امیرعلی ابوالفتح در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه اوضاع ترامپ روز به روز بدتر میشود اما نظرسنجیها و نتایج آن و حتی برخی اخبار و گزارشها به نقل از منابع آگاه و نزدیک به ترامپ درباره پایین آمدن شانس پیروزی ترامپ در انتخابات بعدی قابل اتکا نیست، گفت: اگر این نظرسنجیها درست بودند الان باید هیلاری کلینتون در کاخ سفید میبود. اما به طور کلی روندها نشان میدهد که شرایط برای پیروزی ترامپ در انتخابات بعدی دشوارتر شده است.
وی با اشاره به اظهارات وزیر خارجه آلمان که گفته است “تنشهای کنونی میان آلمان و ایالات متحده با ناکامی دونالد ترامپ در پیروزی دوباره در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا حل و فصل نخواهد شد” افزود: مقامات آلمان بیشتر از آنکه بخواهند به مساله پیشبینی نتایج انتخابات بعدی ورود کنند این موضع گیری شان تاکید بر این مساله است، جدای از اینکه چه کسی در کاخ سفید باشد بازگشت روابط فرا آتلانتیکی به گذشته با آمریکا سخت است.
ابوالفتح ادامه داد: بر اساس مواضع اخیر آلمانیها به نظر میآید اروپا به این نتیجه رسیده است که نگرش ایالات متحده به روابط بینالمللی تغییر کرده است و این برگرفته از الزامات، محدودیتها و مقدوراتی است که این کشور با آن رو به رو شده است و اگر دیگر آن رویکرد و رفتار همکاریجویانه و تعاملی که قبلا در قبال متحدان اروپاییاش به ویژه داشت را انجام نمیدهد، لزوما ناشی از رویکرد شخصی و سیاسی یک رییس جمهور و حزب نیست بلکه ناشی از شرایط داخلی آمریکاست که هر رییسجمهوری و هر فردی از هر حزبی در این جایگاه قرار گیرد را به سمت این رویکرد و سیاست میکشاند.
این کارشناس مسایل آمریکا گفت: از این رو اظهارات وزیر خارجه آلمان را باید از این منظر نگاه کرد که رفتن ترامپ از کاخ سفید و به فرض آمدن جو بایدن هم گشایشی در تعاملات با اروپا و آلمان ایجاد نمیکند، جامعه آمریکا تغییر کرده و متناسب با آن نیازهایش هم تغییر کرده است.
وی تاکید کرد که برای ایران یا هر کشور دیگری مهم نیست چه کسی برنده انتخابات بعدی در آمریکاست؛ برد و باخت ترامپ مربوط به شهروندان آمریکایی طرفدار حزب جمهوریخواه است. برای کشوری مثل ایران مهم سیاست خارجی آمریکا است و اینکه تا چه اندازه منافع ایران تامین شود. الان بحث بر سر این است که آمریکا رویکرد بینالمللیگرایی که سابق داشت را دنبال میکند یا مسیر افراط گرایی در تعاملش با متحدان و کشورهای مختلف را دنبال میکند. معتقدم بایدن هم بیاید سیاست افراط گرایی در تعامل با دنیا ادامه مییابد شاید به سختی و تندی که ترامپ آن را به اجرا گذاشت نباشد اما به لحاظ عملکرد همان بازخورد را خواهد داشت.
ابوالفتح گفت: رویکرد جدید آمریکا در برخورد با جامعه جهانی از سر بقا است و هر کارگزاری که در کاخ سفید بنشیند در نهایت در خدمت سیستم خواهد بود و چون سیستم آمریکا در حال تغییر مسیر است، کارگزار آن هم از هر حزب و گروه متفاوت خواهد بود.
انتهای پیام