جنجال اخراج دادستان آمریکایی؛ ترامپ: من دخالتی نداشتم!

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری هیل،‌ وزارت دادگستری آمریکا شامگاه جمعه اعلام کرد، «جفری برمن» از دادستان‌های بانفوذ منطقه جنوبی نیویورک جایگزین خواهد شد اما اندکی پس از آن برمن گفت که قصد ندارد استعفا دهد.

در نامه‌ای که به دست بازفید نیوز رسیده است، ویلیام بار، دادستان کل آمریکا به برمن اطلاع داده است که او از ترامپ خواسته تا رسما او را اخراج کند. برمن شب قبل از آن گفته بود که استعفا نداده است و تا زمانی که سنا جایگزین او را تایید نکند، نمی‌توان او را برکنار کرد.

ویلیام بار نوشت: متاسفانه با توجه به صحبت‌های خودتان، شما نمایش عمومی را به خدمت عمومی ترجیح دادید. برای اینکه شما گفتید قصد استعفا ندارید، من از رئیس‌جمهوری خواستم تا امروز شما را اخراج کند و او هم همین کار را کرد.

به گفته دادستان کل آمریکا، سخنان جفری برمن “به غلط” اشاره داشت که رهبری او برای تضمین مدیریت صحیح پرونده‌های باز ضروری است و گفت که ادعاهای مربوط به دخالت به بازرس کل گزارش می‌شود. ویلیام بار نوشت: این کاملا غلط است. انتظار دارم که این دفتر به مدیریت تمام پرونده‌ها به شکل عادی ادامه دهد و به سیاست‌ها، استانداردها و رهنمودهای این وزارتخانه پایبند باشد.

ساعاتی پس از نامه ویلیام بار، جفری برمن در بیانیه‌ای گفت “فورا” پست خود را ترک می‌کند. هنوز مشخص نیست که آیا برمن بعد از ترک سمت، به این اقدام اعتراض خواهد کرد یا خیر.

ویلیام بار در نامه خود همچنین گفت که آدری استراوس، معاون جفری برمن این سمت را موقتا به دست می‌گیرد. دولت ترامپ در نظر دارد تا جی کلیتون، رئیس کنونی کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا را برای این پست نامزد کند.

ادامه اتهام‌پراکنی وزیر خارجه عربستان علیه ایران
هم اکنون بخوانید

با این حال دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا شنبه در جمع پایگاه خبریان گفت که در اخراج برمن دخیل نبوده است. ترامپ گفت: آنجا وزارتخانه ویلیام بار است نه من. این کاملا به خودش بستگی داشته است. من دخالتی نداشتم. دادستان کل ما بسیار قابل است.  

در همین حال یک سخنگوی کاخ سفید به پایگاه هیل گفت، ترامپ با درخواست ویلیام بار برای اخراج جفری برمن، پیش از آنکه یک مقام مورد تایید سنا بتواند این سمت را در دست بگیرد، موافقت کرد. وزارت دادگستری آمریکا و دفتر برمن به گزارش هیل هنوز واکنشی نداشته‌اند.      

جفری برمن، چندین تن از دستیاران ترامپ از جمله مایکل کوهن، وکیل سابق رئیس‌جمهوری آمریکا را که بابت تخلفات مالی کمپین و دروغگویی به کنگره زندانی شده است، هدف تحقیقات قرار داده بود. دفتر جفری برمن همچنین درباره رودی جولیانی، شهردار سابق نیویورک و وکیل شخصی کنونی دونالد ترامپ در یک پرونده مالی کمپین که فعلا اتهاماتی را متوجه دو دستیار جولیانی کرده است، تحقیق می‌کرد.   

موضوع مورد مناقشه، با دو قانون فدرال متناقض مواجه است؛ اول اینکه یک داستان منصوب از سوی دادگاه تا زمانی که سمتش پر شود، باید به کارش ادامه دهد. دوم اینکه، رئیس‌جمهوری آمریکا می‌تواند هر دادستانی را اخراج کند.

ویلیام بار با اشاره به همین نکته نوشت: کاملا مشخص است که رئیس‌جمهوری می‌تواند یک دادستان آمریکایی منصوب شده از سوی دادگاه را برکنار کند.   

در واکنش به این تحولات، لیندسی گراهام، رئیس کمیته قضایی سنای آمریکا هم شنبه با صدور بیانیه‌ای تفسیر ویلیام بار از این قانون را تایید کرد. او گفت: به اعتقاد من، هر رئیس‌جمهوری این قابلیت را دارد که گمارده‌های سیاسی را جایگزین کند، مثل دادستان‌ها.

سنای آمریکا به دنبال پاسخ درباره خروج نیروها از افغانستان است
هم اکنون بخوانید

جفری برمن اما در بیانیه روز جمعه خود تاکید کرده بود، رئیس‌جمهوری آمریکا نمی‌تواند دادستانی را که از سوی دادگاه منصوب شده است، برکنار کند و تنها یک مقام مورد تایید سنا می‌تواند جای او را بگیرد. برکناری برمن همچنین با انتقاد دموکرات‌های ارشد کنگره مواجه شد که تاکید دارند این اقدامات با حسن نیت انجام نشده است.

چارلز شومر، رهبر اقلیت سنای آمریکا خواستار تحقیق بازرس کل وزارت دادگستری کشورش در این رابطه شد. او گفت: اخراج برمن از فساد بالقوه در روند حقوقی خبر می‌دهد.

جرولد نادلر، رئیس کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا هم شنبه گفت، این کمیته تحقیقاتی را درباره اخراج برمن به جریان می‌اندازد و از برمن برای شهادت دعوت به عمل آورد.  

نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا هم خواستار تحقیقات فوری درباره این مساله شد. او در بیانیه‌ای گفت: اخراج دادستان برمن قابل توضیح نیست. زمانی که ویلیام بار گفت که برمن قصد استعفا دارد، صداقت نداشته است.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 + 3 =

دکمه بازگشت به بالا