به گزارش ایسنا، احمد اسکندری نسب در اعتماد نو به نقل از برنامه تلویزیونی پرسشگر که با موضوع کیفیت و نظارت فعلی بر مراکز و مدارس غیردولتی به روی آنتن رفت با اشاره به سالگرد زلزله بم و گذشت ۱۴ سال از این حادثه ناگوار و در پاسخ به اینکه چرا هنوز برخی مدارس در کرمان بازسازی نشدهاند؟ گفت: کرمان از پهناورترین استانهاست و ۱۶ منطقه کمتر توسعه یافته دارد.
وی افزود: زلزله خیز بودن کرمان باعث شده درباره آموزش دغدغه بیشتری داشته باشیم. باوجود ۵۷۰۰ فضای آموزشی در کرمان هنوز با ایده آل فاصله داریم؛ از این تعداد ۱۷ درصد نیازمند مقاوم سازی و بازسازی است و ۱۸ درصد مدارس تخریبی هستند.
وی با اشاره به اینکه در سالهای ۹۰ تا ۹۱ حضور و مشارکت خیرین را بیشتر شاهد بودهایم و قریب به ۲۵۰۰ کلاس درس توسط آنها ساخته شده است گفت: ۱۷۰ کلاس درس کانکسی داریم که اغلب در مناطق عشایری هستند و امکان ساخت مدرسه در آن مناطق نیست و یا کمتر از ۱۰ دانش آموز دارند. همچنین از سویی در برخی مناطق که جمعیت زیاد شده و فضا نداریم، کانکس باید دایر شود.
وی با بیان اینکه در زمان وقوع زلزله بم ۲۶ هزار دانش آموز داشتیم اما اکنون ۴۰ هزار دانش آموز داریم اظهار کرد: فضاهای تخریبی از زمان زلزله، با همت دولت و مردم ساخته شده اند اما چون جمعیت رو به رشد است هنوز با کمبود فضا مواجه هستیم.
وی با اشاره به اینکه مشارکت خیرین را دنبال می کنیم گفت: اکنون به صورت پایلوت، خیرین، به شکل گروهی مدرسه می سازند. اخیرا مدرسهای با مشارکت ۹۰ خیّر ساخته شد.
وی افزود: ما از ابتدای امسال، بخاری نفتی را از سیستم گرمایشی۷۵۰ مدرسه را که علمک گاز به آنجا رسیده بود جمع آوری و استاندارد کردیم مگر مدارس عشایری و کوهستانی که امکانات برق و گاز نیست. اگر جایی برق باشد، بخاری تابشی داریم و جایی که برق و گاز باشد، دیگر بخاری نفتی نداریم.
وی اظهار کرد: اگر خیرین ۳۰ درصد ساخت یک پروژه را مشارکت کنند تا ۷۰ درصد هم دولت تقبل میکند و این امر فرصت خوبی است تا مشکل فضای آموزشی استان برطرف شود. بودجه خوبی اختصاص داده شده و کارهای خوبی آغاز شده است.
انتهای پیام