به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، براساس حکم دادگاه، وکلای این دیدهبان حقوق بشری نتوانستند مدارک کافی “در اثبات ادعایی مبنی بر تلاش برای ردگیری فعالان حقوق بشری با استفاده از هک شدن تلفن همراه” یا اینکه چنین اقدامی از طرف اناساو گروپ بوده است، ارائه دهند.
روزنامه تایمز اسرائیل با استناد به حکم دادگاه گزارش داد: چنانچه ثابت شود که این شرکت در نقضهای حقوق بشری دست داشته است، مجوز صادرات آن باطل یا تعلیق میشود.
این شرکت اسرائیلی هم با صدور بیانیهای با استقبال از حکم دادگاه مدعی شد که “یک رهبر جهانی در تعهد به استفاده درست از فناوری و احترام به حقوق بشر است.” شرکت جاسوسی اناساو گروپ همچنین تاکید کرد که به فروش فناوری به دولتها و آژانسهای اطلاعاتی در سراسر جهان ادامه میدهد و مدعی شد که هدفش نجات جان انسانهاست!
در همین حال سخنگوی سازمان عفو بینالملل با ابراز تاسف از حکم دادگاه گفت، این سنت دیرینه دادگاههای اسرائیل است که مهر تاییدی بر روی اقدامات وزارت جنگ اسرائیل بزند. سخنگوی عفو بینالملل تاکید کرد، این دیدهبان حقوق بشری از اسنادی که اناساو یا وزارت جنگ اسرائیل به دادگاه ارائه کردهاند، اطلاعی ندارند.
سازمان عفو بینالملل در سال ۲۰۱۸ اعلام کرد، یکی از کارکنانش هدف بدافزار اناساو قرار گرفته و یک هکر برای ورود به تلفن هوشمند این فعال با استفاده از یک پیام در واتساپ تلاش کرده بود.
به گفته این نهاد حقوق بشری، نرمافزار «پگاسوس» شرکت مذکور به طور مداوم برای هدف گرفتن فعالان، روزنامهنگاران و قانونگذاران در کشورهایی از جمله مکزیک، عربستان سعودی و امارات استفاده شدهاند. این نرمافزار اجازه دسترسی به دوربین تلفن هوشمند را میدهد و میکروفن آن دستگاه را به “جاسوس همراه” تبدیل میکند.
انتهای پیام