به گزارش ایسنا، ثامر غضبان، وزیر نفت عراق به پایگاه خبریان در بغداد گفت: این کاهش ممکن است ۴۰۰ هزار بشکه در روز باشد. وی در ادامه افزود: عراق به تعهداتش برای پایین بردن تولید در نوامبر عمل کرده است. این آمار میان وزیران اوپک به عنوان نتیجه بررسیهای محتاطانه مورد بحث قرار گرفته است.
غضبان گفت: نقطه نظراتی وجود دارد مبنی بر این که اوپک پلاس باید کاهش تولید بیشتری صورت دهد اما این کاهش بیش از ۱.۲ میلیون بشکه در روز نباشد. این میزان کاهش به ثبات بازار و حفظ تامین مشتریان منتهی میشود.
اوپک و متحدانش برخلاف اظهارات وزیر نفت عراق، اعلام کردهاند که در نشست هفته جاری به توافق محدودیت عرضه فعلی پایبند خواهند بود. حتی اگر این گروه به فرا رفتن از محدودیتهای عرضه فعلی نیازی نداشته باشد، آمار عرضه و تقاضای فعلی نشان میدهد که باید پس از انقضای مهلت اجرای پیمانش در پایان مارس سال ۲۰۲۰ به اعمال محدودیتها ادامه دهد.
محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک در هفتههای اخیر نسبت به وضعیت بازار نفت ابراز خوش بینی کرده و از نقاط روشنتر در دورنمای سال ۲۰۲۰ صحبت و استدلال کرده که هر گونه ضعف در اوایل سال آینده زودگذر خواهد بود.
قیمت نفت در طول سال ۲۰۱۹ با وجود اختلالات عرضه نظیر حملات فلج کننده به زیرساخت انرژی عربستان سعودی در سپتامبر و بحران آلودگی نفت روسیه، در حدود ۶۰ دلار در هر بشکه مانده است. بانکها هشدار دادهاند که قیمت نفت ممکن است بدون محدودیت بیشتر عرضه در پایین ۵۰ دلار در هر بشکه بماند.
احتمالا تحلیلگران با بدبینی به اظهارات وزیر نفت عراق واکنش نشان خواهند داد زیرا این کشور تا حد زیادی به تعهدات محدود عرضه خود بیاعتنایی کرده و تولیدش را افزایش داده است. با وجود این که وزیر نفت عراق در نشست سپتامبر اوپک قول داد که عراق به تعهداتش پایبند خواهد بود، عملکرد این کشور بهبود چندانی پیدا نکرد.
از میان ۳۵ تحلیلگر و معاملهگری که در نظرسنجی جهانی بلومبرگ شرکت کردند تنها یک نفر پیش بینی کرد اوپک پلاس در دیدار آتی خود با کاهش بیشتر تولید موافقت خواهد کرد. عمده تحلیلگران بر این باورند که ۲۴ کشور مشارکت کننده در پیمان اوپک پلاس، با تمدید اجرای محدودیت عرضه ۱.۲ میلیون بشکه در روز تا اواسط سال ۲۰۲۰ موافقت خواهند کرد تا از اشباع عرضه بازار جلوگیری کنند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، روسیه که یکی از معماران توافق کاهش تولید است مکررا در عمل به تعهداتش کوتاهی کرده است و نوامبر هشتمین ماهی در سال ۲۰۱۹ بوده که این کشور تعهداتش در چارچوب پیمان کاهش تولید را نقض کرده است. الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه روز جمعه گفته بود منطقی است که نزدیک به زمان پایان این پیمان در اواخر مارس درباره تمدید آن یا کاهش بیشتر تولید تصمیمگیری شود.
انتهای پیام