رشته‌های جدید کاردانش در راهند

مصطفی آذرکیش در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای بیش از یک قرن سابقه و قدمت در ایران دارد اظهار کرد:  از زمانی که اولین هنرستان تحت نام هنرستان صنعتی تهران راه‌اندازی شد حدود ۱۱۲ سال می‌گذرد و امسال صد و دوازدهمین سال تاسیس خود را جشن گرفت و سابقه طولانی مدتی را در آموزش‌های فنی وحرفه‌ای داریم.

وی افزود: یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی اهتمام و حمایت جدی از حوزه فنی و حرفه‌ای بوده و اکنون در تمام مناطق آموزشی حداقل یک هنرستان داریم.

مدیرکل دفتر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه تفاهم و همکاری با دستگاه‌های اجرایی و به ویژه دستگاه‌های متولی مهارت، بخش خصوصی و بنگاه‌های اقصادی ضرورتی اجتناب ناپذیر در توسعه آموزش‌های مهارتی به شمار می‌رود گفت: آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش تقاضا محور و ماهیت این آموزش‌ها مشارکتی است.

آذرکیش با اشاره به نشست مشترک وزرای رفاه و آموزش و پرورش به منظور انعقاد تفاهم نامه‌ای پیرامون رفع مشکلات هنرستان‌ها اظهار کرد: یکی از دستگاه‌های اجرایی که همکاری بیشتری را با آموزش و پرورش، نسبت به سایر دستگاه‌ها در حیطه آموزش‌های مهارتی دارد وزارت رفاه است.

وی ادامه داد: این همکاری از سال ۷۱ به صورت ویژه و با تصویب آیین‌نامه همکاری وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و مراکز تولیدی و آموزشی در اجرای نظام جدید آموزش متوسطه پررنگ و قوی تر شد. در این آیین‌نامه که مصوب ۲۸ آذر ۱۳۷۱ هیئت وزیران است، دو فصل دیده شده که فصل اول آن دربرگیرنده آموزش‌های مشمول قانون کار است و وزارت رفاه حضور و مشارکت جدی در آن دارد و  فصل دوم نیز مرتبط با سایر دستگاه‌ها است.

نشست مسئولان دفاتر نمایندگی‌های بعثه رهبری در استانها و مناطق برگزار شد‌
هم اکنون بخوانید

مدیرکل دفتر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه بیش از ۲۷ سال است که در آموزش‌های مهارتی کاردانش، تعامل تنگاتنگ و اثربخشی با وزارت رفاه و به ویژه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای داریم عنوان کرد: بیش از ۶۵ درصد استانداردهای مهارتی که اکنون در کاردانش استفاده می‌شود توسط سازمان فنی و حرفه‌ای تدوین و طراحی شده و این سازمان در فرایند آموزش که شامل تدوین استانداردها، اجرا، برگزاری آزمون و صدور گواهینامه است مشارکت دارد.

آذرکیش با بیان اینکه در حال حاضر چند نوع همکاری با وزارت رفاه داریم که باید گسترش یابد عنوان کرد: آموزش‌های مهارتی و استفاده از ظرفیت‌های مشترک مراکز دولتی و غیردولتی، تدوین استانداردهای جدید آموزشی، توسعه و تقویت کارآفرینی، ارتقای آموزش‌های فنی و کاردانش و پیشنهاد لوایح و ماده واحده‌هایی جهت اولویت دادن به فارغ التصیلان هنرستانها در بهره‌مندی از مشوق‌هایی در زمینه خوداشتغالی و دریافت کمک‌های فنی و اعتباری از این جمله است.

وی درباره به روزآوری استانداردهای مهارتی کاردانش نیز گفت: طی سال‌های ۷۳ تا ۹۸ ، هشت مجموعه استاندارد مهارتی تصویب و مورد استفاده قرار گرفته است. اخیرا نیز در حال نهایی کردن مجموعه نهم هستیم و تعدادی رشته جدید هم در چهار زمینه صنعت، کشاورزی، خدمات و هنر به تصویب رسیده که پس از طی مراحل نهایی اعلام خواهد شد.

مدیرکل دفتر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: مجموعه نهم، اتفاقات خوبی را رقم می‌زند. قطعا نیاز داریم رشته‌های قدیمی‌تر که کارآمدی کمتری در حال حاضر دارند حذف و رشته‌های جدید افزوده شوند.

کلاهبرداری 300 میلیاردی از 35 شهروند در گلستان
هم اکنون بخوانید

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − 7 =

دکمه بازگشت به بالا