زلزله در کمین ۷۸ درصد شهرهای ایران/ سمنان در پهنه بندی خطر زیاد و خیلی زیاد

به گزارش ایسنا، دکتر رضا شمسخانی در همایش مقابله با اثرات زلزله با اشاره به وجود ۱۲۰ گسل خطرناک در کشور و ۱۷ گسل فعال در استان سمنان اظهار کرد: سمنان طبق نقشه پهنه بندی خطر زلزله، تهیه شده توسط مرکز تحقیقات مسکن و ساختمان در دو قسمت خطر نسبی زیاد و بسیار زیاد قرار گرفته است.

 وی ادامه داد: فاصله زمانی زیاد زلزله ها به معنای لرزه خیز نبودن نیست، اما با توجه به رعایت معیارهای مهندسی و تعهد و پایبندی اخلاقی مهندسین و نظام مهندسی سمنان، آسیب های ناشی از زلزله ، می تواند مربوط به عدم آگاهی مردم از اصول پناه گیری و ایمن سازی محیط منزل و کار باشد و خطر ناشی از آوار صرفا در ساختمان های فرسوده محتمل خواهد بود .

مدرس و عضو انجمن بین المللی ایمنی زلزله افزود: زلزله مانند برف و باران یک پدیده طبیعی است و ما باید با آمادگی قبلی خود را از خطرات آن حفظ کنیم، لذا پرداختن به آموزش کاربردی شهروندان در سراسر کشور از ضروریات است.

شمسخانی با بیان ا ینکه ایران و ترکیه دو کشور جهان هستند که تقریبا تمام شهرهای آنها لرزه خیز هستند اظهار کرد: ۷۸ درصد شهرهای کشور در معرض خطر زلزله قرار دارند و در صورت بی توجهی به مقوله مهم آموزش و عدم آمادگی مردم، ممکن است رویدادهای ناگواری مانند زلزله بم و کرمانشاه تکرار شود .

مدیر کل مدیریت بحران استان سمنان نیز در این همایش با تقدیر از توجه عمومی مردم به مقوله ایمنی زلزله ضمن تبیین خسارات ناشی از سوانح طبیعی در استان طی ۲۰ سال گذشته، آموزش را اصلی ترین محور در ایمنی جامعه عنوان کرد.

مسافرگیری در خط شش از ابتدای ساعت بهره برداری انجام می شود
هم اکنون بخوانید

ایرج رئیسیان با اشاره به جبران تنها ۱۰ درصد از خسارات ناشی از حوادث غیرمترقبه و نامعلوم ماندن ۹۰ درصد خسارات بر توجه عموم مردم به مقوله بیمه تاکید کرد.

در این همایش که مسئولین، معلمین، امدادگران، آتش نشانان ، دانشجویان، دانش آموزان و خانواده ‏ها مخاطرات زمین لرزه و اصول ایمنی در برابر زلزله را مرور کردند ، ۳ اقدام فوری نشستن، حفاظت سر و گردن و چسبیدن به اشیاء ثابت و همچنین اصول ایمنی پیش از زلزله مورد بررسی و تمرین قرار گرفت.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − 4 =

دکمه بازگشت به بالا