علی عبدی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: از معادن استان تهران که دارای پروانه بهرهبرداری هستند، تعداد ۳۵۵ فقره معدن وجود دارد که از این تعداد ۲۸۰ فقره دارای بهرهبردار هستند که ۲۱۵ فقره، فعال و ۶۵ معدن غیرفعال هستند. ۷۵ معدن الباقی نیز، فاقد بهرهبردار هستند که لازم است که وارد مزایده شده یا واگذار شوند. به لحاظ استخراج نیز در سال گذشته ۲۸ میلیون تن استخراج داشتهایم که نسبت به سال ۹۶، سه میلیون تن افزایش تناژ ایجاد شده است.
معاون معادن و صنایع معدنی سازمان صمت استان تهران با بیان اینکه معادن تهران رتبه سوم استخراجی معادن را در کشور به خود اختصاص داده است، گفت: در سال جاری روند افزایش استخراج ادامه داشته است. در ۹ ماهه سال جاری ۱۸ میلیون تن استخراج انجام شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۱۷.۷ میلیون تن بوده است، افزایش ۱.۶ درصدی داشته است. علاوه بر این به لحاظ صدور پروانههای بهرهبردای ۳۰۰ درصد افزایش صدور پروانه بهرهبرداری در ۹ ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۱۲ مورد بوده و در سال جاری به ۳۵ مورد رسیده است، داشتهایم.
وی افزود: به دلیل توسعه معادن در استان تهران به دلیل مسائل زیست محیطی، صدور پروانههای اکتشاف نسبت به سال گذشته را کاهش دادهایم که این میزان کاهش در حدود ۳۰ درصد بوده است. ضمن اینکه حقوق دولتی معادن استان تهران در ۹ ماهه سال گذشته ۶۸ میلیارد ریال بوده که در سال جاری با افزایش ۳۲ درصدی به ۱۰۰ میلیارد ریال رسیده است.
عبدی ادامه داد: با توجه به هدف ساماندهی معادن استان تهران به لحاظ استخراج فنی، ایمنی و مهندسی، کارگروههایی با منابع طبیعی استان برگزار شده است. همچنین کارگروه سوخت نیز برگزار شده است تا سوخت معادن تامین شوند و گشایشهای بسیار خوبی صورت گفته است. ضمن اینکه تاکنون دو کارگروه احیای معادن کوچک و متوسط برگزار شده است تا با استفاده از امکانات طرحها بتوان معادن کوچک را راهاندازی کرده و معدنهای نیمهفعال و غیرفعال را راهاندازی کنیم. در کارگروه ماده ۲۰ همچون ستاد تسهیل صنایع، معادنی که به لحاظ فنی، حقوق دولتی یا … مشکلاتی دارند، گرد هم جمع میشوند و سازمان با ارائه مهلتهای لازم، مشکلات آنها را حل کرده و تا جایی که امکان دارد از تعطیلی آنها جلوگیری میکند.
معاون معادن و صنایع معدنی سازمان صمت استان تهران با اشاره به اینکه عمده معادن استان تهران، معادن مربوط به تامین مصالح ساختمانی همچون معدن شن و ماسه، آهک، سنگ لاشه و … است، اظهار کرد: صنایع معادنی ما نیز همچون سنگبریها، سیمان، معادن فرآوری شن و ماسه، واحدهای تولید بتن، آجر، آسفالت و … هستند که با قوت و شدت سال گذشته و حتی فعالتر نسبت به سال گذشته درحال فعالیت هستند و باتوجه به اینکه بیشتر محصولات این معادن در داخل مصرف میشود، در زمینه صادرات نیز مشکل چندانی نداشتهایم اما قطعا بخشی از سنگبریها سنگ خام معدنی، سنگهای تزئینی و نما تولید کرده و صادر میکنند و مشکلات خود را برطرف کرده و با روشهای مختلف تحریمها را دور زده و کار خود را پیش میبرند.
وی افزود: باتوجه به اینکه مواد اولیه و مصرفی و حتی ماشینآلات این معادن بیش از ۹۵ درصد از داخل تامین میشود، لذا مشکلی تاکنون وجود نداشته و از این به بعد نیز مشکلی پیش نخواهد آمد؛ بنابراین میتوان گفت تحریمهای معادن و صنایع معدنی بر کار معادن استان تهران با توجه به توانمندی و تجربه فعالان این حوزه و معدنکاران ما بیتاثیر خواهد بود.
انتهای پیام