به گزارش ایسنا، در جلسه فوق العاده نوبت عصر شورای شهر، بررسی اصلاحیه مصوبه اخذ عوارض فضای سبز در شهر تهران در دستور کار شورای شهر قرار گرفت که زهرا صدر اعظم نوری رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در دفاع ازاین لایحه با اشاره به این نکته که پیشتر دراین حوزه مصوبهای داشتیم و عوارض آن بر اساس ارزش درختان نبود گفت: مطالعهای در این حوزه انجام شد و با همکاری شهرداری تهران لایحهای به شورای شهر رسید که در قالب لایحه فعلی مطرح شده است و بر اساس ارزش اکولوژیک درختان را در حوزه مکانی و کاربری مورد توجه قرار دادیم.
وی با بیان اینکه در این ماده واحده فرمول ارائه کردیم تا عوارض حفظ و گسترش فضای سبز بر اساس آن تعیین شود، ادامه داد: از ۹۳۰ هزار قطعه زمین موجود در سال ۹۸، ۲۸ هزار و ۳۰۰ پرونده در کیمسیون ماده ۷ بررسی و ۶ هزار و ۲۰۰ مورد قطع درخت در آن مشمول اخذ عوارض شد.
صدر اعظم نوری بیان کرد: ۵۸۰۰ پلاک عوارض اخذ شده -که با قطع ۴۵۰۰ اصله درخت به نتیجه رسید- جریمهای کمتر از ۲۰ میلیون تومان و ۳۳۰ پلاک از ۵ هزار و ۸۰۰ پلاک، عوارض بیشتر یکصد میلیون تومان داشت و در لایحه پیشنهادی شهرداری افزایش ۴۰ درصدی عوارض قطع درختان پیش بینی و در مناطق مختلف نیز درختان به دو دسته مثمر و غیر مثمر تقسیم بندی شده است.
پس از اظهار نظر کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در مخالفت با کلیات این لایحه گفت: شورای شهر تکلیفی برای شهرداری تهران ایجاد کرد که این لایحه را ارائه کند اما تا به امروز هیچ جلسه مشترکی با کیمسیون های تخصصی این حوزه برگزار نشده است و خروجی این بخش جلسه شورای شهر به صلاح نیست و نکتهای که مسلم است این است که با افزایش نرخ عوارض قطع درختان درختهای پایتخت افزایش پیدا نمیکند.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران بیان کرد: بستههای تنبیهی جوابده نیست و نگرانی من این است که با افزایش ۴۰ درصدی عوارض قطع درختان ما در پایتخت دیگر شاهد کاشت درخت نباشیم.
پس از اظهار نظر اعضای شوای شهر تهران کلیات اصلاحیه مصوبه اخذ عوارض حفظ و گسترش فضای سبز در شهر تهران در صحن شورای شهر به رای گذاشته شد که اعضای این شورا این لایحه را به تصویب رساندند.
انتهای پیام