![](/wp-content/uploads/2021/12/arm.jpg)
به گزارش ایسنا، در پی اعلام نارضایتی و گلایه مردم سنندج از طعم و بوی بد آب شرب سطح شهر و انتشار این گلایهها در خبرگزاریهای استان از جمله انتشار گزارش ایسنا در تاریخ ۲۲ مهرماه، با تیتر «گلایه برخی سنندجیها از بو و طعم بد آب» شرکت آب و فاضلاب شهری استان کردستان امروز ، دوم آبان ماه با حضور مدیرعامل شرکت آبهای استان از تصفیهخانه شماره یک و دو سنندج بازدید کردند تا هم از نزدیک مشکل را جویا شوند و هم اطلاعرسانی لازم در مورد سالم بودن آب و کاهش نگرانیهای مردم صورت گیرد.
محمد سعید محمدی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری کردستان در این بازدید و در جمع پایگاه خبریان رسانههای گروهی استان اظهار کرد: هرساله از شهریور تا آبان ماه معمولاً با عوارضی در بحث تصفیه آب مواجه میشویم که این امر به دلیل بار جلبکی بالای آب و جابجایی لایه آب سد بوده است.
وی افزود: برای رفع این موارد ما باید فرایندی را به مراحل تصفیه آب اضافه کنیم که یکی از این فرایندها استفاده از کربن فعال بهعنوان یک جاذب و پرمنگنات بهعنوان مواد شیمیایی که میتواند کار اکسیداسیون را انجام دهد، بوده است.
محمدی با اشاره به اینکه این فرایند فقط در این مقطع زمانی و برای کاهش بار جلبکی به تصفیه آب اضافه میشود، بیان کرد: تمام راهکارهای مقابله با این امر از اکسیداسیون، اُزون زنی، استفاده از جاذب کربن فعال و پرمنگنات برای تصفیه آب در تصفیهخانه سنندج انجام میشود.
۳۰ درصد از طعم و بوی بد آب قابلحذف نیست
وی سیستم تصفیهخانه آب سنندج را سیستم تصفیه متعارفی دانست و تأکید کرد: نباید هیچگاه اجازه داد که منابع آبی استان طعم و بو بگیرد چراکه در صورت داشتن طعم آب با استفاده از انجام تمام این مراحل فقط میتوان ۷۰ درصد آن را حذف کرد و ۳۰ درصد آن باقی میماند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری کردستان اعلام کرد: براین اساس لازم است که کارگروههای سلامت و کیفیت استان، زمینه حفاظت و ایمنی منابع آب سطحی و زیرزمینی استان را فراهم کنند و بر اساس قانون تمام ارگانها در این امر نقش مؤثری دارند.
وی ادامه داد: هر سه روز یکبار یکتن کربن فعال جاذب برای جلوگیری از طعم و بوی بد آب استفاده میشود که ارزش هر تن آن ۳۵ میلیون تومان بوده است.
محمدی اعلام کرد: آب شرب سنندج به لحاظ پارامترهای فیزیکی و شیمیایی یکی از آبهای سالم در کشور است هرچند در این مقطع از سال شاید در طعم و بوی آب تغییراتی ایجاد شود اما در کیفیت آب تأثیری ندارد.
بیشتر تجهیزات تصفیهخانه سنندج تولید داخلی است
وی در توضیح تأثیر تحریمها بر کیفیت فعالیت تصفیهخانه افزود: ما در حال حاضر در بخش تجهیزات هیچگونه مشکلی نداریم چراکه تجهیزات لازم از قبل تهیهشده است و در حال حاضر قطعات یدکی آن نیز موجود است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری کردستان تصریح کرد: بیشتر تجهیزات تصفیهخانه شامل پمپ آلات، موتورهای برق، تجهیزات فرایند تولید، ایرانی و تولید داخل بوده است و مواد منعقدشده نیز تولید داخلی است.
وی با اشاره به اینکه شرکت آب و فاضلاب شهری ازلحاظ مالی نیز هیچگونه مشکلی اعتباری ندارد، افزود: تمام هزینههای لازم برای تصفیه آب سنندج بدون هیچ مشکلی تأمین خواهد شد.
محمدی با اشاره به اینکه طعم و بو جزء استانداردهای ثانویه بوده است، افزود: استانداردهای اولیه شامل بهداشت و سلامت آب به لحاظ میکروبی، فیزیکی، شیمیایی در تصفیهخانه سنندج بهطور کامل رعایت میشود.
معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب شهری استان نیز در ادامه بابیان اینکه مواد شیمیایی استفادهشده برای تصفیه آب بهاندازه مناسب به آب تزریق میشود، عنوان کرد: تمام مراحل لازم برای گرفتن طعم و بوی آب در تصفیهخانه شماره یک و دو سنندج مورداستفاده قرار میگیرد.
محمد فرهاد، در بازدید پایگاه خبریان از واحد کلاریفایر تصفیهخانه آب سنندج افزود: این واحد دارای هشت واحد فلوکولاتور اولیه، ۱۶ واحد فلوکولاتور ثانویه، ۱۶ واحد گالری فلوکولاسیون ثالثه، ۱۶ مخزن تهنشین است که در این مرحله مواد منعقد کننده و مواد حذف طعم و بو توسط میکسرها مخلوط تا با آب اختلاط پیدا کند و بعد وارد واحد تهنشینی میشود و سپس به واحد فیلتراسیون و درنهایت به واحد کلرزنی و پمپاژ هدایت میشود.
وی با اشاره به اینکه در فیلترها ضخامت و دانهبندی بسیار مؤثر است افزود: ضخامت فیلترها یک متر، و دانهبندیها در لایههای پایین یک تا دو میلیمتر و در سطح بالا یکدهم تا هشتدهم میلیمتر است که هیچ مواد زائدی از آنها نمیتواند رد شود و همواره این فیلترها مورد کنترل قرار میگیرند.
تولید ۵۰ میلیون مترمکعب آب در تصفیهخانه سنندج
معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب شهری استان به تولید سالانه ۵۰ میلیون مترمکعب آب در تصفیهخانه سنندج اشاره و بیان کرد: مجتمع تصفیهخانه آب شهر سنندج شامل دو تصفیهخانه شماره یک با ظرفیت ۷۳۰ لیتر در ثانیه بوده که در سال ۱۳۶۲ به بهرهبرداری رسید و تصفیهخانه شماره دو با یک هزار و ۲۰۰ لیتر در ثانیه در سال ۹۴ با افزایش جمعیت شهر سنندج وارد مدار شد.
فرهاد خروجی تصفیهخانه سنندج را آبی کاملاً سالم و بهداشتی دانست و گفت: این امر نیز به دلیل انجام تمام فرآیندهای لازم تصفیه آب در تصفیهخانه سنندج بوده است که توسط آزمایشگاههای مجهز و بهروز تصفیهخانه سنندج پایش و ارزیابی میشود.
وی با اشاره به ارتباط مستقیم سلامت و بهداشت مردم با سلامت آب تأکید کرد: در این راستا شرکت آب و فاضلاب شهری استان نهایت تلاش خود را برای تأمین، تصفیه و توزیع آب شرب بهداشتی و سالم انجام میدهد.
معاون بهرهبرداری آبفا کردستان بابیان اینکه هرسال فقط یکبار مخازن تصفیهخانه شستشو داده میشود، ادامه داد: امسال به دلیل وجود گلایههای مردم و وجود طعم و بو در آب مخازن تصفیهخانه دو بار شستشو دادهشده و برای اطمینان بیشتر یکبار دیگر شستشو داده میشود.
شستشوی سه بار مخازن تصفیهخانه سنندج
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۴۵ هزار مترمکعب از مخازن تصفیهخانه شستشو دادهشده است، عنوان کرد: زیر ۲۰ هزار مترمکعب مخزن شستشو دادهشده است و در حال حاضر پنج هزار مخزن دیگر در حال شستشو هستند.
آرین عاملی، مدیر تصفیهخانه سنندج در ادامه گزارشی از فعالیت تصفیهخانه شماره دو سنندج ارائه داد و گفت: در این تصفیهخانه در هر ثانیه هزار و ۲۰۰ لیتر آب تصفیه میکند.
وی به وجود طعم و بوی بد در آب سنندج اشاره و بیان کرد: وجود طعم و بوی بد در آب هرساله در این فصل سال مشاهدهشده اما در سه سال اخیر به دلیل عدم حفاظتهای لازم از سوی ارگانهای دیگر وفور آن بیشتر شده است.
عاملی با اشاره به رشد بسیار بالای ماهیهایی از یک نوع در آب سد وحدت و ورود به تصفیهخانه سنندج بیان کرد: این امر نشاندهنده این است که در دریاچه جریاناتی اتفاق افتاده که این ماهیها رشد و تکثیر بیشتری دارند.
هیچگونه مشکل فلزات سنگین، میکروبی، سموم در آب سنندج وجود ندارد
وی به دستگاه انجام آزمایشات بر روی کیفیت آب اشاره و عنوان کرد: آزمایشات این دستگاه بهصورت ثانیهای بوده و نتایج این آزمایشات نشان میدهد که آب آلوده میکروبی وارد نمیکنیم و هیچگونه مشکل فلزات سنگین، میکروبی، سموم در آب سنندج وجود ندارد.
مدیر تصفیهخانه سنندج افزود: در سطح کشور کمتر تصفیهخانهای مجهز به واحد ازون زنی است که این تکنولوژی در تصفیهخانه شماره دو سنندج وجود دارد.
وی اشاره به اینکه سه روش برای حذف طعم و بو وجود دارد، افزود: استفاده از مواد اکسیدان، استفاده از مواد جاذب و روش هوادهی روشهایی برای کاهش و حذف طعم و بوی آب است.
عاملی با تأکید بر سالم بودن آب شرب سنندج گفت: بدون شک هر کار علمی و فنی برای سالمسازی آب لازم باشد، در تصفیهخانه سنندج انجام میگیرد.
سلامت آب خط قرمز تصفیهخانه سنندج است
وی با اشاره به اینکه روزانه ۱۲۰ میلیون ریال در این تصفیهخانه مواد جدید تزریق میشود، افزود: با توجه به اینکه در تصفیهخانه بحث سلامت مردم در میان است و سلامت آب خط قرمز ماست بهطور یقین آب کاملاً سالم تولید میشود.
مدیر تصفیهخانه سنندج تأکید کرد: در صورت وجود آلودگی، مشکل فلزات سنگین و یا میکروبی ما هیچ تعارفی نداریم و آن را به مردم اعلام میکنیم تا از آب معدی استفاده کنند.
وی با ابراز نارضایتی از شایعات اخیر اذعان کرد: وجود این شایعات موجب شده که مردم به آب قناتها رویآورند و مبنای سلامتی آب قنات را روشن بودن آن میدانند درحالیکه بیشتر آب قناتها از سالم بودن برخوردار نیستند.
عاملی عنوان کرد: شاید از ۱۵ شهریورماه تا ۱۵ آبان ماه آب سنندج ازلحاظ گوارا بودن طعم مناسبی نداشته باشد، اما ازلحاظ کیفی سالم است.
وی یادآور شد: ما برای سالمسازی آب هیچ کوتاهی نمیکنیم و دستگاههای نظارتی هم این امر را از ما نمیپذیرند.