نگین هاشمیان از محققان طرح در گفتوگو با ایسنا، فعالیت اصلی این شرکت دانشبنیان را پژوهش و تولید داروهای مبتنی بر فناوریهای زیستی و نانو ذکر کرد و گفت: روشهای مختلف پایدارسازی فرمولاسیونهای دارویی، افزایش قابلیت جذب داروها و طراحی روشهای نوین دارورسانی از جمله زمینههای مورد مطالعه این شرکت است که در آن به توانمندیهای خوبی دست یافتیم.
وی محصولات تولید این شرکت را در زمینههای مختلف صنایع دارویی، آرایشی بهداشتی و غذایی دانست و یادآور شد: تمرکز فعالیت تحقیقاتی ما بر روی انکپسولاسیون مولکولی مواد فعال در صنایع دارویی، مکمل، شوینده، آرایشی و بهداشتی، غذایی و خوراک دام است.
هاشمیان با اشاره به مزایای انکپسوله کردن مولکولهای ماده موثره صنایع غذایی و دارویی، خاطر نشان کرد: با این فناوری، رهایش آهسته و کنترل شده مواد موثره از ریزکپسولهای با مقیاس نانو و میکرو، کنترل بر الگوی رهایش و اندازه ذرات میسر خواهد شد.
به گفته وی، افزایش پایداری در برابر اکسیژن، اشعه ماوراء بنفش، درجه حرارت، رطوبت، افزایش حلالیت در آب، تبدیل مایعات به فرم جامد و مناسب برای فرمولاسیون در اشکال جامد، یکنواختسازی محتوای فرمولاسیونهای با دوز کم، رهایش آهسته و کنترل شده و تبدیل مولکولهای چربیدوست به ترکیبات محلول در آب از مزایای این روش در تولید ماده مؤثره دانست.
این محقق تولید انکپسولاسیون ماده مؤثره هر نوع مواد را از محصولات این شرکت نام برد و ادامه داد: ماده مؤثرههای تولید شده میتواند بر پایه گیاهی، عصاره، اسانس و یا انواع آنتی اکسیدانها و مواد معدنی باشد؛ به این صورت که با این فناوری مواد مؤثر از حالت مایع به صورت پودر، گرانول و یا قرص در میآید تا پایداری بیشتری در محیطهای مختلف داشته باشد.
هاشمیان، انکپسوله شدن ماده مؤثره را روشی برای افزایش جذب در بدن دانست و اظهار کرد: این روش همچنین موجب افزایش ماندگاری ماده مؤثره در محصول نهایی خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه با استفاد از این فناوری موفق به تولید ماده مؤثره با کاربرد در صنایع دارویی، آرایشی و بهداشتی و مکملهای ورزشی و غذایی شدیم، افزود: عصاره کلاله زعفران انکپسوله در اشکال عصاره جامد، گرانول، قرص معمولی و جوشان، کورکومین نانوکپسوله شده در اشکال قرص و کرم، اسانسهای انکپسوله نعناع، ترنج و بابونه، عصاره استویا در اشکال گرانول و قرص جوشان، آنتی اکسیدانهای چای سبز انکپسولهشده در اشکال گرانول و قرص جوشان از جمله محصولات تولیدی این شرکت است که وارد فاز تجاریسازی شده است.
این کارشناس بخش تحقیق و توسعه با اشاره به گیاه استویا، توضیح داد: استویا که به عنوان جایگزین شکر برای مبتلایان به بیماریهای دیابتی و یا رژیمی قابل استفاده است، یک ته مزه تلخ دارد؛ از این رو مصرف با استقبال مواجه نشد، ولی ما این محصول را در قالب میکرو انکپسوله تولید کردیم. این روش توانست طعم تلخی آن را حذف کند.
وی، تولید اسانس و قرص برگاموت را از دیگر دستاوردهای این شرکت نام برد و گفت: اسانس برگاموت از پوست میوه درخت برگاموت به روش فشردن سرد به دست میآید. این درخت از تیره مرکبات و در جنوب کشور به “ترنج” معروف است. عطر و مزه اسانس برگاموت شبیه بهلیمو ولی ملایمتر و مطبوعتر از آن است؛ از این رو از آن برای معطر کردن چای استفاده میشود.
هاشمیان با بیان اینکه این گیاه دارای خواص ضدافسردگی، ضد عفونیکننده و ضد اسپاسم است، یادآور شد: اسانس این گیاه در قالب میکروانکپسوله تولید شد تا هنگام اختلاط با چای و یا بعد از باز کردن در قوطی چای، عطر و طعم آن به مرور زمان کاهش نیابد.
انتهای پیام