نیازی به این همه ماسک زدن نیست، نمی‌گذرایم سودجویان از این شرایط بهره برداری کنند

نیازی به این همه ماسک زدن نیست، نمی‌گذرایم سودجویان از این شرایط بهره برداری کنند

ایسنا/قم معاون غذا و داروی علوم پزشکی قم گفت: شستشوی صحیح دست‌ها، ۵۵ درصد از خطر ابتلا به ویروس کرونا را کاهش می‌دهد و نیازی به این همه ماسک زدن نیست. در این زمینه اجازه سواستفاده سودجویان را نمی دهیم.

محمد حضوری در جمع مدیران رسانه‌های استان قم عنوان کرد: رسانه‌ها نقش حمایتی خوبی در کاهش نگرانی در جامعه دارند و با اطلاع رسانی دقیق و آگاهی بخشی این مساله به راحتی مدیریت می‌شود.
معاون غذا و داروی علوم پزشکی قم افزود: چند روز قبل رئیس کنترل بیماری‌ها به وزارت بهداشت اعلام کرد نمی‌توان مرزی را برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا بست، چرا که امکان انتقال از راههای مختلف وجود دارد.
وی بیان کرد: ما پیش زمینه ذهنی داشتیم که ممکن است در ایران شاهد موردی از کرونا باشیم که متاسفانه اتفاق افتاد و دو نفر جان خود را از دست دادند.
حضوری اظهار کرد: در حال حاضر در غذا و دارو نقش حمایتی داریم و خدمات درمانی نیز به خوبی انجام می‌شود، اما شهروندان باید بدانند رعایت بهداشت اهمیت زیادی دارد و اطلاع راسانی وسیعی باید انجام شود به خصوص درباره شستشوی دستها باید مردم جدی‌تر باشند.
معاون غذا و داروی علوم پزشکی قم عنوان کرد: آنچه درباره انواع آنفلوآنزا می گوئیم در رابطه با کرونا نیز صدق می‌کند و شستشوی صحیح دست‌ها، ۵۵ درصد از خطر ابتلا به ویروس کرونا را کاهش می‌دهد.
وی خاطرنشان کرد: بیش از نصف موارد انتقال این ویروس با شستن دستها به به طور صحیح مهار می‌شود و الزامی به مصرف شوینده و مواد ضد عفونی نیست و مایع صابون کفایت دارد و باید به مدت ۲۰ ثانیه به درستی دستها را شست.
حضوری گفت: اطلاع رسانی صحیح موجب می‌شود همین ۵ مورد ابتلا نیز با روش بهداشتی کمتر شود، در حال حاضر دارویی برای مقابله با این ویروس از سوی بهداشت جهانی ساخته نشده است و معمولا مقابله با آن واکسن دارد.
وی افزود: ویروس علائمی در بدن ایجاد می کند که برای کنترل علائم از دارو استفاده می‌کنیم، اما برای دارو نباید جو زده شویم چرا که تنها داروهای محدودی برای کنترل علائم در جهان وجود دارد، با توجه به اینکه این بیماران قادر به خوردن غذا نیستند و علائم گوارشی دارندف داروهایی برای کاهش این علائم مصرف می‌شود.
معاون غذا و داروی علوم پزشکی قم عنوان کرد: مدتی قبل میزان خرید سرم را برای انفلوآنزا در قم دو برابر کردیم که شرایط خوبی را برای کنترل بیماری در اختیار ما قرار می‌دهد.
وی در مورد ماسک تصریح کرد: ماسک برای افراد در تماس با بیماران توصیه می شود، متاسفانه دست افراد سودجو از هر زمینه‌ای به دنبال منفعت است و حتی اگر آسیب ذهنی و فکری به جامعه وارد کنند، ابایی ندارند و در باره ماسک نیز سودجویانی وارد شدند.
حضوری بیان کرد: روزانه قادر به تولید یک و نیم میلیون ماسک در کشور هستیم و قرار است محموله‌ای به قم برسد و کمبودی وجود ندارد، اما هم‌اکنون با افزایش درخواست، با کمبود مواجه‌ایم.
وی اظهار کرد: نگرانی مردم موجب افزایش خرید و کمبود می‌شود، در حالی که ماسک برای افراد در معرض ابتلاست و برای این افراد نیز ماسک سه لایه و معمولی کافی است و ماسک‌های فیلتردار برای کادر درمان مناسب است و یا در مکان‌هایی که تجمع زیادی وجود دارد الزامی است.
معاون غذا و داروی علوم پزشکی قم گفت: در رابطه با بیماران آنفلوآنزا باید فاصله یک متری را رعایت کرد و در مورد ویروس کرونا فاصله بیشتر و مراقبت‌های افزون‌تری لازم است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر در برخی از مراکز ماسک با قیمت بالایی عرضه می‌شود و زمینه سودجویی فراهم شده که با ورود دادستانی و اخذ مجوزهای لازم، ۴ اکیپ بازرسی کار خود را در جهت کنترل بازار و رصد تجهیزات پزشکی آغاز کرده‌اند.
حضوری عنوان کرد: ماسک، پارچه‌ای است و رطوبت را می گیرد و خودش جاذب ویروس می‌شود، بهتر است افرادی که در بخش عفونی کار می‌کنند و یا با بیمار در تماس هستند، از ماسک فیلتردار استفاده کنند و نیاز نیست همه افراد ماسک بزنند.
وی خاطرنشان کرد:چرخه توزیع برای جلوگیری از سوء استفاده از این شرایط از طریق سامانه وارد شد و به زودی شرایط عادی می شود.
معاون غذا و داروی علوم پزشکی قم بیان کرد: یکی از این افراد دارای بیماری زمینه‌ای تنفسی بود که جان خود را از دست داد، اگر از نظر علمی برای حفظ سلامت مردم، قرنطینه لازم باشد، انجام می‌شود، اما در حال حاضر نیاز به قرنطینه دیده نمی شود.
انتهای پیام

سهم تجهیزات پزشکی ایرانی در بازار درمانی کشور چقدر است؟
هم اکنون بخوانید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار + 3 =

دکمه بازگشت به بالا