صعود کرونا، وضعیت قرمز و نقاب‌ها

سخنگوی وزارت بهداشت ظهر روز جاری با اعلام ۸ استان در وضعیت قرمز و ۳ استان در وضعیت هشدار این افزایش آمار را بازتابی از روند بازگشایی ها و رعایت پروتکل های بهداشتی می داند. همانطور که قبلا نیز پیش بینی شده بود که بازگشایی ها و برداشتن محدودیت ها خیلی زود اتفاق افتاده و ممکن است مجددا مجبور به اعمال محدودیت های جدید شویم. 

در حال حاضر فعالیت تمامی اصناف و ادارات و روند طبیعی کار و زندگی مردم در جریان است و در برخی موارد و رفتارهای جمعی اصلا اثری از وجود یا بروز بیماری دیده نمی شود. از فاصله هایی که نادیده گرفته می شوند تا اجتماعات بزرگ و کوچک در قالب بازدید و افتتاح های اداری توسط مسئولین و مراسمات ختم و عروسی و دورهمی توسط مردم و درون خانه ها که هر کدام از این موارد از حیث عادی سازی و کمک به شیوع بیماری بسیار خطرناک به شمار می روند. 

هر گونه اجتماعی باعث و بانی انتقال می‌شود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر هفته گذشته و در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه در اوج همه‌گیری بیماری هستیم هشدار داد که ممکن است طی هفته‌های آینده آمار مرگ‌ومیر بیشتر شود. 

سعید کشمیری همچنین عنوان کرد: برای تغییر روند فعلی باید به مدت ۲ هفته تا یک ماه از برگزاری هرگونه مراسم خاکسپاری و تشییع در آرامستان ها به جز با تعداد کم خودداری کنیم. به هیچ وجه مراسم عروسی برگزار نشود و هیچ دعوتی را قبول نکنیم و خودمان نیز دعوت کننده هیچ مراسمی تحت هیچ عنوانی مثل دورهمی یا عقد و عروسی نباشیم؛ زیرا الان در اوج همه گیری بیماری هستیم و هر گونه اجتماعی باعث و بانی انتقال می‌شود و ممکن است خود ما دچار مشکل نشویم اما ناقل بیماری به افراد آسیب پذیر شده و متاسفانه حتی ممکن است به راحتی موجب مرگ دیگران شویم. پس در شرایط فعلی باید به مسئولیت اجتماعی خود پرداخته و بانی اجتماعات نشویم و هر ابتکار عملی برای کم کردن اجتماعات را به کار بگیریم. 

رسیدگی به بیش از ۵ میلیون پرونده قضائی در کلانتری و پاسگاه‌ها/ کاهش پرونده‌های نزاع فردی و دسته‌جمعی
هم اکنون بخوانید

وی با تاکید بر استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی در موقعیت های مختلف بیان کرد: اگر ۱۰۰ درصد مردم ماسک بزنند از شدیدترین قرنطینه ها هم موثرتر است، رعایت بهداشت به خصوص شستشوی دست‌ها، و حفظ فاصله مناسب باید در همه زمان ها چه الان و مواقع پیک و چه در زمان کاهش بیماری در هفته های آینده انجام شود که برای جلوگیری از پیک دیگر و اوج بیماری است. این توصیه همیشگی ما است، متاسفانه راه‌حل دیگری وجود ندارد و خوشبختانه راه هایی که وجود دارد زیاد سخت نیست.

روند صعودی کرونا در ۱۱ استان کشور

بر اساس گزارش اپیدمیولوژی منتشر شده از سوی وزارت بهداشت، در هفته منتهی به ششم تیرماه، روند کشوری کووید-۱۹ تغییرات مختصر صعودی داشته و از طرفی نیز روند صعودی یا شروع پیک در ۱۱ استان گزارش شده است.

در تحلیل احتمالی وضعیت منحنی اپیدمی، در خصوص استان بوشهر میزان بروز بالا ارزیابی شده و همچنین عنوان شده که این استان اخیرا یک پیک را پشت سر گذاشته است.

۱۲۱ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بوشهر

دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر روز جاری از فوت دو بیمار مبتلا به کرونا خبر داد و شمار قربانیان این بیماری در استان بوشهر را ۸۱ نفر اعلام کرد. 

سعید کشمیری با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۲۱ مورد مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند، افزود: خوشبختانه در ۲۴ ساعت گذشته ۲۹ مورد از موارد بستری مبتلا به کرونا با حال عمومی خوب از بیمارستان ترخیص شده‌اند.

وی با اشاره به افزایش دو مورد مبتلای جدید بستری در بخش‌های‌ مراقبت ویژه افزود: از ۲۷ مورد بستری بخش‌های‌ مراقبت ویژه در حال حاضر ۲۰ مورد از آن‌ها با کمک دستگاه نفس می‌کشند.

ارائه دهمین بسته کمک‌های دارویی و درمانی بلاعوض به بیماران نیازمند
هم اکنون بخوانید

شکست کرونا تنها با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه تنها با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی می‌توان بیماری کرونا را شکست داد، خاطرنشان کرد: استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی مهمترین اصل برای مقابله با کرونا محسوب می‌شود.

اینها همه در حالی است که با وجود نگرانی ها و ترس مردم از شیوع رو به رشد و صعودی بیماری، اما در سطح جامعه اعم از اماکن عمومی مانند ادارات و بانک ها، ساحل، بازار و خیابان ها و یا اماکن خصوصی شاهد اعمال فاصله گذاری و یا اجرای پروتکل های دیگر مانند استفاده از ماسک برای حفظ سلامتی نیستیم.

با گشتی در شهر و حتی جستجوی ساده ای در فضای مجازی و بررسی صفحه افراد مختلف از کارمند و هنرمند و افراد تاثیرگذار گرفته تا دیگر اقشار جامعه به این نتیجه می رسیم که زندگی خیلی از افراد با جلسه و نشست و قرار کاری و غیرکاری، تولد و عروسی و ختم، و حتی با خرید و پاساژگردی و سفر روند عادی خود را طی می کند.

گویا ترس نیز مانند خیلی از دیگر رفتارهای فردی و جمعی تبدیل به نقابی برای پوشاندن دیگر خصوصیات ما شده است تا به سادگی و بی واسطه نشان ندهیم که حتی برای حفظ جان و سلامتی خود نمی توانیم به قوانین اجتماعی پایبندی داشته باشیم. آن هم در شرایطی که عزم راسخی برای مبارزه با بیماری دیده نمی شود و استراتژی های برخورد با بیماران مبتلا به کرونا و ارجاع بسیاری از آنان به منزل در کنار پنهان کردن بیماری توسط خود افراد موجب تشکیل خوشه های بزرگ تر و جابه جایی ویروس در جامعه شده است. 

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + 2 =

دکمه بازگشت به بالا