امیرحسین جمشیدی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه در حال آمادهسازی زیرساختهای پارک علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران هستیم، گفت: پارک علم و فناوری ایران تنها پارکی است که قرار است در حوزه سلامت کار کند، اما مجوز از وزارت علوم هم دارد؛ با توجه به سیاست این دانشگاه مبنی بر تبدیل شدن به دانشگاه نسل سه، مصر هستیم که از پارک دانشگاه حمایت کنیم و در حال آمادهسازی مقدمات برای استقرار شرکتها در پارک هستیم.
وی افزود: حدود ۴۳ شرکت درخواست استقرار در پارک دادهاند و قصدمان بر این است که به کلی در پارک به فرآوردههای سلامت بپردازیم.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران، برخی از فرآوردههای سلامتمحور را دارو، فرآوردههای طبیعی، داروهای سنتی، فرآوردههای مکمل، غذاهای ویژه، غذاهای کودک، مواد آرایشی-بهداشتی، تجهیزات پزشکی، ملزومات دارویی و … عنوان کرد.
جمشیدی با اشاره به اینکه شرکتها برای به ثبت رساندن فرآوردهها و دانشبنیان شدن زمانی را از دست میدهند، اظهار کرد: شرکتها برای استقرار در پارک نیازمند دانشبنیان شدن نیستند و الزامی نیست که حتماً دانشبنیان شوند. ممکن است که یک شرکت فرآورده خارجی را مشابهسازی کند که گره بزرگی از مشکلات کشور باز میکند و قاعدتاً باید از این شرکتها هم حمایت شود.
وی با تأکید بر آن که برای رونق تولید نیاز نیست که یک فرآورده برای اولین بار در دنیا تولید شود، گفت: بلکه این فرآورده در مواردی مشابه خارجی دارد که ارز زیادی را به خود اختصاص میدهد. وزارت بهداشت به این مشابهسازیها در داخل کشور مجوز میدهد و در خیلی از موارد وقتی مشابهی به میزان کافی در بازار دارویی و بازار سلامت کشور وجود داشته باشد، جلوی واردات آن هم از سوی سازمان غذا و دارو گرفته میشود.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: شرکتی که مشابهسازی انجام میدهد، ممکن است نتواند به درجه دانشبنیانی برسد، اما از سویی جلوی خروج ارز از کشور را میگیرد و این کار قابل تقدیر است.
جمشیدی با بیان اینکه دست همیاریمان به سوی همه شرکتهایی که گرهای از بازار فرآوردههای سلامتمحور کشور باز میکنند، دراز است، گفت: این شرکتها چه دانشبنیان باشند و چه نباشند، از آنها استقبال میکنیم.
وی در پاسخ به اینکه شرکتها ملزم به رعایت چه سطحی از استانداردها هستند، توضیح داد: در این مسائل واقعگرایانه برخورد میکنیم؛ ما میخواهیم مشکلات کشور حل شود و به دنبال فرآوردهای هستیم که تمام استانداردهای ملی کشورمان را رعایت کند.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران، توضیح داد: زمانی که فرآوردهای مجوز از سازمان غذا و دارو میگیرد، به این معنی است که استانداردهای لازم را رعایت کرده است و این موضوع برای ما کفایت میکند؛ چه بسا که حتی ممکن است شرکتی به صورت خصوصی تشکیل شود و مجوزهای لازم را بگیرد. برای ما این مهم است که تولید در کشور شکل بگیرد.
جمشیدی در پاسخ به اینکه آیا مکانیزم و الزام خاصی برای خرید محصولات شرکتها از سوی دستگاههای اجرایی یا دانشگاهها در نظر گرفته شده است یا خیر، گفت: سیستم سازمان غذا و دارو به این منوال است که زمانی که تولید داخل محصولی با استانداردهای لازم مجوز بگیرد و به میزان کافی هم تولید شود، وزارت بهداشت خود را ملزم میداند جلوی واردات این محصول را بگیرد؛ بنابراین این روندی است که خود به خود طی میشود و نیازی به الزام ما ندارد.
انتهای پیام