وضعیت ارز دارو در بودجه ۹۹ / نیاز بیمارستان‌های تازه تاسیس به نیرو

به گزارش ایسنا، دکتر سیدکامل تقوی‌نژاد در ادامه نشست خبری امروز خود با پایگاه خبریان با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت در حوزه منابع انسانی در سال ۹۸ گفت: امسال حدود ۳۰۰۰ پزشک، ۹۶۰ دندانپزشک و ۲۸ هزار و ۴۰۰ نفر در سایر رشته‌ها در دانشگاه‌های علوم پزشکی به کار گرفته شدند که مجموعا ۳۲ هزار و ۳۰۰ نفر بوده‌اند و ۴۲۹ نفر نیز پیام آور بهداشت جذب کرده‌ایم. در عین حال مطالعه‌ای در زمینه ضرایب محرومیت قانون طرح در ۲۳ دانشگاه انجام شد.

اعلام نتایج آزمون استخدامی ۱۰هزار نیروی بهداشتی؛ تا چند روز آینده

وی همچنین گفت: آزمون استخدامی هم برای تامین ۱۰ هزار نیروی بهداشتی در حوزه بهداشت برگزار شد که در چند روز آینده نتایج اولیه آن اعلام می‌شود. باید توجه کرد که از حدود ۴۵۵ هزار پرسنلی که در مجموع دانشگاه‌های علوم پزشکی مشغول به کار هستند، نیمی از آنها رسمی و پیمانی نیستند که این موضوع بیشتر خودش را در حوزه مالی و بودجه‌ای نشان می‌دهد. یعنی ما در حال حاضر بیش از نیمی از نیروهایی که در بخش سلامت خدمت ارائه می‌دهند، حقوق‌شان از محل درآمدهای اختصاصی دانشگاه تامین می‌شود و این مسئله باید حل شود. چرا که در حال حاضر فشار عمده برای تامین حقوق نیروی انسانی به محل درآمدهای اختصاصی وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی وارد می‌شود و ممکن است تاثیر خودش را بر کاهش کیفیت ارائه خدمات به جا بگذارد.

نیاز بیمارستان‌های تازه تاسیس به نیروی انسانی

وی افزود: بیمارستان‌هایی که در حال حاضر به بهره‌برداری رسیده‌اند طبیعتا به نیروی انسانی نیاز دارند. بخشی از این بیمارستان‌ها بیمارستان‌های جایگزین هستند، اما بخشی از آنها بخش‌هایی هستند که بازسازی می‌شوند. در عین حال برخی بیمارستان‌ها و بخش‌ها نیز جدید و توسعه‌ای هستند که باید برای آنها نیروی انسانی مورد نیاز را تامین کنم و باید یک چاره اندیشی در این زمینه انجام شود. کار اساسی که در این زمینه در دست اقدام داریم آسیب شناسی فرآیند سیاستگذاری توزیع پزشکان عمومی در سطح وزارت بهداشت است. همچنین تکمیل مطالعه بازنگری در ضرایب محرومیت قانون است.

تقدیر کمیته‌امداد از همراهی بانک‌ها در پرداخت تسهیلات به مددجویان
هم اکنون بخوانید

خرید ۴۰۰ دستگاه آمبولانس بنز مجهز و ۳ فروند آمبولانس پیشرفته دریایی

تقوی نژاد در ادامه صحبت‌هایش گفت: در سال جاری ۴۰۰ آمبولانس کمک دار بنز مجهز به امکانات روز دنیا ترخیص و توزیع شد. همچنین برای اولین بار سه فروند آمبولانس پیشرفته دریایی وارد کشور شده که در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان مورد استفاده قرار گرفتند. موضوع مهمی که در دست اقدام داریم خرید ۱۰۰۰ دستگاه آمبولانس تویوتا است که مذاکرات اولیه آن انجام شده و از دولت خواسته‌ایم که مجوزهای آن را صادر کند تا برای سال ۹۹ اقدامات مربوط به آن انجام شود. همچنین ۱۰ دستگاه موبایل ICU نیز به مجموع ناوگان کشور اضافه خواهیم کرد.

شاخص تخت‌های بیمارستانی در ایران

تقوی‌نژاد در پاسخ به سوال ایسنا درباره شاخص تخت‌های بیمارستانی در کشور گفت: حدودا طی سال‌های ۹۲ تا ۹۸ ساخت و بهره برداری از ۳۳ هزار تخت بیمارستانی را شاهد بودیم که به موجب افزایش سرانه تخت‌های بیمارستانی از ۱.۶ به ۲.۱ درصد در هر ۱۰۰۰ نفر رسیده‌ایم. باید توجه کرد که در کشور تعداد تخت‌های مورد نیاز بر اساس نظام سطح بندی خدمات درمانی مشخص می‌شود. شاخص تعیین شده تخت برای کشور ما ۲.۶۲ تخت به ازای هر ۱۰۰۰ نفر است که باید در حوزه دانشگاه‌های علوم پزشکی ۱۷۰ هزار تخت بیمارستانی داشته باشیم. در حال حاضر با توسعه‌ای که اتفاق افتاده ۱۲۱ هزار تخت بیمارستانی داریم که امیدواریم ظرف دو سال آینده ۱۵ هزار تخت دیگر نیز به این تعداد اضافه کنیم.

اعتبارات دارو و تجهیزات پزشکی در دانشگاه‌ها نشان‌دار شد

وی در پاسخ به سوالی درباره نشان دار شدن اعتبارات حوزه دارو گفت: در تبصره ۱۷ قانون بودجه ۹۸ یک حکم قانونی آمده مبنی بر اینکه اعتبارات مربوط به دارو باید در حساب ویژه‌ای در دانشگاه‌های علوم پزشکی نگهداری شوند که این حساب‌های ویژه در تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی افتتاح شده است و اعتبارات دارو و تجهیزات پزشکی تفکیک شده است. همانطور که گفتم سهم دارو در حساب‌های ملی سلامت ۱۸ درصد است که با پیگیری‌هایی که انجام شد از محل دریافتی‌هایی که بابت مطالبات دانشگاه‌های علوم پزشکی از تامین اجتماعی در سال جاری داشتیم که حدود ۵۱۰۰ میلیارد تومان بود و ۲۴ درصدش به حوزه دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص پیدا کرده است که ۱۶ درصدش به حوزه دارو و هشت درصدش به حوزه تجهیزات پزشکی اختصاص داده می‌شود. اخیرا هم بنده بخشنامه‌ای ابلاغ کردم که سهم دارو و تجهیزات پزشکی از محل پرداخت مطالبات سازمان‌های بیمه‌گر از ۲۴ درصد به ۳۲ درصد افزایش یابد.

ارتباط آسیب‌های اجتماعی با اعتیاد
هم اکنون بخوانید

وی در پاسخ به سوالی درباره ارز ۴۲۰۰ تومانی برای دارو گفت: در حال حاضر ۳.۵ میلیارد دلار بابت موضوع یارانه دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص پیدا می‌کند که حدود ۱.۲ میلیارد آن به حوزه تجهیزات پزشکی اختصاص می‌یابد. البته سیاست کلیدی وزارت بهداشت تشویق شرکت‌های ساخت دارو است. اما به هر حال داروهای مورد نیازمان نیز برای واردات وجود دارد و باید ارز مورد نیاز آن تامین شود. خوشبختانه امسال با همکاری بانک مرکزی نگرانی جدی در زمینه تامین ارز حتی در کشورهای اروپایی نداشتیم.

تعیین تکلیف ارز دارو در بودجه ۹۹

تقوی نژاد ادامه داد: برای سال ۹۹ دو نگرش وجود داشت یکی اینکه کار را با ارز ۴۲۰۰ تومانی دنبال کنیم اما کنترل‌ها و نظارت‌هایمان بیشتر شود و نگرش دوم بحث آزادسازی نرخ ارز به نرخ نیمایی بود که آن را بر اساس نرخ متوسط ۹۰۰۰ تومان محاسبه کردیم و دیدیم که اگر قرار باشد نرخ نیمایی به عنوان ارز دارو تعیین شود ۲۴ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که تامین این عدد با توجه به شرایط فعلی دولت، نگرانی و دغدغه ایجاد می‌کرد. بر همین اساس تصمیم گرفتیم که فعلا وضع موجود را ادامه دهیم.

وی در پاسخ به سوالی که آیا بودجه تعیین شده برای وزارت بهداشت در لایحه بودجه ۹۹ کفاف هزینه‌های این وزارتخانه را می‌دهد؟ گفت: افزایش ۱۴ درصدی بودجه وزارت بهداشت کفاف همه نیازها را نمی‌دهد اما ما هم باید سعی کنیم که هزینه‌ها را اثربخش کرده و صرفه جویی کنیم؛ چرا که راهی جز صرفه جویی و مصرف بهینه منابع وجود ندارد.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده + 2 =

دکمه بازگشت به بالا