجربه مربوط به اکنون نیست و در دهه ۶۰ و ایام جنگ تحمیلی هم آموزش تلویزیونی انجام شده بود.
مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه با به پایان رسیدن سال تحصیلی، آموزش در تلویزیون تعطیل نشده و اکنون شاهد پخش اعتماد نو به نقل از برنامههایی در قالب مدرسه تلویزیونی تابستانی هستیم گفت: تلاش شده در این ایام از فرمهای مختلف تدریس مانند نمایش عروسکی نیز استفاده شود زیرا تلویزیون میتواند در الگوهای رفتاری روزانه انسانها اثرگذار باشد و استفاده از قالب و فرم نمایشی و داستانی میتواند این اثرگذاری را ماندگارتر کند.
سیفی ادامه داد: از ابتدای تیر، مدرسه تابستانی مخصوصاً در دوره ابتدایی شروع شد. از طریق تلویزیون مفاهیمی که لازم است دانش آموزان بدانند نظیر آداب زندگی و مهارتهای اجتماعی منتقل میشود. هرهفته ۱۰ مهارت در مقطع ابتدایی آموزش داده میشود.
وی با اشاره به اینکه این مدرسه تابستانی مختص دانش آموزان نیست و برای چهار گروه هدف اعتماد نو به نقل از برنامهریزی کردیم عنوان کرد: گروه اول والدین و مخصوص مادران هستند که روزهای پنج شنبه و جمعه آموزشها مختص این افراد است، ساعاتی به توانمند سازی مربیان پیش دبستانی مربوط میشود. گروه سوم خود دانش آموزان و گروه چهارم مدیران و معلمان مدارس هستند.
مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش افزود: به عنوان مثال معلمان درباره ارزشیابی کیفی توصیفی آموزش دیدند. یک دوره مدرسه تابستانی تا اول شهریور ادامه دارد و از شهریور باز آموزی دروسی که قبلاً تدریس شده بود شروع میشود. برای سه پایه اول ابتدایی، ریاضی و فارسی مجدداً به منظور تثبیت مفاهیم تدریس میشود. برای پایههای چهارم تا ششم دروس ریاضی و علوم تدریس میشود. به طور ویژه برای پایه اول دوباره همه حروف الفبا تدریس خواهد شد.
سیفی با اعلام اینکه تا پایان تعطیلات تابستانی ۹۲ روز اعتماد نو به نقل از برنامه داریم اظهار کرد: به ساحتهای شش گانه تربیتی پرداخته می شود. مدتی قبل، فراخوان دادیم، معلمان علاقه مند آمدند، در مصاحبه شرکت کردند و بیش از ۲۰ نفر انتخاب شدند و مدرسان فعلی مدرسه تلویزیونی، چهرههای جدید هستند.
وی درباره وضعیت آموزشهای تلویزیونی بعد از دوران کرونا نیز گفت: برای بعد از کرونا هم آموزشهای تلویزیونی ادامه خواهد داشت و سیستم آموزشی به قبل از کرونا برنمی گردد. تلویزیون به علت فراگیری و سطح پوششی که دارد سطح توقع اولیا را هم بالا برده است. دانش آموزان عشایری از مناطق دور که فقط سرباز معلم به آنها درس می داد اکنون آموزشهای تلویزیونی را می بینند و کیفیت آموزش بالا رفته است که بعد از کرونا هم باید آن را حفظ کنیم. پوشش تلویزیونی خوب است و نقش مهمی در تداوم آموزش داشت.
انتهای پیام