۹۰ هزار دیده‌بان پیشگیری از وقوع جرم در کشور فعالیت دارند

به گزارش ایسنا، سیدعلی اصغر رفاعی، در جمع پایگاه خبریان رسانه‌های گروهی استان کردستان اظهار کرد: رویکرد قوه قضائیه در جرائم و تعقیب مجرم رویکرد تهاجمی است اما در پیشگیری رویکرد ما هم افزایی، تعاملی و با هم کار کردن است.

وی با اشاره به اینکه پیشگیری از جرائم جز با مشارکت و همکاری مردم اتفاق نمی‌افتد، افزود: بسیج عمومی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بسیار مؤثر خواهد بود.

رفاعی با اعلام اینکه برای پیشگیری از وقوع جرم باید اعتماد نو به نقل از برنامه ریزی منسجم و هماهنگ عمل کنیم، عنوان کرد: تولیت پیشگیری از وقوع جرم با دادگستری است اما تمام دستگاه‌های اجرایی در پیشگیری از وقوع جرم نقش دارند.

وی بیان کرد: برهمین اساس هم‌افزایی یکی از نکات حائز اهمیت در بخش پیشگیری از وقوع جرم است اما جزیره‌ای عمل کردن دستگاه‌های اجرایی هیچ موفقیتی را به دنبال ندارد.

مدیرکل پیشگیری‌های مردمی و مشارکت‌های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه اعلام کرد: ۱۲ میلیون جوان در سن ازدواج در کشور داریم که این افراد برای داشتن زندگی پایدار و سالم نیاز به آموزش دارند در این راستا حوزه پیشگیری از وقوع جرائم قوه قضائیه اقدام به برگزاری همایش آموزش مربیان مشاوره ازدواج در کشور کرده است.

۴۷ درصد طلاق‌های کشور در پنج سال اول به وقوع می‌پیوندد

وی افزود: ۴۷ درصد طلاق‌های کشور در پنج سال اول به وقوع می‌پیوندد چراکه جوانان با مهارت‌های ۱۰ گانه سبک زندگی سالم که شامل حل مسئله، کنترل هیجان، کنترل خشم، تصمیم گیری، فکر خلاقانه، فکر نقادانه و …است، آشنایی ندارند.

توصیه ای برای تهیه ماسک های پارچه ای خانگی
هم اکنون بخوانید

رفاعی اعلام کرد: تمرکز این اداره کل در سال ۹۸ بر اعتماد نو به نقل از برنامه‌های سامانه جامع اطلاعات مردمی (سجام) است، با راه‌اندازی این سامانه این امکان برای مردم و سازمان‌های مردم نهاد فراهم شده که به بهترین شکل ممکن در مدیریت اجتماعی جامعه خود مشارکت داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه ما در قوه قضائیه در تلاشیم تا از طریق سامانه سجام، نظارت مردمی را در جلوگیری از وقوع جرائم بیشتر کنیم، گفت: احیای حقوق عامه، مطالبه‌گری و پیشگیری از جرم از دیگر وظایف قوه قضائیه است که نباید به فراموشی سپرده شود.

فعالیت ۱۲۸۰ دیده‌بان در کردستان

مدیرکل پیشگیری‌های مردمی و مشارکت‌های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه از فعالیت ۹۰ هزار دیده‌بان پیشگیری از وقوع جرم در سطح کشور خبر داد و گفت: هزار و ۲۸۰ نفر از این دیده‌بان‌ها در استان کردستان فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد:  از زمان راه‌اندازی سامانه سجام ۹ هزار گزارش مردمی از سراسر کشور از طریق این سامانه به دستگاه قضایی ارسال شده که ۳۰ گزارش آن مربوط به استان کردستان است و تا کنون هزار و ۲۰۰ گزارش آن صحت‌سنجی و به مجاری مرتبط اعلام شده است.

رفاعی در ادامه گفت: سال گذشته ۱۸ میلیون پرونده و ۵۰ میلیون دادرسی در دستگاه قضایی انجام شده که دلیل اصلی این جرائم مربوط به کم‌کاری در حوزه پیشگیری است.

وی یادآور شد: پیشگیری از تهیه و توزیع مواد مخدر و مشروبات الکلی، پیشگیری از تخلفات انتخاباتی، پیشگیری از تخلفات فضای مجازی، پیشگیری از مفاسد اقتصادی، مالی و اداری، صیانت از منابع آبی، پیشگیری از تخلفات محیط زیستی منابع طبیعی و زمین‌خواری و احیای حقوق عامه برخی از اولویت‌هایی است که از طریق سامانه سجام پیگیری می‌شود.

هفتمین گود زورخانه زندان‌های تهران در ندامتگاه دماوند افتتاح شد
هم اکنون بخوانید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 4 =

دکمه بازگشت به بالا