اشرافی: ادامه تحریم دارویی ایران می‌تواند تهدید صلح و امنیت بین‌المللی تلقی شود

داریوش اشرافی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص “مطالبه ایران از سازمان ملل جهت فشار بر آمریکا برای برداشتن تحریم‌های یکجانبه علیه ایران در شرایط فعلی شیوع ویروس کرونا، اظهار کرد: در ارتباط با تحریم‌های آمریکا واقعیت این است که این تحریم‌ها بسیار گسترده و همه جانبه است و طبیعتا برخی از قواعد بین المللی را نقض می‌کند.

وی با اشاره به اینکه “یکی از مواردی که این تحریم‌ها حقوق مردم ایران را نقض کرده، حق بر سلامت است”،‌ گفت: این حق یکی از مصادیق حقوق بشری است که تمامی ملت‌ها و مردم جهان از آن برخوردار هستند و باید به نحوی باشد که همه بتوانند در یک محیط عاری از تنش، به امکاناتی که سلامتی آنها را تضمین می‌کند دسترسی داشته باشند.

این استاد حقوق بین الملل دانشگاه یادآور شد: متاسفانه دستور تاریخ می ۲۰۱۸ رئیس جمهور آمریکا مبنی بر تحریم همه جانبه ایران، حتی در عمل اعم از صادرات و فروش اقلام غذایی و دارویی را در بر گرفته و سبب تحمیل رنج مضاعف مردم خصوصا در شرایط امروز شده است.

اشرافی با تاکید بر اینکه “این نکته بسیار بدیهی است که در جهان یکپارچه امروز مواردی مثل شیوع کرونا فقط نمی‌تواند محدود و منحصر به یک منطقه یا کشور خاصی شود”، تصریح کرد: به هر حال چون همه کشورها از آثار آن در امان نیستند، طبیعتا همراهی همه مردم را می طلبد. اگر در ایران با توجه به تحریم‌هایی که آمریکا وضع کرده و متاسفانه شرکت‌های دارویی و صادر کننده مواد غذایی به خاطر ترس از تحریم‌ها اقدامی برای انجام معاملات نمی‌کنند و حتی اگر بخواهند معامله کنند با توجه به اینکه فروش دارو مستلزم دریافت قیمت آن هست و طبیعتا هیچ مکانیسمی توسط دولت آمریکا برای تامین مالی داروها و مواد غذایی اندیشیده نشده، عملا این تحریم‌ها به طور کامل و گسترده علیه مردم ایران اعمال می‌شود که حتما بر روی مبارزه با بیماری ویروس کرونا نیز تاثیر می‌گذارد.

ایجاد 11 هزار تخت بیمارستانی در دولت سیزدهم
هم اکنون بخوانید

وی یادآور شد:‌ نکته بعدی که باید مد نظر قرار گیرد این است که متعاقب اعمال تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران، ایران شکایتی در دیوان دادگستری بین المللی مطرح کرد و این دیوان دستور موقتی صادر کرد و صراحتا از آمریکا خواست به تحریم غذایی، دارویی و صنایع حمل و نقل ایران پایان دهد که متاسفانه آمریکا آن را اجرا نکرده و طبیعتا با توجه به ماده ۹۴ منشور ملل متحد که طرفین هر دعوایی که در دیوان دادگستری بین‌المللی رفته‌اند را الزام می‌کند از تصمیمات دیوان تبعیت کنند، آمریکا نیز ملزم بوده از این تصمیمات تبعیت کند. همچنین دیوان هم قبلا از آمریکا خواسته که در این رابطه یا اجرای آن گزارش دهد اما به نحوی از آن طفره رفته است.

این وکیل دادگستری با بیان اینکه “از نظر حقوقی ایران می‌تواند با توجه به ماده ۹۴ به شورای امنیت رجوع کند” گفت: همچنین ایران می‌تواند مساله عدم تبعیت آمریکا از تصمیمات دیوان را که همان اجرای دستور موقت بوده، اطلاع دهد.

اشرافی خاطرنشان کرد: مساله بعدی این است که شورای امنیت سازمان ملل مسئول حفظ صلح و امنیت بین‌المللی است و همچنین مسئولیت تشخیص و تعیین تهدید بر صلح و امنیت بین المللی دارد. رویه‌ای که شورای امنیت در سال‌های اخیر داشته این بوده که تهدید بر صلح و امنیت بین المللی را بسیار موسّع تفسیر کرده، به طوری که حتی گسترش بیماری ایدز یا قحطی و تغییر اقلیم را به عنوان تهدیدات بر صلح و امنیت بین المللی تلقی کرده است.  

وی در پایان گفت: طبیعتا ادامه تحریم دارویی و غذایی مردم ایران ممکن است آثار جبران ناپذیری بر سلامت آنها و تاثیری بر کارآیی نظام بهداشتی و سلامت ایران داشته و حتی تاثیر بر چگونگی عملکرد کادر پزشکی داشته باشد که این موارد می‌تواند بعدا تهدید بر صلح و امنیت بین المللی تلقی شود که از این زاویه هم ایران می‌تواند به شورای امنیت مراجعه کند.

خالی کردن حساب با پیامک جعلی ابلاغیه قضایی
هم اکنون بخوانید

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 1 =

دکمه بازگشت به بالا