مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا در کتاب خود نوشته است که رئیسجمهوری این کشور از حمله احتمالی اسرائیل علیه ایران حمایت کرده بود.
به گزارش اعتماد نو به نقل از ایلنا به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه جروزالمپست، «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا در کتاب خود نوشته است که «دونالد ترامپ»، رئیسجمهوری این کشور از حمله احتمالی اسرائیل علیه ایران حمایت کرده بود.
وی در این کتاب گفت که زمانی که هنوز عضو تیم کاخ سفید نشده بود با ترامپ دیدار کرده و به او پیشنهاد کرده که سفارت آمریکا را به بیتالمقدس انتقال دهد.
بولتون در کتابش گفته است: «در زمینه ایران از او خواستم که از توافق هستهای خارج شود و برایش توضیح دادم که استفاده از زور علیه اعتماد نو به نقل از برنامه هستهای، یگانه راهحل ممکن است.»
بنا به اظهارات مندرج در کتاب بولتون، ترامپ به او گفته بود: «به بیبی بگو که اگر علیه ایران از زور استفاده کند، از او حمایت میکنم. من خودم به او گفتهام، اما تو نیز این را به او بگو.»
وی همچنین ادعا کرد که طی دیداری در کاخ کرملین به تاریخ اکتبر ۲۰۱۸، «ولادیمیر پوتین»، رئیسجمهوری روسیه اظهار تردید کرده بود که اسرائیل بتواند به ایران حمله کند.
بولتون نوشت: «پوتین گفت که اسرائیل نمیتواند به تنهایی به ایران حمله کند چراکه تجهیزات و منابع کافی را ندارد، خاصه آنکه این امر میتواند سبب شود کشورهای عربی با تهران متحد شوند.»
به گفته بولتون، پوتین نسبت به خروج آمریکا از برجام نیز ابراز نگرانی کرده بود.
وی همچنین به سفر ناگهانی «محمد جواد ظریف»، وزیر خارجه کشورمان، در آگوست ۲۰۱۹ به نشست گروه هفت در فرانسه اشاره کرد و گفت که ترامپ در این زمینه با «امانوئل ماکرون»، رئیسجمهوری فرانسه، گفتوگو کرد.
مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید از ارسال یک یادداشت به ترامپ درباره حضور قریبالوقوع ظریف در شهر بیاریتز خبر داد.
به گفته او، در جواب به این یادداشت ارسالی، یک یادداشت دریافت کرد که در آن نوشته شده بود که ماکرون از ترامپ برای دیدار با ظریف دعوت کرده است.
بولتون مدعی شد که «رئیسجمهور ایالات متحده واقعا میخواست این کار را بکند (با ظریف دیدار کند)».
به گفته بولتون، «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر اسرائیل، به «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا گفت که درباره دیدار احتمالی ظریف و ترامپ میخواهد با او صحبت کند.
بنا به اظهارات بولتون، وی دریافت که «جرد کوشنر»، داماد ترامپ در تماس تلفنی «دیوید فریدمن» سفیر آمریکا در اسرائیل گفته بود که او اجازه صحبت تلفنی مستقیم نتانیاهو با ترامپ را نخواهد داد.
او در کتابش نوشت: «وقتی او (کوشنر) گوشی را قطع کرد، کوشنر توضیح داد که او اجازه این کار را نداد و قبلا هم جلوی تلاش نتانیاهو را گرفته بود چرا که به نظرش این درست نبود که یک رهبر خارجی با ترامپ درباره اینکه او با چه کسی باید صحبت بکند، حرف بزند.»
مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید همچنین گفت که طی صحبت با ترامپ دیدار با ظریف را ایده بدی خوانده چرا که «به محض آنکه ما فشار را از روی ایران برداریم، بازگرداندن این فشار بسیار سخت خواهد بود.» با این حال، بنا به گفته بولتون، کوشنر مخالفتی با دیدار میان ظریف و ترامپ نداشت.