به گزارش ایسنا، سورنا ستاری در مراسم عقد تفاهمنامه ایران خودرو با شرکتهای دانشبنیان برای طراحی و تولید قطعات خودرو در محل گروه صنعتی ایران خودرو، اظهار کرد: صنایع کشور مرتب از افزایش عمق داخلیسازی قطعات و تجهیزات خود یاد میکنند، اما این اقدامات منجر به اشتغالزایی برای افراد تحصیلکرده نمیشود. آوردن طراحیهای خودرویی از خارج و کپیکاری، هرچند موجب اشتغالزایی میشود، اما بیشتر مربوط به کشورهایی است که سرمایهگذاری بر روی نیروی انسانی خود انجام نداده باشند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تاکید کرد: باید طراحیها، ماشینسازیها و ساخت خطوط خودروسازی از خودمان باشد؛ اینکه تفکرات اصلی از دیگر کشورها بیاید، تنها مفهوم کارخانهداری است.
ستاری تصریح کرد: حرکت صنعت خودرو به سمت دانشبنیان شدن سبب میشود در طول سال چندین پلتفرم و مدلهای مختلف خودرویی طراحی و تولید شود و اگر صنعت خودرو در این حوزهها به درستی ورود کند، موتور محرکه بسیاری دیگر از بخشها خواهد بود. باید به سمت هوشمندسازی خودروها و خودروهای برقی حرکت کرد، چراکه در غیر اینصورت دیگران که بعضاً خودروساز هم نیستند، ورود کرده و بازار را در اختیار میگیرند؛ آن زمان دیگر صنعت خودروسازی ما نابود میشود. امروز شاهدیم شرکتهای تسلا و گوگل که خودروساز نیستند، خودرو میسازند، «وقتی پلتفرم خودروها از خودمان نیست، زمانی که تحریم نباشیم با فرانسویها کار کرده و زمانی که تحریم میشویم، در نهایت با چینیها کار میکنیم» که این ضعف بزرگی است.
در پایان این مراسم تفاهمنامههای همکاری فناورانه بین شرکتهای دانشبنیان و ساپکو به امضا رسید.
انتهای پیام