از ماجرای آفلاتوکسین تا سرنوشت نامعلوم ۸۰۰ پرونده

به گزارش ایسنا، طرح ادعای وجود سم آفلاتوکسین در لبنیات بویژه شیر در یکی از اعتماد نو به نقل از برنامه‌های رسانه‌ ملی در هفته‌ای که گذشت، نگرانی‌هایی را در سطح جامعه و همچنین واکنش‌های زیادی را در مسوولان مرتبط با تولید و نظارت بر سلامت محصولات غذایی به دنبال داشت؛ به طوری که سخنگوی سازمان غذا و دارو با ورود به این موضوع با بیان اینکه این شیوه ورود موضوع درست نیست و ظاهراً هم این رفتار نادرست باب شده است، گفت: موضوع آفلاتوکسین در مواد غذایی موضوعی جهانی است. حداقل چهار دهه نقل محافل علمی و فنی است و بررسی روند آن در ایران نشان می‌دهد در همه سال‌های اخیر میزان آفلاتوکسین در مواد غذایی از جمله لبنیات و خشکبار روند کاهشی داشته است. متاسفانه هر از گاهی افرادی بدون اشاره به مقدمه و موخره، مطالبی را مطرح می‌کنند که نه تنها کمکی به ارتقای سلامت و سواد سلامت جامعه نمی‌کند بلکه به تشویش اذهان هم می‌انجامد. رییس سازمان غذا و دارو ضمن آنکه این موضوع را  هجمه به صنعت لبنیات کشور خواند، گفت: به مردم اطمینان کامل می‌دهیم که شیر و انواع لبنیات پاستوریزه را که تحت کنترل وزارت بهداشت است را بدون نگرانی مصرف کنند. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت نیز ضمن آنکه ادعای وجود سم آفلاتوکسین در لبنیات را کذب خواند، گفت: مطرح کردن چنین ادعاهایی تنها می‌تواند باعث کاهش مصرف شیر و لبنیات در کشور شود که مقدمه‌ای برای عوارض جبران ناپذیری مانند کمبود کلسیم، نرمی استخوان،‌ شکستگی خود به خودی و… شود.

کاهش اهدای خون با سرد شدن هوا و نگرانی از کاهش سطح ذخایر خونی در کشور از دیگر مهم‌ترین اخبار حوزه سلامت در هفته گذشته بود؛ به طوری که سخنگوی سازمان انتقال خون در این باره به ایسنا گفت: میزان اهدای خون وابسته به شرایط مختلف اعم از وضعیت جوی، عوامل موثر در مشارکت‌جویی مردم و… است. این درحالیست که نیاز به خون و فرآورده‌های آن همیشگی است و مختص زمان خاصی نیست. در همین راستا هم از مردم خواست برای اهدای  خون به مراکز  سازمان انتقال  خون مراجعه کنند.

رییس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت نیز در خصوص آخرین اخبار تلفات و آمار ابتلا به آنفلوآنزا در کشور به ایسنا، گفت: در حال حاضر در هیچ نقطه‌ای از سطح کشور شاهد همه‌گیری بیماری آنفلوآنزا نیستیم. البته؛ این موضوع بیانگر رد کردن موارد تک‌گیر بیماری نیست. از سه هفته گذشته که اعلام شد همه‌گیری بیماری کنترل شده است، همچان موارد تک‌گیر در حال وقوع است.

از خرید دستگاهی برای شناسایی منشاء بوی تهران تا تاثیر بارش برف در کاهش آلودگی هوا

هفته جاری همچنان بوی نامطبوع پایتخت، بارش برف و باران و سیل استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان خبرساز بود.

محمد رستگاری – معاون نظارت و پایش اداره محیط زیست استان تهران – از خرید دستگاهی برای شناسایی منشاء بوی نامطبوع تهران ومسعود زندی – رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان تهران – از تصمیم محیط زیست برای تدوین استانداردهای ملی «بو» خبردادند.

۲۹ دی ماه روز ملی هوای پاک بود و در این روز سرویس محیط زیست به «پسماندسوزی» پرداخت چراکه یکی از دلایل آلودگی هوای پایتخت کم‌توجهی دستگاه‌های اجرایی به قانون هوای پاک است که یکی از بندهای آن درباره «مقابله با پسماندسوزی» است؛ آن هم در شرایطی که هم در قانون هوای پاک و هم قانون مدیریت پسماندها متولیان این موضوع مشخص شده است.

طی هفته جاری برف و باران در نقاط مختلف کشور بارید و همزمان این پرسش مطرح شد که بارش برف چه‌قدر می‌تواند در بهبود کیفیت هوا نقش داشته باشد. به گفته صادق ضیاییان – مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی- برف دومین عامل پاک کننده هوا است و به نسبت باران به ذخایر زیر زمینی ما کمک بیشتری می‌کند.

هفته جاری دو خبر بد هم از مراکز نگهداری حیات وحش منتشر شد. ابتدای هفته خبر تلف شدن یک قلاده ببر در باغ وحش صفادشت ملارد رسانه‌ای شد و در روزهای پایانی هفته محمد کرمی – رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران – از تلف شدن یک راس گوزن نر «مرال» در مرکز نگهداری از حیات وحش پارک ملت تهران خبرداد.

اعطای وام دوجانبه خرید مسکن به فرهنگیان

شناسایی ۹۷۵۸ ابتلای جدید کرونا در کشور / ۱۳۴ تن جان باختند
هم اکنون بخوانید

نشست خبری اللهیار، معاون اعتماد نو به نقل از برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش جزو اخبار مهم هفته جاری سرویس آموزش و پرورش به شمار می‌رود چرا که وی در این نشست در خصوص بیمه، رتبه‌بندی فرهنگیان و بودجه وزارت آموزش و پرورش، پیگیری برای اعطای وام دوجانبه مسکن به فرهنگیان از طریق بانک‌های ملی و مسکن صحبت کرد و که جذابترین بخش این صحبت‌ها خبرهایی بود که در خصوص رتبه‌بندی و تسهیلات پرداختی برای خرید مسکن به فرهنگیان اعلام شد که مشروح کامل این خبر رو می‌توانید اینجا بخوانید.

ارسال کمک‌ها به مناطق سیل زده هرمزگان و سیستان و بلوچستان و همدردی با آسیب‌دیدگان همچنان ادامه دارد به طوریکه مدیرکل نظارت بر نشر و توزیع مواد آموزشی از ارسال رایگان کتاب‌های درسی برای دانش‌آموزان مناطق سیل‌زده که کتاب‌هایشان در سیل از بین رفته است خبر داد. این در حالیست که در مدارس سراسر کشور اعتماد نو به نقل از برنامه «سیل مهربانی» با هدف جمع آوری کمک‌های مردمی و دانش‌آموزی برای دانش‌آموزان سیل‌زده اجرا شد ه و همچنان ادامه دارد.

سفر حاجی‌میرزایی به سوریه به منظور دیدار با مقامات سوری، مدارس جمهوری اسلامی در این کشور و انعقاد تفاهم‌نامه که دوم بهمن‌ماه صورت گرفت نیز خالی از خبر نبود. در حالی که از اعتماد نو به نقل از برنامه‌های این سفر امضای یادداشت تفاهم همکاری‌های آموزشی بین دو کشور در زمینه‌های همکاری و تعامل در عرصه‌های فنی و حرفه‌ای، آموزش ابتدایی، آموزش استثنایی، کتب درسی، صنایع آموزشی، تربیت‌معلم و استعدادهای درخشان به شمار می‌رفت، اما به نظر می‌رسد وزیر کشورمان حامل پیام‌هایی نیز بوده به طوریکه وی در دیدار با همتای سوری خود بابت همدردی ملت و دولت سوریه با ملت ایران برای شهادت سردار سلیمانی، ‌شهید مقاومت، مبارزه با استکبار و مبارزه با تروریسم قدردانی کرد و گفت که «آمریکا نقشه‌های پیچیده‌ای برای خاورمیانه دارد و تلاش می‌کند آرامش و همبستگی کشورها را تحت تاثیر قرار دهد».  وزیر آموزش و پرورش سوریه نیز پیشرفت‌های علمی ایران را موجب نگرانی قدرت‌های غربی دانست و گفت که «ایران توانسته با بهره گیری از ظرفیت‌های علمی آموزشی و صنعتی جایگاه ویژه‌ای در منطقه و خاورمیانه پیدا کند». 

  

نگرانی‌ها از افزایش مبلغ «وام ازدواج»

رشد مبلغ وام ازدواج از ۳ میلیون تومان در سال ۸۸ به ۵۰ میلیون تومان در سال آینده در نگاه اول این امید را در دل جوانان ایجاد می‌کند که می‌توانند با کمک این افزایش بخشی از مشکلاتشان را حل کنند، اما شرایط اقتصادی در دو سال گذشته نوسانات زیادی را تجربه کرد و در عمل نشان داد افزایش مبلغ وام نه تنها برای حل مشکلاتشان گارگشا نبوده، اما در عین حال پیامدهایی نیز با خود به همراه آورده است که همین موضوع  موجب نگرانی معاونت جوانان از افزایش مبلغ «وام ازدواج» شده است. در عین حال فعالان حوزه زنان نیز به تناقضات قانونی بین پرداخت «وام ازدواج» و «ازدواج کودکان» تاکید و هشدارهایی در این خصوص می‌دهند. شما می‌توانید مشروح این اخبار را با کلیک روی اخبار لینک شده در این پاراگراف بخوانید.

دستگاه‌های حمایتی برای کمک به سیل‌زدگان بالاخص مددجویان تحت پوشش خود بیکار ننشستند و تدابیری همچون شارژ دو ماهه کارت مستمری مددجویان سیل زده  و پرداخت دو ماه مستمری به آسیب‌دیدگان را اتخاذ کردند. علاوه براین شاهد کمک‌رسانی سایر دستگاه‌ها دراین زمینه بودیم از جمله این کمک‌ها ارسال محموله ۱.۵ میلیاردی هلدینگ صندوق بازنشستگی به مناطق سیل‌زده، کمک ۵ میلیارد ریالی مردم استان تهران به سیل‌زدگان، اعزام ۲۲ تیم حمایت‌های روانی-اجتماعی به مناطق سیل زده ۳ استان، ارسال کمک‌های صندوق بازنشستگی کشوری به مناطق سیل زده جنوب شرق، برقراری بیمه بیکاری برای بیمه‌شدگان بیکار شده سیستان و بلوچستان، توزیع غذای گرم در مناطق سیل‌زده توسط شستا، و … هستند.

آغاز موج جدید سرما و برودت هوا در کشور آمادگی دستگاه‌ها در برابر حوادث ناشی از یخ‌بندان را در پی داشته است که یکی از این دستگاه‌ها سازمان بهزیستی است که طی روزهای اخیر با ارائه خدماتی در مراکز گذری و سرپناه‌ها و … سعی در حفظ جان معتادان و بی‌خانمان‌ها داشته است به طوری که معاون توسعه پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی کشور همزمان با بارش برف و برودت هوا از پذیرش بدون محدودیت معتادان در تمامی مراکز مراقبتی، کاهش آسیب و شلترهای تحت پوشش این سازمان خبر داد.  این در حالیست که فعالان حوزه اجتماعی نیز هشدارهایی را برای جلوگیری از اتفاقات ناگوار همچون مرگ کارتن‌خوابها در این روزهای سرد سال ارائه کرده‌اند.

با توسعه طرح‌های جهاد دانشگاهی می‌توان کارخانه‌های تعطیل‌شده را به‌روزرسانی کرد
هم اکنون بخوانید

از حواشی کمک میلیاردی شهرداری به جشنواره فجر تا سرنوشت نامعلوم ۸۰۰پرونده قضایی

از اخبار پربازدید هفته گذشته در حوزه شهری می‌توان به شناسایی سه محل در شرق،غرب و شمال پایتخت برای جانمایی گورستان جدید تهران اشاره کرد و همچنین در روزهای پایانی هفته ادعای عضو شورای شهر تهران در مورد سرنوشت نامعلوم ۸۰۰پرونده قضایی مدیریت پیشین شهر تهران نیز خبر ساز شد. به گونه ای که خداکرمی اعلام کرد: « تخلفات متعددی در مدیریت شهری (وقت) رخ داده. این تخلفات در شرکت‌ها، املاک و پرونده‌های مختلف بوده و موضوعات مطرح‌شده متنوع و هم در حوزه بدهی‌های بانکی، هم معاملات شهرداری و هم قراردادهاست که امیدواریم هرچه سریع‌تر بتوانیم اطلاعاتی از آنها کسب کنیم تا مردم بدانند چه بلایی بر سر املاک شهر آمده است».

شورای شهر تهران در هفته‌ای که گذشت با مصوبه‌ای شهرداری تهران را ملزم کرد تا کتابفروشی و انتشارات محلی را با نصب تابلوهایی در معابر شناسایی و آنها را به مردم معرفی کند.

در هفته اخیر مرتضی الویری رئیس شورای عالی استانها نیز با ارائه یک خبر خوب اعلام کرد: مجلس شورای اسلامی در مصوبه‌ای پیرو بررسی لایحه درآمدهای پایدار شهرداری،  سهم دولت و شهرداری‌ها را از محل مالیات بر ارزش افزوده به صورت مساوی و ۵۰-۵۰ در نظر گرفته است.

از دیگر اخبار پر بازدید شهری می توان به موضوع کمک میلیاردی شهرداری تهران به جشنواره فیلم فجر اشاره کرده که محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران این کمک را جزء وظایف ذاتی شهرداری در حوزه فرهنگی دانست و گفت:  معمولا شهرداری‌ها اسپانسر چنین فعالیت‌های فرهنگی می‌شوند و دقت داشته باشید که ما سالانه بیش از ۱۴۰۰ میلیارد تومان در عرصه فرهنگی تهران هزینه می‌کنیم و این گونه تخریب‌های شهرداری به خصوص از طرف اهالی که مدعی فرهنگ هستند، درست نیست و حالا اگر شهرداری به این جشنواره کمک نمی‌کرد می‌گفتند که انقلابی نیست و به دهه فجر هم توجه نمی‌کند.

پلاسکو و داغی که سه ساله شد

سومین سالگرد حادثه پلاسکو روز دوشنبه ۳۰ دی در حالی برگزار شد که از یکسو خانواده های شهدای آتش‌نشان همچنان خواستار شهید محسوب شدن ۱۶ آتش‌نشانی شدند که در حادثه پلاسکو جان باختند و از سوی دیگر به گفته معاون سازمان آتش‌نشانی تهران در حوزه ایمنی ساختمان ها و برخورد با ساختمان های ناایمن اتفاق خاصی رخ نداده است.

همچنین سیل سیستان و بلوچستان و هرمزگان که امدادرسانی به آن با گذشت دو هفته از وقوعش ادامه دارد، بار دیگر موضوع لزوم تعیین تکلیف هرچه سریعتر ریاست جمعیت هلال احمر را پررنگ کرد،  هلال احمر یکی از دستگاه های متولی امداد و نجات در زمان بحران است اما کمتر از دو ماه از استعفای ریاستش می گذرد و سکاندار جدید ساختمان صلح هنوز معرفی نشده است.

«بازدیدهای دردسرساز» تیتر گزارشی است که به نقد «صف بازدید مسئولان از محل وقوع حوادث» پرداخته است. در این گزارش آمده است: “ایران کشور حادثه خیزی است که حوادث طبیعی و غیرطبیعی زیادی در آن رخ داده است، حوادثی که تعداد قابل توجهی از آنها در سال‌های اخیر فراگیری رسانه‌ای بیشتری داشته است و همین فراگیری رسانه‌ای هم کافی است تا برخی از مسئولان هم تصمیم به حضور در محل حادثه بگیرد و در افکار عمومی این تصور ایجاد شود که حل مشکلات و رفع نیازهای مناطق بحرانی منوط به حضور در محل حادثه است.

درباره ضرورت این حضور نیز هرکدام از مسئولان قطعا دلایلی دارند، برخی آن را ارتباط بدون واسطه با مردم و برخی دیگر تلاش برای درک مشکلات و پیگیری آن می‌دانند، گروهی هم معتقدند که حضور مسئولان در محل حادثه باعث آرامش خاطر حادثه‌دیدگان و دلجویی از آنها می‌شود و در مقابل البته اجرایی‌ترین بخش امدادرسانی و مدیریت بحران یعنی امدادگران معتقدند که این حضور به ویژه در روزهای اولیه و زمان طلایی امدادرسانی، بیشتر ایجاد اختلال می‌کند تا حل مشکل.”

دستگیری عامل تخریب تصویر سردار سلیمانی و درخواست خانواده حاج قاسم برای بخشش وی، دستگیری ۶۴۹ سارق و مالخر در پایتخت، دستگیری یک خواننده لس آنجلسی در تهران تیتر برخی دیگر از خبرهای پربازدید سرویس حوادث در هفته ای بود که گذشت.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت + 4 =

دکمه بازگشت به بالا