از رفع مشکلات حقوقی موقوفات تا ضرورت به‌روزرسانی سامانه املاک هلال‌احمر

به گزارش ایسنا، اولین جلسه کمیته موقوفات هلال احمر با هدف سازماندهی و رسیدگی به وضعیت املاک و موقوفات جمعیت به ریاست دکتر همتی؛ رئیس جمعیت هلال احمر برگزار شد. دکتر کریم همتی هدف از برگزاری این جلسه را رسیدگی به وضعیت املاک و موقوفات جمعیت و سازماندهی امور مربوط به این موقوفات براساس یک اعتماد نو به نقل از برنامه مدون عنوان کرد.

همتی افزود: هلال احمر در ۱۴ استان، املاک موقوفه دارد که لازم است وضعیت موقوفات در هر استان کاملا مشخص شده و با کمک گرفتن از کارشناسان حقوقی خبره ، مشکلات حوزه موقوفات جمعیت را برطرف کرده و سامانه املاک جمعیت را نیز با استفاده از اطلاعات محیطی لازم، به روزرسانی کنیم.

وی گفت: بخشی از موقوفات جمعیت در اختیار وزارت بهداشت است، برخی از ابنیه موقوفه جمعیت بسیار قدیمی شده، برخی به هر دلیلی غیر قابل استفاده هستند و برخی مشکلات دیگر در این حوزه وجود دارد که لازم است، تحلیل جامعی از آخرین وضعیت املاک و موقوفات جمعیت و سپس اعتماد نو به نقل از برنامه برای رفع مشکلات موجود داشته باشیم.

رئیس جمعیت هلال احمر افزود:  انتظار این است حوزه حقوقی جمعیت با صرف وقت و با انجام کار کارشناسی و هرجا که طرف حساب جمعیت، دستگاه های دولتی هستند با تعامل و گفت و گو مسائل را حل کرده و به نتیجه لازم برساند.

همتی ابراز امیدواری کرد که با برگزاری مداوم جلسات کمیته با حضور رئیس، دبیرکل، اعضای کمیته و مدیران عامل استانها، ظرف ۶ ماه آینده بخش عمده ای از مشکلاتی که در برخی املاک و موقوفات جمعیت وجود دارد، برطرف شود و در بازه زمانی مشخصی، با تدوین چهارچوب عملکرد، به نقطه مطلوب اعتماد نو به نقل از برنامه ریزی رسیده و اموال و املاک جمعیت را سامان دهیم. 

دکتر قوسیان مقدم، دبیرکل جمعیت هلال احمر نیز گفت: در حوزه وقف و اهمیت آن، نباید از پشتوانه ۹۰ ساله هلال احمر غافل شویم. لازم است با بهره وری اموال جمعیت چه از طریق سرمایه گذاری و چه از طریق دیگر راه ها به نتیجه مطلوب برسیم.

تاکید وزیر آموزش و پرورش بر بهره‌گیری از ظرفیت بسیج دانش‌آموزی
هم اکنون بخوانید

تفاهم نامه جمعیت و وزارت بهداشت برای ساماندهی موقوفات

معاون حقوقی و امور مجلس جمعیت هم در این جلسه، از بررسی وضعیت موقوفات جمعیت در ۲ جلسه شورای معاونین جمعیت خبر داد و گفت: با نگاه و تاکید ویژه رئیس جمعیت در این خصوص، شرایط موجود در زمینه املاک و موقوفات در جلسات مختلف با حوزه نمایندگی ولی فقیه و همکارانمان در سازمان داوطلبان جمعیت احصا شده است.

دکتر همایون یوسفی گفت: چند محور به عنوان محورهای اصلی پیش بینی شده و برای عملیاتی کردن کار، مقرر شد کمیته موقوفات جمعیت با حضور رئیس، دبیرکل، خزانه دار، نماینده حوزه نمایندگی ولی فقیه، رئیس سازمان داوطلبان جمعیت، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری هلال ایران، رئیس دفتر حوزه ریاست جمعیت تشکیل شود و در ۲ محور؛ بسترهای قانونی لازم از جمله شیوه نامه های اجرایی لازم پیش بینی شود، همچنین، همزمان به مصادیق وارد شویم و با دعوت از مدیران عامل استان های دارای موقوفه و تشکیل جلسات لازم، این مصادیق را پیگیری کنیم.

وی گفت: بزرگترین مساله در حوزه املاک جمعیت هلال احمر با وزارت بهداشت و درمان است و خوشبختانه در صدد پیگیری تفاهم نامه ای بین وزارت بهداشت و جمعیت هلال احمر هستیم تا موضوعات و چالش های موجود، راحت تر پیگیری شوند.

کاشانی؛ مدیرکل املاک و موقوفات جمعیت نیز در این جلسه، گفت: سال ها پیگیر تشکیل کمیته ای برای رفع مشکلات حوزه املاک بودیم و این فرصت مناسبی است که وضعیت موقوفات هلال احمر که دچار مشکل هستند، مشخص شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر هلال احمر، ۲۵۱ موقوفه دارد، تاکید کرد: حدود ۸۰ درصد از موقوفات جمعیت بدون مساله و براساس نیات واقفین، در حال فعالیت و بهره برداری هستند و تنها در ۲۰ درصد املاک و موقوفات، انحراف از نیات واقفین وجود دارد. 

کاشانی پیشنهاد کرد که در بحث موقوفات، سند مدیریت راهبردی تدوین شود تا چشم انداز موقوفات را در آینده نزدیک در آن بتوانیم ترسیم کنیم.

ترک سیگار باکتری‌های روده را تغییر می‌دهد
هم اکنون بخوانید

ضرورت شناسنامه‌دار شدن موقوفات هلال احمر

رئیس سازمان داوطلبان جمعیت نیز در این جلسه تاکید کرد: متولی حوزه موقوفات هلال احمر، رئیس این جمعیت است و اختیارات تام در این حوزه دارد و هر تصمیمی که در این کمیته گرفته می شود با ابلاغ رئیس جمعیت لازم الاجراست. 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر؛ نصیری افزود: پایه و نگاه به موقوفه براین است که بهره وری اقتصادی داشته باشد. در حوزه موقوفات؛ نوشتن سند، آیین نامه و … بسیار عالی است اما با توجه به فرصت های کوتاهی که در اختیار داریم باید وارد حوزه حقوقی شویم. تغییرات مدیریتی، عدم مطالبه گری و عدم جرات مدیران در پیگیری مسائل مربوط به حوزه حقوقی اموال و املاک، منجر به مسکوت ماندن مسائل این حوزه شده است. به طور مثال اگر وزارت بهداشت در غیر نیت واقفین در موقوفات هلال احمر وارد شده است؛ حق پذیره آن را بپردازد. ما در این حوزه کار زیادی انجام نداده ایم. جنس و موضوع گرفتن حق پذیره در موضوع موقوفاتی که ما نمی‌خواهیم خلع ید کنیم، بسیار جدی است به همین دلیل در این حوزه به یک تیم حقوقی آگاه به موضوعات پرونده نیاز داریم. 

نماینده حوزه نمایندگی ولی فقیه در هلال احمر هم در این جلسه گفت: موضوع املاک و موقوفات از هم جدا نیستند و در هم تنیده‌اند. برخی به صورت هبه، صلح و … است که باید براساس نیات خیرین ادامه فعالیت داشته باشند. 

شهریاری خزانه دار کل و ذیحساب جمعیت نیز با بیان اینکه شناسایی املاک جمعیت انجام شده افزود: بانک اطلاعاتی جامعی در زمینه املاک جمعیت وجود ندارد. یکی از ضرورتهای فعلی، شناسنامه دار کردن املاک جمعیت است که در برهه‌ای به دلیل کمبود اعتبارات، متوقف شده است. پیشنهاد ما این است که کمیته‌ای استانی تشکیل شود تا از محل فروش برخی املاک، دارایی‌های جمعیت شناسایی شوند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش + 2 =

دکمه بازگشت به بالا