به گزارش ایسنا، محمد سالاری در آئین نکوداشت روز تهران و تقدیر از احیا کنندگان ابنیه قدیمی تهران در خانه تاریخی ساموری گفت: در دهههای اخیر رویکرد اساسی مدیریتهای شهری و شهرداران تهران رویکرد سخت افزاری بوده است. از منظر آنها و حتی جامعه شهری کسانی شهرداران ممتاز و موفق محسوب میشدند که اهتمام خود را برای پروژههای صرف عمرانی معطوف میشوند.
وی افزود: البته در نگاه جامعه شهری نیز همین مسئله مشاهده میشد. لذا مدیران سعی میکردند به این مطالبه جامعه شهری پاسخ درخور بدهند و افرادی که در حوزه احیای خانههای تاریخی فعالیت میکردند از نظر آنها افرادی بودند که دست به کارهای تزئینی میزنند. در حال حاضر نیز این انتقاد به شورای شهر تهران در دوره پنجم وارد میشود که نتوانسته پروژههای عمرانی بزرگ انجام دهد.
وی ادامه داد: اما این تحول بنیادی در نگاه جامعه بوده که به سمت احیای خانههای تاریخی حرکت کردهایم. البته جای این انتقاد وجود دارد که چرا در دهههای گذشته دانشگاهیان و دانشگاهها عنوان نکردهاند که رویکرد توسعه صرف عمرانی لزوما توسعه نیست. امروز که رویکرد انسان محوری در جامعه پیش میرود باید از همه کسانی که در این حوزه فعالیت میکنند قدردانی کرد و این رویکرد مورد حمایت قرار گیرد.
رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: امروزه در دنیا شهرداران و مدیران شهری موفق کسانی هستند که به رویکردهای معنایی توجه میکنند و در حقیقت امروز شهرسازی و معماری متولی اصلی است. معاونت شهرسازی تحقق صیانت از ابنیههای تاریخی، بازآفرینی شهری و هویت بخشی شهری است.
وی ادامه داد: شهرسازی در کلانشهرها و به ویژه کلانشهر تهران در راستای دور زدن ماموریتهای شهرسازی ظرف سالهای گذشته فعالیت کرده تا خانههای تاریخی دستخوش ساخت و ساز شوند تا بودجهای از این محل برای آنها کسب شود. بی تردید ادامه رویه احیای خانههای تاریخی نیاز به کمک کنشگران مدنی دارد تا از این رویکرد حمایت کنند و اشکالات آن را مطرح کنند.
به گزارش ایسنا، در ادامه این جلسه نصرالله آبادیان – شهردار منطقه ۱۱ نیز گفت: قبل از سال ۱۳۹۳ کمتر در مورد بافت تاریخی به ویژه بافت تاریخی منطقه ۱۱ صحبت میشد و بیشتر چشمها به بافت تاریخی منطقه ۱۲ دوخته شده بود.
وی افزود: یکی از اقداماتی که انجام دادیم این بود که قسمتی از بافت تاریخی تهران واقع در منطقه ۱۱ که کمتر مورد توجه قرار گرفته بود به وسعت چهار کیلومتر مورد توجه قرار گرفت و مطالعاتی در این زمینه انجام شد.
وی ادامه داد: ابتدا نیاز بود در حوزه شهرسازی حساسیت بیشتری نسبت به این بافت ایجاد شود و دانش منطقه نسبت به بناهای تاریخی به روز شود. برخی از بناهای تاریخی در این محدوده ثبت ملی نشده بودند که این اقدامات انجام شد و برخی از بناها کاندیدای احیا شدند.
وی ادامه داد: دفتر تسهیلگری احیای بافت تاریخی در این منطقه تشکیل شد و افراد علاقمند در این عرصه فراخوان شدند و به این ترتیب تلاش کردیم برای آنها نقش تسهیلگری ایجاد کنیم و مسیر را برای آنها هموار کنیم.
وی تاکید کرد: چهره تاریخی و ارزشمند تهران که در حقیقت هویت این شهر محسوب میشود، پشت مدرنیته پنهان شده بود و حال وقت آن رسیده که این فضا مورد توجه قرار گیرد. ما به عنوان شهرداری این منطقه تلاش میکنیم تقویت عرصههای عمومی را که مورد تاکید شهردار تهران نیز هست مورد توجه قرار دهیم و کمک کنیم که سرمایه گذاران از این فرصت بهره برند.
انتهای پیام